به گزارش همنوا، "سید مجید امامی" جمعه شب در آئین اختتامیه دومین جشنواره موسیقی فجر آذربایجان شرقی با اشاره به غنای این عرصه هنری در ابعاد بومی و محلی نقاط مختلف کشور اظهار داشت: برای نمونه موسیقی عاشیقلار یک مولفه اقتدار و استوانه مهم در حوزه فرهنگی خطه آذربایجان شرقی است و برگزاری استانی چنین جشنواره هایی نیز با هدف تمرکززدایی از تهران و توجه و احیای موسیقی های اصیل و عمیق مانند عاشیقی صورت می گیرد.
وی با تاکید بر اینکه باید در هنرستان ها و موسسه های آموزش موسیقی و البته رسانه ها به ویژه رسانه ملی به این نوع از موسیقی بیشتر پرداخته شود، افزود: موسیقی فقط ساز و آواز نیست بلکه سوز و شاعری و ترکیبی از هنرهاست و با توجه به همین ویژگی است که هنری چون موسیقی عاشیقی توانسته بستر و فضاهای مختلفی را با خود همراه کند و بخش مهمی از تاریخ آذربایجان با این موسیقی و نوا آمیخته است.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور خاطرنشان کرد: مردم با چنین هنرها و موسیقی هایی زندگی کرده و غم و شادی و فرهنگ خود را با آن تجربه کرده اند و توجه به چنین حوزه هایی رسالت ما در عرصه توسعه فرهنگ عمومی است و باید به این سمت حرکت کنیم که نسل جوان و نوجوان با هنرهایی چون موسیقی عاشیقی بیشتر و پیشتر از قبل مانوس و همراه باشند چرا که چنین هنرهایی نمود فرهنگی اقوام کشور و مایه وحدت ملی هستند.
امامی گفت: باید بتوانیم با ترتیب دادن هفته ها و ماه های موسیقی، شاخه هایی چون عاشیقی را به عنوان وجه وحدت و روابط سالم بین فرهنگی نه تنها میان استان های کشور بلکه کشورهای دوست و همسایه تعریف کنیم چون اگر به این عرصه به عنوان فرصت نگاه کنیم، به طور حتم باعث وحدت داخلی و دوستی بین ملت ها خواهد شد.
جریان فرهنگ و هنر با قدرت به مسیر خود ادامه می دهد
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی گفت: امسال میزبان چهار جشنواره فجر استانی شامل جشنواره های تئاتر، تجسمی موسیقی و شعر فجر بودیم و خوشحالیم که جریان فرهنگ و هنر و رسانه فارغ از جریان سازی هایی که به دنبال سلب اصالت و ماهیت این حوزه هستند، با قدرت به مسیر خود ادامه می دهد.
"سید محمد حسین بلاغی" در آئین اختتامیه دومین جشنواره موسیقی فجر آذربایجان شرقی اظهار داشت: حمایت از هر حرکتی در راستای تقویت عرصه فرهنگ و هنر استان را رسالت خود می دانیم چرا که هنرمندان و اصحاب فرهنگ و رسانه پا در رکاب تر از همیشه و با انرژی تمام در مسیر فرهنگ اصیل قدم برمی دارند.
وی در خصوص کم و کیف برگزاری جشنواره موسیقی فجر استانی نیز گفت: در دومین دوره این جشنواره شاهد رشد ۲ برابری در تعداد گروه های حاضر بودیم و امسال ۲۰ گروه موسیقی متشکل از هنرمندان عاشیقی و پاپ در تبریز و پنج شهرستان استان به اجرای برنامه پرداختند در حالی که سال قبل این تعداد تنها هشت گروه بود.
بلاغی گفت: در حال حاضر شاهد فعالیت ۶۰ گروه سرود در آذربایجان شرقی هستیم و سال آینده باشگاه رشد سرود با هدف طبقه بندی گروها و تولید آثار فاخر در استان ایجاد می شود.
آذربایجان شرقی رتبه نخست اجرای صحنه ای و استقبال مخاطبان از جشنواره موسیقی فجر را دارد
رییس انجمن موسیقی آذربایجان شرقی و دبیر جشنواره موسیقی استانی فجر آذربایجان شرقی گفت: از حیث اجرای موسیقی های صحنه ای و نیز میزان استقبال مخاطبان از کارهای اجرا شده رتبه نخست جشنواره سی و هشتم فجر را داریم.
غلامرضا میرزا زاده در آئین اختتامیه دومین جشنواره موسیقی فجر آذربایجان شرقی اظهار داشت: جشنواره موسیقی فجر با سابقه ترین، قدیمی ترین و تخصصی ترین جشنواره موسیقی کشور است که امسال سی و هشتمین دوره برگزاری خود را تجربه کرد و آذربایجان شرقی یکی از استان های پیشتاز در برگزاری استانی این دوره بود.
وی، آذربایجان شرقی را دومین استان به لحاظ تعدد گروه های موسیقی حاضر در جشنواره موسیقی فجر عنوان و اعلام کرد: در دومین جشنواره فجر استانی آذربایجان شرقی ۲۰ گروه موسیقی از ۲۸ بهمن تا سوم اسفند ۱۴۰۱ به اجرای برنامه پرداختند و اجراهای ۱۵ گروه در تبریز و پنج گروه در شهرستان های استان با استقبال بی نظیر مخاطبان و علاقمندان موسیقی همراه بود.
رییس انجمن موسیقی آذربایجان شرقی ادامه داد: در این دوره از جشنواره موسیقی فجر استان ۱۸۵ هنرمند روی صحنه رفتند که ۶۵ نفر از این هنرمندان بانوان بودند و از حیث اجرای موسیقی های صحنه ای و نیز میزان استقبال مخاطبان از کارهای اجرا شده رتبه نخست جشنواره سی و هشتم فجر را داریم.
میرزا زاده اظهار داشت: آثار دومین جشنواره استانی موسیقی فجر در سه سالن در تبریز و نیز در شهرهای ملکان، عجب شیر، میانه و اسکو اجرا شدند و امیدواریم این جشنواره سرآغازی برای تداوم اجرای موسیقی های صحنه ای در استان باشد و با رایزنی های صورت گرفته با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی تلاش می کنیم به صورت فصلی و هر سه ماهه برنامه های موسیقیایی در استان اجرا شود.
دومین جشنواره موسیقی فجر آذربایجان شرقی که همزمان با سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر از ۲۸ بهمن تا چهار اسفند در تبریز و پنج شهر دیگر استان جریان داشت، امشب با برگزاری مراسم اختتامیه در مجتمع فرهنگی و هنری ۲۲ بهمن تبریز به ایستگاه پایانی رسید.
همزمان با برگزاری مراسم اختتامیه دومین جشنواره موسیقی فجر آذربایجان شرقی در سالن استاد صیامی مجتمع سینمایی ۲۲ بهمن تبریز که با حضور رییس شورای فرهنگ عمومی کشور، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از هنرمندان و علاقمندان این عرصه برگزار شد، از اساتید رحیم نظری، صداقت گنجه ای، حسن جداری و یعقوب کریمی به عنوان پیشکسوتان موسیقی استان تجلیل شد.
https://hamnava.ir/News/Code/6022701
0 دیدگاه تایید شده