همنوا | نیما عظیمی
ژاله آموزگار پارسال در مراسم بزرگداشت حسن انوری با همان شیرینی و شیواییِ همیشگیِ سخنش گفته بود: «زمانی که صحبتی در دفاع از زبان فارسی پیش میآید به شوخی به ایشان میگویم اگر ما آذربایجانیها نبودیم، چه کسی به این خوبی از فرهنگ و زبان فارسی دفاع میکرد؟»
بهعنوان نگارندهی این سطور، پساز شنیدنِ این خبرْ زود با دکتر «بهمن دمشقی خیابانی» که خود، استاد دانشگاه در ادبیات فارسی -با گرایش ادبیات حماسی- هستند، تماس گرفتم و او این خبر مسرتبخش را تایید نمود.
چنانچه بنا باشد در این یادداشت از تکتک آذربایجانیهای مدافع زبان فارسی نام آورده شود، بیشک این نامهای پرشمار و بزرگ، در این ظرف کوچک نخواهند گنجید.
باری!
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، اعضای پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی در چهارصدوهشتادوچهارمین جلسه شورای فرهنگستان با عضویت پیوسته دکتر چنگیر مولایی موافقت کردند.
دکتر چنگیر مولایی استاد تمام دانشکده ادبیات فارسی و زبانهای خارجی دانشگاه تبریز و دارای مدرک دکتری فرهنگ و زبانهای باستانی از دانشگاه تهران و از چهرههای شناختهشده حوزه تحقیقات ادبی و عرصه زبانشناسی در ایران است.
تألیف پنج کتاب، چاپ بیشاز ۷۰ مقاله در مجلات معتبر علمی و پژوهشی ملی و بینالمللی، سخنرانی و ارائه مقاله در سمینارهای مختلف، انتخاب بهعنوان پژوهشگر برگزیده دانشگاه تبریز، انتخاب کتاب بررسی فروردین یشت (سرود اوستایی در ستایش فروهرها) بهعنوان کتاب سال دانشگاه تبریز و نگارش مدخلهای متعدد علمی در دانشنامهها و ... بخشی از سوابق علمی و پژوهشی دکتر چنگیز مولایی است.
این استاد برجسته دانشگاه تبریز بعد از مرحوم دکتر بهمن سرکاراتی، دومین استاد دانشگاه تبریز است که به عضویت پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی در میآید.
https://hamnava.ir/News/Code/3402150
0 دیدگاه تایید شده