گروه : اسلایدر

همنوا | زهرا حسینزاده، صبا مهدوی
*** فروردین:
* انتشار تصاویری از یک تخم مرغ نوروزی شیطنتآمیز در شاهگلی تبریز، واکنش فعالان فرهنگی را در پی داشت. نقوش الفبای اورخونی و جامه مردان لزگی، این المان نوروزی را به عنوان اثر تجزیهطلبی در میان افکار عمومی معروف کرد. پس از انتقاد میهندوستان تبریزی، المان تخممرغ از شاهگلی تبریز برچیده شد.
* در اتفاقی تلخ و هولناک، تندباد شدید در مراغه، مدرسه کانکسی یک روستا را از جای خود کند. اتفاقی که به مصدومیت پنج دانشآموز و معلم این مدرسه انجامید. به گفته اهالی، مدرسه کانکسی پس از چند دور چرخیدن به دور خود، در گوشهای از محوطه روستا، ثابت ماند.
* فرمانده انتظامی استان آذربایجان شرقی از کشف تسهيلات غير مجاز بانکي به ارزش ۱۰۰۰ ميليارد ريال توسط ماموران پليس امنيت اقتصادی خبر داد.
* حاج غفور حسینزاده، از جانبازان سرافراز ۷۰ درصد پس از ۴۲ سال تحمل رنج ناشی از مجروحیت، دعوت حق را لبیک گفت.
* رئیس پلیس راه آذربایجان شرقی در گزارشی اعلام کرد که از ۲۴ اسفند سال ۱۴۰۲ تا ۱۱ فروردین ۱۴۰۳ ، هفده نفر در اثر سوانح رانندگی در جاده های استان جان باختهاند.
* کشف مس در کنار دو اسکلت زن و مرد در شهر لیلان، قدمت مس را در سطح جهانی به ۱۵۰۰ سال عقبتر برد. به گفته باستانشناسان این کشف، سندی بر قدیمیترین استقرار انسان در آذربایجان ایران است.
* سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شامگاه 26 فروردین، در پاسخ به جنایتهای متعدد رژیم صهیونیستی از جمله حمله به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق و شهادت جمعی از فرماندهان و مستشاران نظامی کشورمان در سوریه، عملیات «وعده صادق» را با رمز «یا رسول الله(ص)» اجرا کرد و با دهها فروند موشک و پهپاد، اهدافی را در داخل سرزمینهای اشغالی مورد اصابت قرار داد. این نخستین مواجهه رو در روی ایران و اسرائیل است.
* ساعاتی پس از عملیات وعده صادق، پدافند هوایی ارتش در شمال غرب، یک ریز پرنده را در حوالی تبریز منهدم کرد.
*** اردیبهشت:
* جلیقه و کلاه استاد شهریار در جلسه ثبت آثار وزارتخانه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کشور در فهرست آثار منقول ایران به ثبت ملی رسید.
* با پایان شمارش آرا در حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو، به ترتیب علیرضا منادی، علی جعفریآذر، رضا صدیقی و علیرضا نوین به عنوان منتخبان مردم راهی بهارستان شدند. پیش از این در مرحله اول انتخابات، روحالله متفکرآزاد و مسعود پزشکیان به مجلس راه یافته بودند.
* در یک جنایت هولناک در ملکان، فردی سه عضو خانواده خود را با اسلحه کمری به قتل رساند. قاتل، دقایقی پیش از دستگیری، خودکشی کرد. پلیس، انگیزه قتل را اختلاف بر سر ارثومیراث اعلام کرد.
* با اعلام دادستان عمومی و انقلاب شهرستان مرند، شهردار و چند نفر از کارکنان شهرداری مرند با اتهامات مالی بازداشت شدند.
* همزمان با ۱۶ اردیبهشت -روز مراغه- گردهمایی نسخنویسان ایران در مراغه برگزار شد.
* مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجانشرقی از بازگشت ۱۵۰۰ هکتار از اراضی زیر آب رفته حاشیه ارس با ساحلسازی خبر داد.
* به دنبال سیل شدید در سیستان و بلوچستان، سه هزار عدد عروسک در قالب یک محموله ۱۸ میلیارد ریالی از تبریز راهی این استان شد.
* فرمانده انتظامی مراغه از کشف ۳۶۰ هزار دينار تقلبی و دستگيری دو نفر در اين رابطه خبر داد
* پاکو خِمس، سرمربی اسپانیایی تیم فوتبال تراکتور، با دریافت 300 هزار دلار، به طور توافقی از تبریز بار سفر بست. جدایی او برای این تیم، به پولِ آن زمان، 20 میلیارد تومان آب خورد.
* آخرین نماز جمعه تبریز به امام آیتالله آلهاشم، جمعه 28 اردیبهشت برگزار شد.
* بالگرد حامل آیتالله سیدابراهیم رئیسی رئیسجمهور ایران، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، آیتالله آلهاشم امام جمعه تبریز، مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی، سردار سیدمهدی موسوی فرمانده یگان حفاظت رئیسجمهور، به همراه کادر پرواز، در منطقه حفاظتشده دیزمار محدوده عمومی میان ورزقان و جلفا، دچار سانحه شده و همه سرنشینان آن به شهادت رسیدند. شهید آیتالله آلهاشم بیش از شش سال امام جمعه تبریز بود، اما دوره مسئولیت رحمتی در تبریز به پنج ماه هم نرسید.
* با حکم وزیر کشور، تراب محمدی، معاون استاندار آذربایجانشرقی، بار دیگر به عنوان سرپرست استانداری آذربایجان شرقی منصوب شد.
*** خرداد:
* مراسم تشییع «شهدای خدمت» اول خرداد، با حضور انبوه جمعیت سوگوار در تبریز برگزار شد. بعد از این مراسم، تشییعهای دیگری نیز در سایر شهرها برگزار شد. شهید رئیسی در حرم امام رضا(ع)، شهید آلهاشم در گلزار شهدای وادی رحمت، شهید امیرعبداللهیان در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) و شهید رحمتی در زادگاه خود، مراغه آرام گرفتند.
* هیئت باستانشناسی دانشگاه هنر اسلامی تبریز، پس از کاوشها و بررسی های علمی در حوضه دریاچه ارومیه، قدمت این محوطه را در حدود ۹ هزار سال اعلام کرد. طبق این کاوشها، قدیمیترین روستاهای نوسنگی در آذربایجان ایران در این منطقه استقرار داشته است.
* صبا مدنی، به عنوان نخستین شهردار زن در دوره ششم شوراهای اسلامی شهر، انتخاب و معرفی شد.
* رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجان شرقی، در گفتگویی، اعلام کرد که طی پنج سال گذشته نرخ تولد در استان کاهش، و روند مرگومیر افزایش یافته است.
* با ادامه بارشهای بهاره، شهرستان چاراویماق، گرفتار سیلاب شدید شد. ۱۲ راس دام، یک دستگاه خودرو و یک عدد کانکس خالی، از تلفات این سیل بود.
* در یکی از تلخترین اخبار، سخنگوی اورژانس آذربایجان شرقی از غرقشدن سه عضو خانواده هوراندی در استخر روستایی خبر داد. قربانیان این اتفاق، یک مرد ۷۵ ساله و پسر۸ ساله و دختر ۱۰ساله بودند. مشخص بود که هر یک برای نجات دیگری، خود را به استخر زده بودند.
* ابراهیم پشتپناه نقاش صاحبسبک تبریزی و از هنرمندان مکتب کمالالملک درگذشت.
* با همت جمعی از بزرگان، معلمان و فارغ التحصیلان دبیرستان ماندگار فردوسی تبریز، انجمن دانشآموختگان این مرکز آموزشی تاسیس و آغاز به کار کرد.
* آیدا بینا، دانشآموز نخبه استان آذربایجانشرقی به تیم منتخب جمهوری اسلامی ایران جهت اعزام به کشور فیلیپین دعوت شد.
* با اعلان ادارهکل میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، «کوزه کنان» و «ممقان» از آذربایجان شرقی نامزد عنوان «شهر ملی» شدند.
* مادر ۳۰ ساله اهل شهرستان لیلان، در دومین زایمان خود در مرکز آموزشی درمانی و تحقیقاتی الزهرا(س) تبریز پنج فرزند پسر به دنیا آورد.
*** تیر:
* با حکم رهبر معظم انقلاب، حجتالاسلام و المسلمین احمد مطهریاصل، به عنوان امام جمعه تبریز و نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی منصوب شد.
* دادستان مرکز استان آذربایجان شرقی از رفع تصرف بیش از ۸ هکتار از اراضی ملی در بخشهای خسروشاه، باسمنج و اسپیران خبر داد.
* با پایان شمارش آرا، در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری، مسعود پزشکیان با ۱۶میلیون و ۳۸۴ هزار و ۴۰۳ رای، از سعید جلیلی پیشی گرفت و رئیس جمهور جدید ایران شد. آمار مشارکت آذربایجان شرقی، با 10 درصد افزایش نسبت به دور اول، 49.8 درصد اعلام شد.
* با پایان فصل فوتبالی، محمدرضا زنوزی، مالک باشکاه تراکتور، در واکنش به فحاشی طرفداران، گفت: واقعیتش این است اگر به من توهین شود، خداحافظ و من می روم. مگر دیوانه هستم هم هزینه کنم و هم ناسزا بشنوم. زنوزی همچنان مالک تراکتور است!
* شکارچی خرس قهوهای ارزشمند و کمیاب در شهرستان کلیبر، 200 میلیون تومان جریمه شد!
*** مرداد:
* کارگاه غیرمجاز استحصال طلا از خاک در اطراف شهرستان اسکو شناسایی و پلمب شد.
* غسالخانه گورستان تاریخی محله عموزینالدین تبریز که سال 1384 به عنوان یک اثر قاجاری، در فهرست آثار ملی ثبت شده بود، روز هفتم مرداد توسط عوامل نامشخص، تخریب شد. دادستان تبریز، با اعلام جرم علیه تخریبکنندگان، وعده پیگیری این ماجرا را داد.
* اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس که برای مراسم تحلیف ریاست جمهوری به تهران سفر کرده بود، به همراه یکی از محافظان خود، در اثر اصابت پرتابهای از سوی صهیونیستها به شهادت رسید.
* سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجانشرقی مدعی شد که در حال حاضر ۱۰ درصد شیشه دنیا در تبریز تولید میشود.
* در حالی که مراسم افتتاح المپیک پاریس با بخشهای زننده و نازل، با انتقاد تند محافل جهانی مواجه شده بود، قسمتی از برنامه، مورد توجه هنردوستان تبریزی قرار گرفت؛ آنجا که تصویری از نگاره «شاه عباس و جوان» اثر «محمد قاسم مصور تبریزی» نگارگر نامی عهد صفوی، در کنار رود سن قرار گرفته بود. اصل این اثر نیز در موزه لوور است.
* علی کوهپایه حقی، استاد پیشکسوت هنر نگارگری و تذهیب تبریزی که سابقه بازیگری تئاتر و سینما نیز داشت دوم مرداد درگذشت.
* جنگلهای کیامکی در وسعت حدود پنج هکتار گرفتار آتش شد. تیمهای نجات، پس از 16 ساعت تلاش توانستند آتش را خاموش کنند.
* قاچاقچیها در ملکان، سرهنگ بهمن مرندی، از فرماندهان فراجا را عمداً با خودرو زیر گرفته و به شهادت رساندند. قاتلان، کمتر از 24 ساعت پس از این اقدام دستگیر شدند.
* شهرام دبیری، عضو چهار دوره شورای اسلامی شهر تبریز، با حکم رئیسجمهور به عنوان معاون پارلمانی رئیسجمهور منصوب شد و به پاستورنشینان پیوست. به این ترتیب، با برگزاری مراسم تحلیف، اسماعیل چمنی، به عنوان عضو عضو علیالبدل، به شورای اسلامی شهر تبریز پیوست
* دادستان تبریز از تشکیل پرونده قضایی برای فوت دختر ۱۲ ساله در کلینیک دندانپزشکی تبریز خبر داد. این دختر به نام «دریا دلکش» پس از درمان دندانپزشکی، تحت بیهوشی فوت کرد.
* با دستور دادستان، ویلای غیرمجاز ۷۰ میلیارد ریالی در بناب تخریب شد.
*** شهریور:
* رئیس پایگاه جهانی بازار تبریز در اظهار نظر جالبی، با اشاره به بحث گازرسانی به بازار تبریز گفت: به دلیل حساسیت موضوع، فعلا کسی جرات اجرایی کردن این طرح را با توجه به نظر کارشناسان ندارد.
* با اعلام نتایج کنکور سراسری، سه دانشآموز تبریزی در جمع برترینها کنکور سراسری ۱۴۰۳ درخشیدند.
* زهرا رحیمی جوانترین عضو کاروان ایران در پارالمپیک پاریس، به مدال نقره این رقابتها رسید. مدال رحیمی را «جکی جان» چهره افسانهای ورزشهای رزمی در سینما به او اعطا کرد. رحیمی در روز پدر، با خرید کامیون برای پدرش، بار دیگر خبرساز شد.
* فاطمه همتی، پارالمپیکی تبریزی در رقابتهای پارالمپیک پاریس ۲۰۲۴ دو مدال نقره در بخشهای انفرادی و میکس رشته پارا تیروکمان کسب کرد.
* غار «هامپوئيل» مراغه در کمیته کارگروه ملی غارشناسی به عنوان یکی از ذخایر ژنتیکی سازمان محیطزیست به ثبت رسید.
* دکتر حسین قاسمی، پزشک تبریزی به خاطر ابداع اسپری واکسی پوشاننده زخم و سوختگی حاوی ترشحات سلول های بنیادی، مدال طلای فستیوال جهانی ابداعات و اختراعات آمریکا را کسب کرد.
* فرماندار تبریز با اشاره به غیبتهای مکرر و بیش از حد مجاز پرویز هادی عضو شورای شهر تبریز و احتمال تعلیق وی از عضویت در این شورا اظهار داشت: تاکنون تصمیمی در خصوص تعلیق این عضو شورا گرفته نشده است. هادی که گفته میشد در خارج از کشور است، بعدها با ارائه مدارکی، توانست در شورا بماند.
*** مهر:
* حزبالله لبنان با صدور بیانیهای از شهادت «سید حسن نصرالله»، درپی حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به ضاحیه بیروت خبر داد.
* سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در پاسخ به شهادت اسماعیل هنیه، سید حسن نصرالله و سردار نیلفروشان، بار دیگر قلب اراضی اشغالی را مورد هدف قرار داد. سپاه در بیانیه خود تاکید کرد که عملیات «وعده صادق 2» با تصویب شورای عالی امنیت ملی و ابلاغ ستاد کل نیروهای مسلح و حمایت و پشتیبانی ارتش جمهوری اسلامی ایران و وزارت دفاع صورت گرفته و هرگونه واکنش نظامی با حملات کوبنده و ویرانگر بعدی مواجه خواهد شد.
* بهرام سرمست با تصویب اعضای هیأت دولت و حکم رئیس جمهور به عنوان هفدهمین استاندار آذربایجان شرقی انتخاب شد.
* در مراسمی با حضور وزیر میراث، یکهزار سکه تاریخی توسط وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به موزه آذربایجان تبریز اهدا شد.
* آذربایجان شرقی سومین استان سالمند کشور اعلام شد. به گفته یک مقام مسئول در علوم پزشکی، در استان ما تاکنون تک فرزندی معضل بود، اما از این به بعد، بیفرزندی نیز به آن اضافه شده است.
*** آبان:
* یاسین بجانی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز، در گفتگویی به شایعه محکومیت شهردار تبریز اشاره و خاطرنشان کرد: به دنبال بیمهری صورت گرفته در مورد آقای یعقوب هوشیار شهردار تبریز و انتشار شایعه کذب انفصال وی، حکم برائت وی از سوی مراجع قضایی صادر شد.
* با استعفای فریدون باباییاقدم از عضویت شورای شهر و موافقت آن توسط اعضای شورای، علی راستی عضو جدید ششمین دوره شورای شهر تبریز با حضور در فرمانداری شهرستان تبریز سوگند یاد کرد.
* مراغه به عضویت مجمع شهرهای تاریخی درآمد.
* میلاد عاشقی، قاری تبریزی و یکی از دو نماینده کشورمان در نهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کشور ترکیه موفق به کسب رتبه دوم شد.
* قطع شماری از درختان تنومندِ 100ساله، در باغ گلستان، به چالش فرمانداری، شورا و دستگاه قضایی استان تبدیل شد. شهرداری تبریز این اقدام را بدون مصوبه شورا و بدون توجیهات فنی و میراث فرهنگی، برای ساخت ایستگاه پلیس، عملیاتی کرد. چندی بعد، دادستانی کل کشور در نامه ای به دادستان آذربایجان شرقی، بر لزوم تعقیب کیفری مرتکبین و توقف اقدامات مربوط به باغگلستان تاکید کرد.
*** آذر:
* آذربایجان شرقی، رتبه یک نزاعها و پرخاشهای خیابانی اعلام شد. بر اساس این آمار، در شش ماه نخست سال، حدود 22 هزار و 274 مورد نزاع خیابانی در این استان روی داده که سهم زنان 6663 درگیری و سهم مردان 15611 درگیری بودهاست.
* هیئت باستانشناسی دانشگاه هنر اسلامی تبریز، از کشف شهر تاریخی خونج (در بخش کاغذکنان میانه) خبر داد. خونج، بعد از تختسلیمان، دومین شهر به لحاظ قدمت تاریخی در منطقه شمال غرب کشور است با این تفاوت که تختسلیمان حاکم نشین بود، اما این شهر عوام نشین بوده است. بررسیهای بعدی نشان داد، خونج، جزو شهرهای آباد آن زمان بود و حتی دارای گمرک و قوانین مربوط به مالیات از صنایع نیز بود که بر اساس درآمدهای هنگفت منطقه آذربایجان اداره می شد.
* با اعلام دادستان عمومی و انقلاب اسلامی شهرستان اسکو، ۶ نفر از اعضای شورای اسلامی شهر سهند به دلیل تخلفات مالی تعلیق شدند.
* بهروز خاماچی نویسنده و تاریخنگار تبریزی درگذشت. وی، علاوه بر تالیف آثار تاریخی، دو دوره نیز عضو شورای شهر تبریز بود.
*** دی:
* نمایش بحثبرانگیز ستارخان، بدون اشاره به خاستگاه ایرانی این سردار آذربایجانی -از جمله پرچم ایران- و با انبوهی از رقصهای لزگی و نمادهای رنگی واگرایانه، موجی از اعتراضات عمومی را در پی داشت. اعتراضات باعث شد گردانندگان نمایش، در اجراهای بعدی در تهران، پرچم ایران را به المانهای نمایش اضافه کنند.
* دکتر چنگیز مولایی استاد دانشکده ادبیات فارسی و زبانهای خارجی دانشگاه تبریز به عنوان عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی معرفی شد.
* ثبت ۱۸ روز ناسالم هوا برای گروههای حساس، آلودهترین زمستان 10 سال اخیر را برای تبریز رقم زد.
* سجاد کبیری، کارگر شهرداری تبریز، حین پاکسازی و جمعآوری زباله روی پل سرداران فاتح در اثر سانحه رانندگی جان خود را از دست داد. راننده پس از تصادف فرار کرد.
* تزریق آب مقطر به جای داروی شیمیدرمانی در بیمارستان بینالمللی، مایه بهت عمومی شد. یکی از پرسنل بیمارستان، داروهای شیمیدرمانی را در بازار فروختهبود. در پی فوت یکی از بیماران، دادستان عمومی و انقلاب اسلامی شهرستان تبریز از ارجاع پرونده به دادسرای ویژه قتل خبر داد.
* یگان حفاظت میراثفرهنگی، از کشف و ضبط چهار قطعه سکه عثمانی در مراغه خبر داد.
* امام جمعه بناب، پس از 40 سال بازنشسته شد. حجتالاسلام مصطفی باقریبنابی از سال ۱۳۶۴ امامت جمعه این شهرستان را برعهده داشت.
* شرکت ملی صنایع مس ایران با انتشار اطلاعیهای از کشف ذخایر عظیم مس در معدن سونگون خبر داد. حجم این ذخایر، 2 میلیارد و 490 میلیون تن تخمین زده شد.
* با اعلام ادارهکل محیط زیست، جمعیت حیات وحش استان (نسبت به سه سال گذشته) 5 درصد افزایش یافت.
* پاسداشت مرحوم جعفر آذرخش، هنرمند پیشکسوت تجسمی در بناب، با حضور جمعی از هنرمندان و مسئولان و همچنین خانواده این استاد برگزار شد.
* پاسداشت مقام فرهنگی و هنری اسماعیل کوهنورد معروف به «پدر مراغه»، برگزار شد. این هنرمند بادرخواست حاضران در ۹۰ سالگی بار دیگر به آوازخوانی پرداخت.
*** بهمن:
* خیری که نخواست نامش فاش شود، در اقدامی خیرخواهانه یک واحد آپارتمان به ارزش ۷۰ میلیارد ریال برای توسعه زیرساختهای بهداشتی مراغه اهدا کرد.
* سربازان گمنام امام زمان(عج) استان آذربایجان شرقی، در عملیاتی نجاتبخش، ۱۰۰ قبضه انواع سلاحهای جنگی، کمری و شورشی را در تبریز کشف و ضبط کردند.
* رهبر معظم انقلاب اسلامی در سالروز قیام 29 بهمن تبریز، در دیدار هزاران نفر از مردم این شهر، «ایمان، غیرت دینی، پیشتازی و الگوسازی» را از خصوصیات مستمر مردم آذربایجان و تبریز خواندند. ایشان پیشتازی تبریز بعد از اصفهان را در تقدیم تعدادی زیادی از علمای بزرگ یادآور شدند و گفتند: این دو شهر در پرورش علمای برجسته، نمونه هستند.
*** اسفند:
* هجدهمین جشنواره شعر جوان سوره با پیشتازی سه شاعر از آذربایجانشرقی، در حوزه هنری اصفهان به کار خود پایان داد. لیلا حسیننیا، محمد شکریفرد و امیرحسین پورعزیز در بخشهای مختلف این جشنواره، برگزیده شدند.
* موزه فرش شهرداری تبریز با تصویب شورای اسلامی شهر تبریز واگذار شد.
* دکتر سیروس برادران شکوهی، استاد برجسته تاریخ دانشگاه تبریز و پژوهشگر تاریخ مشروطه در ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ دارفانی را وداع گفت.
https://hamnava.ir/News/Code/2418018
0 دیدگاه تایید شده