گروه : اجتماعی
امیرحسین بهداد اذعان داشت: با توجه به آغاز فصل گرما و افزایش فعالیت کنه هیالوما که ناقل ویروس بیماری تب کریمه کنگو می باشد، لازم است دامداران نسبت به سم پاشی جایگاه های نگهداری دام و بدن دامها اقدام نمایند و به هیچ وجه کنه ها را با دست از روی بدن دام جدا و یا له نکنند.
وی افزود: با توجه به اینکه تماس انسان با خون و بافتهای آلوده دام می تواند باعث انتقال ویروس شود، لذا لازم است گوشت و آلایش دامی خریداری شده را پیش از مصرف به ترتیب حداقل به مدت ۲۴ ساعت تا ۴۸ ساعت در یخچال نگهداری نمایند.
بهداد گفت: اداره کل دامپزشکی استان طی سالهای اخیر توانسته با استقرار سیستم پیش سرد در تمامی کشتارگاه های دام استان، مخاطرات ناشی از این بیماری را به صفر برساند به طوری که خوشبختانه طی سالیان اخیر موردی از این بیماری در استان ما گزارش نشده است چرا که گوشتهای تولید شده تحت نظارت دامپزشکی که دارای مهر دامپزشکی هستند سالم و عاری از عامل ایجاد کننده این بیماری می باشند، لذا به هم استانی های عزیز توصیه می شود گوشت قرمز مورد نیاز خود را حتما از مراکز عرضه معتبر تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند.
مدیر کل دامپزشکی استان همچنین اظهار داشت: چنانچه فردی با دام سروکار دارد هنگام کار از وسایل محافظت فردی از قبیل دستکش، ماسک، چکمه و لباس کار مناسب و عینک استفاده نماید و بعد از انجام کار روزانه دست ها، وسایل و البسه کار را شستشو و ضدعفونی نماید.
لازم به ذکر است، عامل ایجاد بیماری تب کریمه کنگو Nairovirus است که قادر است از دام به انسان منتقل شود. این بیماری نخستین بار در سال ۱۹۴۴ در شبهجزیره کریمه در اوکراین مشاهده شد، سپس در سال ۱۹۶۹ نیز در کشور کنگو جان چند انسان را گرفت.
بیماری تب کریمه کنگو در حیوانات اهلی مثل گاو و گوسفند بیماری علائم مشخصی ندارد، اما در صورت انتقال به انسان به شکل یک بیماری حاد تب دار و خون ریزی دهنده ظاهر شده و موجب مرگ فرد مبتلا شده می گردد.
https://hamnava.ir/News/Code/4385200
0 دیدگاه تایید شده