×

منوی اصلی

اخبار ویژه

امروز : جمعه 29 فروردین 1404  .::.   برابر با : Friday 18 April 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 26742 خبر
آمار وحشتناک زباله‌ ورودی به صوفی‌چای مراغه: 2 تن در روز!

به گزارش همنوا به نقل از اخبار مراغه، شهرام مروتی، در گفتگو با خبرنگاران، افزود: این طرح با توجه به تعهدی که مدیریت شهری نسبت به پیوستن مراغه به شبکه شهرهای سالم و ایمن دارد، اجرا می‌شود و از نظر زیست محیطی دارای اهمیت است.

وی تصریح کرد: همسو با شیب طبیعی و توپوگرافی اراضی شهری، تمامی آب‌های سطحی شهر در طول سال‌های متمادی به رودخانه «صوفی‌چای» هدایت شده و از طریق جوب‌ها به این رودخانه وصل می‌شود.

وی ادامه داد: مهمترین مسیر هدایت آب‌های سطحی شهر به صوفی‌چای در منتهی‌الیه جنوبی شهر حد فاصل پل «اشراق» تا پل «راه‌آهن» به این رودخانه می‌ریزد و این آب‌ها بدون حفاظت زیست ‌محیطی و بدون هرگونه تصفیه وارد رودخانه می‌شود.

شهرداری مراغه با بیان اینکه همزمان حجم زیادی از زباله‌های شهری هم وارد رودخانه می‌شود، اضافه کرد: ورود حجم زیادی از زباله به رودخانه زیبای «صوفی‌چای» غیرقابل قبول است و بر همین اساس شهرداری مراغه تصمیم گرفت که نسبت به احداث حوضچه آرامش در انتهای مسیر اتصال آب‌های سطحی به رودخانه اقدام کند.

 تصاویر هوایی از زباله‌های شهری ورودی به رودخانه صوفی‌چای مراغه

به گفته «مروتی» با احداث این حوضچه آشغال‌گیر، آبهای سطحی شهر به صورت کنترل شده و پس از گرفتن زباله موجود رهاسازی، و وارد رودخانه می‌شود.

وی این را هم بیان کرد که احداث این حوضچه آشغال‌گیر حدود پنج میلیارد ریال هزینه دارد و با وجود اینکه پروژه کوچکی محسوب می‌شود، از نظر زیست‌محیطی بسیار مهم است و از به خطر افتادن حیات سالم رودخانه جلوگیری می‌کند.

 احداث آشغالگیر در رودخانه صوفی‌چای مراغه از جهات مختلف حائز اهمیت است

رییس اداره محیط زیست مراغه نیز با بیان اینکه ورود زباله‌ به خصوص ضایعات پلاستیکی به صوفی‌چای روی اکوسیستم این رودخانه تاثیر منفی می‌گذارد، بیان کرد: این زباله‌ها تنوع زیستی رودخانه را هم تهدید می‌کند و زیست ماهیان بومی منطقه را به خطر می‌اندازد.

«غلامرضا زارع» با قدردانی از این اقدام شهرداری مراغه، اضافه کرد: آب این رودخانه در بخش کشاورزی هم مصرف می‌شود و بر همین اساس هر نوع آلودگی می‌تواند در سیستم چرخش مصرف انسانی هم قرار گیرد و از این جهت احداث آشغالگیر، یکی از اقدامات موثر در زمینه اخذ گواهینامه شهر ایمن و سالم است.

وی یکی از دیگر از آثار ارزشمند احداث آشغالگیر در این رودخانه را توجه به منظر این اکوسیستم دانست و ادامه داد: مشاهده زباله در این رودخانه زیبا که سواحل آن یکی از ظرفیت‌های گردشگری شهرستان به شمار می‌رود، پسندیده نیست و این طرح شهرداری از دیدگاه گردشگری شهری هم حائز اهمیت است.

رودخانه دایمی صوفی‌چای از کوه سهند سرچشمه می‌گیرد و با عبور از قسمت غربی شهر مراغه و جنوب شهر بناب، به سمت دریاچه ارومیه سرازیر می‌شود.

جلوگیری از ورود آشغال به رودخانه دایمی صوفی‌چای مراغه به حفظ سلامت صدها هزار نفراز ساکنان منطقه و محیط زیست کمک می‌کند و شهرداری مراغه با احداث جهادی حوضچه‌های آشغالگیر، در حقیقت یکی از معضلات زیست محیطی منطقه را رفع می‌کند.

برچسب ها :

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.