×

منوی اصلی

اخبار ویژه

امروز : یکشنبه 25 شهریور 1403  .::.   برابر با : Sunday 15 September 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 25956 خبر
نتوانستیم بازار ترکیه را دست بگیریم

به گزارش همنوا به نقل از روابط عمومی انجمن فولاد آذربایجان، سعید محمدجان در جمع تعدادی از اعضای انجمن فولاد آذربایجان، اظهار کرد: هدف‌گذاری حجم تجاری بین دو کشور ایران و ترکیه، ۳۰ میلیارد دلار است و ما این ۳۰ میلیارد دلار را در سال ۲۰۱۶ به ۲۱ میلیارد دلار رسانده بودیم که بعد از روی کار آمدن دولت ترامپ در آمریکا و به دلیل تحریم‌های سنگین، این رقم به ۲میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار افت پیدا کرد.

وی افزود: در سال ۲۰۲۲ و بعد از روی کار آمدن دولت بایدن، حجم تجاری بهبود پیدا کرد و ارزشی در حدود ۱۴ میلیارد دلار پیدا کرد.

وی با اشاره به روند کاهشی تجاری بین ایران و ترکیه گفت: در سال ۲۰۲۳ نیز افت کردیم و حول و حوش ۷.۵ میلیارد دلار تجارت بین دو کشور انجام شد که البته ناگفته نماند صادرات ایران بیشتر از واردات بود و از این سهم تجاری، کشور ما در حدود ۶۳ درصد صادرات داشت و مابقی واردات بود.

رئیس هیات مدیره انجمن صنعتگران و تجار ایرانی در ترکیه در ادامه گفت: در شش ماه اول سال‌جاری میلادی، ترکیه حد تولید خود را ۶۲ درصد افزایش داده و ارتباط تجاری خود را با کشور هندوستان تقویت کرده است، این در حالی است که ایران با ۱۱ درصد کاهش صادرات مواجه شده است.

وی با بیان اینکه ما نتوانستیم بازار ترکیه را دست بگیریم، تشریح کرد: در حال حاضر ترکیه یکی از تولیدکننده‌های قوی فولاد است به طوری که بازار خود را در آفریقا، ۲۶ درصد افزایش داده است.

وی مطرح کرد: حجم تجاری ایران و ترکیه هنوز به هدف‌گذاری ۳۰ میلیارد دلاری نرسیده و این ضعف بزرگی است، کشور اگر توانایی صادرات داشته باشد، بسیاری از مشکلات حل می‌شود، کشور ما به لحاظ مواد اولیه نیز کشوری غنی است، این در حالی است که دنیا در بحث مواد اولیه با دچار مشکل روبه رو است.

وی با اشاره به سهم تجاری صنعت فولاد در هدف‌گذاری تجاری بین ایران و ترکیه، اذعان کرد: سه‌ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار از کل هدف‌گذاری ۳۰ میلیارد دلاری ایران و ترکیه مربوط به صنعت فولاد است که این سهم تجاری به یک میلیارد دلار نیز نرسیده است.

رئیس هیات مدیره انجمن صنعتگران و تجار ایرانی در ترکیه با اشاره به مزیت‌های کشور ترکیه در تجارت با ایران گفت: در ترکیه ۶ تراستی قوی داریم که ترانسفر مالی را می‌توانند انجام دهند، همچنین به منظور اجتناب از اخذ مالیات مضاعف، در سال ۲۰۱۴ قراردادی بین ایران و ترکیه منعقد شده است که به موجب آن، شرایط مالیاتی مناسبی می تواند میان تجار دو کشور ایجاد شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص انجمن‌های ایصیاد و تیصیاد گفت: این انجمن‌ها از انجمن‌های معتبر ترکیه است که در سال ۲۰۲۱ در کشور ترکیه ثبت شد و اعضای این انجمن از هلدینگ‌های بزرگ هستند.

برچسب ها :

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.