
همنوا | زهرا حسین زاده
به گزارش همنوا، خرید و فروش، تعمیرات سختافزاری، گیمنت، نصب برنامه و لوازم جانبی با تنوع شگفتانگیز، نام های آشنایی هستند که از پاساژها و چهارراهها گرفته تا خیابانهای فرعی و حتی کوچهها را در بر گرفته اند. تب اندروید و جذابیتهای فضای مجازی روز به روز در حال فزونی است.
جدا از تاثیرات جامعه شناسانه فضای مجازی، حال کار به جایی رسیده که طبق اعلام رییس اتحادیه صوتی، تصویری و موبایل تبریز، فعالیت های مرتبط با موبایل، بخش عمدهای از واحدهای تجاری تبریز را به خود اختصاص داده و این روند، روز به روز در حال گسترش است.
رضا نجفی، در نشست خبری خود با بیان این مطلب، از فعالیت سه هزار نفر دارای پروانه کسب در رسته صوتی، تصویری و موبایل این کلانشهر خبر داد و گفت: ۶۵ درصد از این واحدهای تجاری موبایل فروشی هستند.
وی ادامه دد: باتوجه به تحریم های همهجانبه، ما هیچگونه نمایندگی گوشی همراه برند خارجی در تبریز نداریم.
افزایش شکایتها از صنف تعمرات موبایل
افزایش فعالیتهای مرتبط با موبایل، بدون پیامدهای اجتماعی نبوده است. به نظر نمی رسد از نظر صلاحیت های فنی و تخصصی، فیلتر سختگیرانهای برای ورود به این رسته وجود داشته باشد. هر فردی که قدری از فوتوفن گوشی آشنا باشد و صدالبته کمی هم استعداد الکترونیک داشته باشد، میتواند در گوشهای از خیابان برای خود مغازهای اجاره کند و بساط فروش و تعمیر موبایل باز کند. همین باعث شده که برخی از تعمیرات، برای مردم دردسرساز شود.
به گفته رییس اتحادیه صوتی، تصویری و موبایل تبریز، بیشترین شکایات مردمی به اتحادیه مربوط به تعمیرات گوشی است.
وی به پیگیری شکایات مردمی در راستای عدالت اجتماعی تاکید کرد و افزود: بطور میانگین هر هفته هفت پرونده شکایت مردمی داریم که خود مردم نیز باید در زمینه های مختلف مراقب کلاهبرداری افراد سودجو باشند.
ساختار تجاری شریعتی، تغییر یافت
تب فروش و تعمیر موبایل، آشکارا باعث تغییر وضعیت تجاری شده است. این تغییرات، اگر تا پیش از ظهور اندروید، خزنده و تدریجی بوده، امروزه به قدری پرشتاب است که میتوان هر چند وقت یکبار، شاهد رشد قارچ گونه یک مغازه جدید در خیابان ها و معابر اصلی بود.
مسیر خیابان امام خمینی، به ویژه چهارراه شریعتی تبریز، نمونه مهمی برای این تغییر وضعیت است. این چهارراه تا چند سال پیش، با تنوع واحدهای تجاری، علاوه بر این که نیازهای متنوع شهروندان و مسافران را تامین میکرد، الگوی بانشاطی از «حیات شهری» در محدوده تاریخی و مرکزی شهر بود. از قدیم، سه پاساژ در این چهارراه، صنف صوتی و تصویری تبریز را در بر گرفته بودند. با گسترش موبایل، قسمتهایی از این پاساژها به فروش، تعمیر و پشتیبانی موبایل اختصاص یافت. با ارتقای فناوری به اندروید، این صنف نیز، از محدوده پاساژها پا را فراتر گذاشت و وارد خیابان شد و اصناف قدیمی و خاطرهانگیز را بلعید. «کتابفروشی قدیمی سعادت» در نبش سهراه فردوسی، مهمترین قربانی این تغییر ماهیت تجاری در تبریز بود. آن سوتر، قنادی قدیمی در نبش چهارراه نیز چند صباحی تعطیل شد و پس از چند هفته رکود، به یک مرکز فروش و تعمیر موبایل تغییر یافت. چند رستوران کوچک نیز صلاح را در این دیدند که به جای سختیهای رستورانداری، به موبایلفروشی تغییر فاز دهند. کار به جایی رسیده که امروزه حتی دستفروشهای محدوده شریعتی نیز به فروش لوازم جانبی موبایل روی آوردهاند.
«نسل آلفا» شهر را به «نسل آلفا» میسپارد
فناوری اندروید، با تغییر و تحولات پرشتابش، روز به روز، پیچیدهتر شدن است و بر جذابیتهای آن افزوده میشود. تا همین یک سال پیش، «هوش مصنوعی» واژهای غریب برای عموم افراد بود، اما امروز این فضا، یکی از سرگرمیهای جهان اندروید است. هر قدر پیچیدگی و تغییر فاز اندروید بیشتر میشود، نمود اجتماعی آن نیز شاخهبهشاخه، بیشتر میشود. افزایش تقاضای عمومی، باعث شده عمده کسبوکارها به این این سوی سوق یابد. بنابراین، به نظر میرسد تغییر ساختار صنفی و اجتماعی شهر، همچنان ادامه خواهد داشت. حال این که نه از سوی مدیریت شهر و نه از سوی نظام صنفی، برنامهای برای مدیریت و هدایت تحولات این وضعیت، وجود ندارد.
زندگی اندرویدی، زندگی مطلوب «نسل زد» است. نسلی که با روحیات و خواسته های متفاوت و حتی متضاد از نظام مدیریت کشوری، قرار است تا 10 سال دیگر، «یوزر-پسورد» را به دست «نسل آلفا» بسپارد. در این صورت، تصور «شهر»، بسیار متفاوت از وضعیت فعلی خوهد بود: زندگی ترسناک ماترکیسی در میان صفر و یکهای دیجیتال که نظام سنتی و ارزشهای شهر را در خود هضم میکند. نظام مدیریتی امروز، تماشاچی کهنسال و احتمالاً پرمدعای آن روز خواهد بود.
https://hamnava.ir/News/Code/7126798
0 دیدگاه تایید شده