گروه : فرهنگی
به گزارش همنوا، عزیز جوانپور در نشست خبری با اشاره به موفقیتهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در سطح کشور، اظهار کرد: این دانشگاه جزو پنج دانشگاه برتر دانشگاههای آزاد اسلامی سطح کشور بوده و در حوزه پژوهش نیز جایگاه ویژهای در کشور دارد.
وی با اشاره به حضور هفت تن از اساتید این دانشگاه در جمع دو درصد دانشمندان برتر جهان اسلام، افزود: چهار سال پیش که تصدی ریاست دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز و استان را عهده دار شدم، این دانشگاه شش پروژه ناتمام عمرانی همچون بیمارستان دامپزشکی و بیمارستان امام سجاد (ع) داشت اما اکنون این دو بیمارستان تکمیل شده است.
وی ادامه داد: دانشکده دندان پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز نیز به دلیل عدم وجود تجهیزات در معرض تعطیلی قرار داشت اما در طول چهار سال گذشته با تامین امکانات لازم حتی برترین دانشکده دندانپزشکی شمالغرب محسوب میشود.
جوان پور با اشاره به ارائه خدمات دندانپزشکی با قیمت پایین در این دانشکده، اظهار کرد: کلینیک تخصصی دندانپزشکی واقع در ولیعصر تبریز نیز در مرحله دریافت مجوز رسمی فعالیت از وزارت بهداشت قرار دارد.
تحصیل ۲۰۰۰ دانشجو در دانشگاه پزشکی آزاد اسلامی واحد تبریز
وی با بیان اینکه اکنون دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز به دو دانشگاه پزشکی و غیرپزشکی تقسیم شده است، افزود: تعداد ۲۰۰۰ دانشجو در دانشگاه پزشکی و تعداد ۲۱ هزار دانشجو در دانشگاه غیرپزشکی آزاد اسلامی واحد تبریز در حال تحصیل هستند.
وی با اشاره به استقلال مالی بیمارستان امام سجاد (ع) در زیر مجموعه این دانشگاه، بیان کرد: همواره سعی کردیم تا فضاهای خالی دانشگاههای آزاد اسلامی سطح استان را به حوزه آموزش عمومی اختصاص دهیم.
رئیس دانشگاههای آزاد اسلامی آذربایجان شرقی از ایجاد نخستین مراکز رشد و سراهای نوآوری طی چهار سال گذشته در این دانشگاه خبر داد و گفت: دو برنامه علمی حوضه آبریز دریاچه ارومیه و کفش و چرم برای نخستین بار در این دانشگاه به اجرا درآمده و امروز مدرسه کفش و چرم نیز افتتاح شده است.
۳۰ درصد شهریه دانشجویان استان اخذ شده است
وی با تاکید بر اینکه پرداخت شهریه اجباری در دانشگاه آزاد اسلامی مطرح نیست، گفت: از آغاز سال تحصیلی تاکنون فقط ۳۰ درصد از شهریه کل دانشجویان استان اخذ شده است. امسال افزایش شهریه داشتیم اما این افزایش نسبت به تورم چندان بالا نیست.
وی افزود: با توجه به تورم بالا و افزایش حقوق کارکنان، دانشگاه آزاد اسلامی نیز مانند سایر بخشهای خصوصی کشور در بحران قرار دارد با این حال این دانشگاه مبلغ ۲۰۰۰ میلیارد تومان نیز از بنیاد شهید طلبکار است.
جوان پور در پاسخ به این سوال که چرا با وجود عدم حضور دانشجویان در کلاسها طی دوران کرونا، شهریهها افزایش یافته است، ادامه داد: اعضای هیات علمی و سایر کارکنان دانشگاه با وجود اینکه در دانشگاه حضور نمییابند اما حقوق دریافت میکنند و همه ساله این حقوقها در حال افزایش است.
وی در خصوص موضوع تدریس رشته زبان ترکی در این دانشگاه اظهار کرد: با وجود درخواست دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز برای تدریس رشته زبان ترکی در این دانشگاه اما هنوز مجوز این رشته صادر نشده است. البته مجوز تدریس رشته جدید برای دانشگاهها در طول سالهای اخیر صادر نمیشود و فقط جابه جایی کدرشتهها را داشتیم.
تحصیل ۶۰۰ دانشجوی خارجی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
وی با بیان اینکه قبلا هیچ دانشجوی خارجی در دانشگاههای آزاد استان تحصیل نمیکرد، گفت: در طول چهار سال گذشته دانشجویان خارجی وارد دانشگاه شده و اکنون تعداد ۶۰۰ دانشجو از اقلیم کردستان عراق، ترکیه و آذربایجان در رشتههای مختلف دانشگاه تحصیل میکنند و اگر محدودیت رشتههای پزشکی دانشگاه نبود قطعا تعداد این دانشجویان بسیار بیشتر میشد.
وی با بیان اینکه همه ساله شاهد افزایش دانشجو در حدود ۱۰ درصد در استان و ۲۵ درصد در تبریز هستیم، تصریح کرد: به دنبال افزایش رشتههای تجربی در دانشگاه هستیم چرا که داوطلبان این رشتهها بسیار بالا است و رشتههای فنی مهندسی چندان طرفدار ندارند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی افزود: واحد خامنه دانشگاه آزاد تعطیل شده است اما با وساطت خیران و ... تلاش میکنیم تا رشتههای پیراپزشکی را در این دانشگاه بیاوریم.
تشریح طرحهای پایش و پویش دانشگاه آزاد اسلامی
در ادامه رحمانی، رئیس دبیرخانه علمی دانشگاههای آزاد اسلامی آذربایجان شرقی با اشاره به طرح پایش این دانشگاه، اظهار کرد: هدف ما از اجرای طرح پایش این است که پایاننامههای که قبلا توسط اساتید راهنما انتخاب میشد به سمت چالشهای صنعتی برود.
وی افزود: در این راستا بیش از ۳۰ برنامه علمی در کشور وجود دارد که بایستی دو برنامه از آن یعنی برنامه حوضه آبریز دریاچه ارومیه و کفش و چرم در تبریز برگزار شود.
وی ادامه داد: در حوزهی کفش و چرم، بیش از ۶۰۰ چالش در برگزاری جلساتی با کارشناسان این حوزه و بیش از ۳۰۰۰ چالش و سوال در خصوص حوضه آبریز دریاچه ارومیه شناسایی شده است. این پایش همچنین باعث یافتن فرمول مواد وارداتی زیره کفش توسط دو تن از اساتید شده است.
وی در خصوص طرح پویش نیز گفت: هدف از اجرای این طرح، مهارت آموزی دانشجویان با کارآموزی پویش است. این کارآموزی به صورت رایگان به دانشجویان ارائه شده و دانشجو در قبال کاری که انجام میدهد، حقوق و دستمزد دریافت میکند.
رحمانی با بیان اینکه در این راستا مزایایی برای صنعت نیز در نظر گرفته شده است، ادامه داد: این طرح چون شامل روابط کارگری و کارفرمایی نمیشود، بیمه کارآموزان فقط شامل بیمه دانشجویی میشود.
وی خاطرنشان کرد: هر دوره کارآموزی شامل ۲۴۰ ساعت و دو روز در هفته میشود که بر اساس توافق انجام گرفته، کف مبلغ دستمزد به دانشجویان کاردانی و کارشناسی ۵۰۰ هزار تومان، برای کارشناسی ارشد مبلغ ۶۰۰ هزار تومان و برای دکتری مبلغ ۷۰۰ هزار تومان است و میتواند بر اساس توافق بالاتر از این مبلغ باشد.
وجود ۸ سرای نوآوری در آذربایجانشرقی
در این بین حسن رسولی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز با بیان اینکه این دانشگاه، رتبه دوم کشوری و دانشگاه آزاد اسلامی استان رتبه سوم کشوری را در جشنواره فرهیختگان سالجاری کسب کرده است، اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی استان با هفت استاد در بین دو درصد دانشمندان برتر جهان اسلام رتبه سوم را در بین سایر واحدها دارد.
وی، طرح پویش، پایش و رویش را از جمله طرحهای مهم اجرا شده در این دانشگاه عنوان کرد و افزود: دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی با ۱۱۰ طرح در نمایشگاه ربع رشیدی سالجاری شرکت کرده که ۵۵ طرح از آنها از واحد تبریز بوده است.
رسولی از وجود هشت سرای نوآوری در استان خبر داد و گفت: این سراها که وظیفهی تبدیل ایده به تجاری سازی را دارند در تبریز (سه سرا)، مراغه، شبستر، ایلخچی، آذرشهر و مرند استقرار یافتهاند.
وی با بیان اینکه برای نخستین بار در سطح کشور، مراکز رشد مشترک با پارک علم و فناوری توسط این دانشگاه تاسیس شده است، ادامه داد: اکنون واحدهای آذرشهر، سراب، مرند، اهر و شبستر نیز دارای مراکز رشد مشترک هستند.
https://hamnava.ir/News/Code/8988794
0 دیدگاه تایید شده