گروه : فرهنگی
به گزارش همنوا، "سیدقاسم ناظمی" در آیین "داستان گئجهسی" در تبریز گفت: با تاملی در ادبیات داستانی غرب و شرق، این تمایز محسوس و مشهود است که علیرغم سختی نگارش داستان به صورت منظوم، این اتفاق در ادبیات فارسی و ترکی ما افتاده و اکثر داستانها همچون شاهنامه و یا بخش اعظمی از ادبیات و داستانهای عاشیقی به شیوه منظوم نگارش شدهاند.
وی افزود: این ادبیات ارزشمند و گرانسنگ که سینه به سینه منتقل شده و به ما رسیده نیازمند توجه بیشتر و پاسداشت است و برگزاری چنین برنامههایی میتواند در معرفی این ادبیات غنی به نسل جوان موثر باشد.
ناظمی تصریح کرد: اگر ملتی خود به ادبیات و فرهنک غنی خود آن طور که شاید و باید توجه نکند به مرور زمان این فرهنگ و ادبیات دچار آسیب شده و از گزند حوادث در امان نخواهد بود.
وی تاکید کرد امیدواریم این حرکتی که در راستای معرفی ادبیات و فرهنگ فولکلور و پیشنهی غنی فرهنگی ما آغاز شده به صورت مستمر و در چارچوبی شایسته ادامه یابد.
وی برگزاری برنامه داستان گئجهسی راحرکتی ادبیات پژوهانه برشمرد و خواستار استمرار این نوع برنامهها برای معرفی ادبیات غنی و قدرتمند ایران شد.
گفتنی است آیین "داستان گئجهسی" با عنوان "کوراوغلی داستانی" با اجرای گروه عاشیقی "ائل سون" و با حضور علاقمندان و هنرمندان هنر عاشیقی در مجموعه فرهنگی هنری تربیت تبریز برگزار شد.
عاشیق آیت قنبری، عاشیق اصغر راشدی و عاشیق سخاوت زارعی به عنوان راویان این اجرا، یوسف محرمیان و سجاد ایمانی با بالابان و احد داننده و محمدرضا قنبری با قاوال به هنرنمایی پرداختند.
تکنوازی این اجرا را آیدین مهدیپور و اجرای برنامه را عاشیق محمد عبادی بر عهده داشت.
این آیین با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و انجمن فرهنگی هنری عاشیقلار آذربایجانشرقی برگزار شد.
https://hamnava.ir/News/Code/1079323
0 دیدگاه تایید شده