×

منوی اصلی

اخبار ویژه

امروز : سه شنبه 25 دی 1403  .::.   برابر با : Tuesday 14 January 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 26452 خبر
دارالفنون تبریز، از منابع مولدسازی احیا می‌شود

به گزارش همنوا، واقف بهروزی در حاشیه بازدید مشترک با مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی، با بیان این مطلب، اظهار کرد: بر اساس تفاهم‌نامه مشترک با اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مقرر شده تا پس از اتمام مرمت، کاربری‌های فرهنگی و گردشگری برای این بنا تعیین شده و فراخوان جذب سرمایه‌گذار برای توسعه و بهره‌برداری از آن صادر شود.

وی اضافه کرد: در این تفاهم‌نامه، تأکید زیادی بر حفظ اصالت تاریخی بنا و استفاده بهینه از ظرفیت‌های موجود برای جذب گردشگران و استفاده در فعالیت‌های فرهنگی و آموزشی شده است. بهروزی خاطرنشان کرده است: پس از نهایی‌سازی تفاهم‌نامه، پرونده به صندوق حفظ، احیا و بهره‌برداری از بناهای تاریخی ارسال و پس از آن نسبت به جذب سرمایه‌گذاران تصمیم‌گیری خواهد شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان آذربایجان شرقی هم در جریان بازدید از روند مرمت مدرسه دارالفنون تبریز گفت: مدرسه تاریخی دارالفنون تبریز که یکی از بناهای ارزشمند دوره قاجار و از نخستین مدارس مدرن ایران است، به‌دلیل فرسودگی به مرمت و ساماندهی نیاز داشت.

احمد حمزه‌زاده اعلام کرد: عملیات مرمت این بنا با استحکام‌بخشی دیوارها و پایه‌های آجری آغاز شده است و بخش‌های تخریب‌شده با استفاده از مصالح سنتی، بازسازی خواهند شد.

وی با اشاره به اینکه پاکسازی نماهای آجری و سنگی از اندودهای غیرمرتبط، شست‌وشوی دوده‌ها و اصلاح و جایگزینی بخش‌های آسیب‌دیده از مهم‌ترین اقدامات انجام‌شده است، افزود: برای بهبود وضعیت آبراه‌ها، ناودان‌های ساختمان با ورق گالوانیزه سنتی جایگزین و مسیر هدایت آب باران به جوی خیابان اصلاح شده است.

وی همچنین از نصب درب‌ها و پنجره‌های چوبی جدید در مرحله پایانی خبر داد و افزود: این بخش با رعایت اصول تاریخی و با استفاده از رنگ‌های مخصوص، به‌زودی انجام خواهد شد تا جلوه‌ای اصیل به بنا بازگردد.

وحید نواداد معاون میراث فرهنگی استان هم در خصوص برنامه بهره وری از این مکان تاریخی گفت: مرمت بنا با همکاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و اداره‌کل امور اقتصادی و دارایی استان فعلا جهت رفع خطر تخریب عملیاتی شده است و عملیات مرمت کلی جهت آمادگی برای بهره برداری از این مکان تاریخی به فصول بعد موکول می شود.

هر چند بخشی از مالکیت اصلی دارالفنون متعلق به اداره اقتصاد و دارایی و بخشی در مالکیت خصوصی است و فعلا برنامه ای جهت بهره برداری از آن تنظیم نشده است اما به نظر می آید تبدیل این بنایی تاریخی به موزه تعلیم و تربیت خوشایند دوستداران فرهنگ و آموزش و یادآور خدمات امیرکبیر باشد.

برچسب ها :

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.