×

منوی اصلی

اخبار ویژه

امروز : سه شنبه 25 دی 1403  .::.   برابر با : Tuesday 14 January 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 26452 خبر
اگر ما آذربایجانی‌ها نبودیم، چه کسی به این خوبی از زبان فارسی دفاع می‌کرد؟!

همنوا | نیما عظیمی

 ژاله آموزگار پارسال در مراسم بزرگداشت حسن انوری با همان شیرینی و شیواییِ همیشگیِ سخن‌ش گفته بود: «زمانی که صحبتی در دفاع از زبان فارسی پیش می‌آید به شوخی به ایشان می‌گویم اگر ما آذربایجانی‌ها نبودیم، چه کسی به این خوبی از فرهنگ و زبان فارسی دفاع می‌کرد؟»

به‌عنوان نگارنده‌ی این‌ سطور، پس‌از شنیدنِ این خبرْ زود با دکتر «بهمن دمشقی خیابانی» که خود، استاد دانشگاه در ادبیات فارسی -با گرایش ادبیات حماسی- هستند، تماس گرفتم و او این خبر مسرت‌بخش را تایید نمود.
چنان‌چه بنا باشد در این یادداشت از تک‌تک آذربایجانی‌های مدافع زبان فارسی نام آورده شود، بی‌شک این نام‌های پرشمار و بزرگ، در این ظرف کوچک نخواهند گنجید.
باری! 
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، اعضای پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی در چهارصدوهشتادوچهارمین جلسه شورای فرهنگستان با عضویت پیوسته دکتر چنگیر مولایی موافقت کردند.
دکتر چنگیر مولایی استاد تمام دانشکده ادبیات فارسی و زبان‌های خارجی دانشگاه تبریز و دارای مدرک دکتری فرهنگ و زبان‌های باستانی از دانشگاه تهران و از چهره‌های شناخته‌شده حوزه تحقیقات ادبی و عرصه زبان‌شناسی در ایران است.
تألیف پنج کتاب، چاپ بیش‌از ۷۰ مقاله در مجلات معتبر علمی و پژوهشی ملی و بین‌المللی، سخنرانی و ارائه مقاله در سمینارهای مختلف، انتخاب به‌عنوان پژوهشگر برگزیده دانشگاه تبریز، انتخاب کتاب بررسی فروردین یشت (سرود اوستایی در ستایش فروهرها) به‌عنوان کتاب سال دانشگاه تبریز و نگارش مدخل‌های متعدد علمی در دانشنامه‌ها و ... بخشی از سوابق علمی و پژوهشی دکتر چنگیز مولایی است.
این استاد برجسته دانشگاه تبریز بعد از مرحوم دکتر بهمن سرکاراتی، دومین استاد دانشگاه تبریز است که به عضویت پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی در می‌آید.

برچسب ها : ,

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.