
به گزارش همنوا، طبق تعریف مجمع جهانی راه (PIARC) نگهداری راه شامل مجموعه فعالیت هایی از قبیل نگهداری روسازی، شانه ها، شیب ها، تسهیلات زهکشی و دیگرابنیه فنی در حدی است که راه را به شرایط اولیه ساخت آن نزدیک می کند. چرا که راه ها از جمله سرمایه های عمده ملی هر کشور محسوب می شوند و بر اساس معیار های بین المللی اعتباری که به امر نگهداری راه ها تعلق می گیرد معادل 2 تا 6 درصد ارزش روز راه ها می باشد که این درصد بر حسب عمر مفید راه معین می گردد. لازمه دستیابی به خودکفایی ملی و توسعه صنعت راهسازی و راهداری، شناخت موانع و علل عدم توسعه یافتگی صنعت تولید محصولات راهسازی و راهداری در کشور، شناسایی نیازهای اجرایی در توسعه صنعت راهسازی و راهداری ، نوسازی و تقویت مزیتهای رقابتی این صنعت ، ایجاد اشتغال مولد در صنعت راهداری ، ارتقای بازار سرمایه و ارتقاء جایگاه صنعت راهسازی و راهداری در توسعه صادرات کشوراز مهمترین موضوعات حال حاضر در صنعت راهداری و جاده سازی به شمار می رود. با توجه به اقتصاد تک محصولی کشور ما (ایران) ، نوسانات شدید قیمت نفت در دهه اخیر، افزایش نرخ تورم و دیگر مشکلات موجود اقتصادی به نظر می رسد که در سال های آینده نمی توان بودجه های کلانی را به امر راهسازی و گسترش راه های کشور اختصاص داد از طرف دیگر عدم توجه لازم به نگهداری راه ها، زیربنا و زیرسازی، وسعت زیادی از شبکه راه های موجود در کشور را از بین برده و باعث تبدیل هزینه های نگهداری به هزینه های سنگین نوسازی و بازسازی شده است. بنابراین با توجه به محدودیت های منابع مالی و فن آوری لازم است با صرف هزینه کمتر، سعی در حفظ و نگهداری وضعیت راه های موجود و بهسازی آنها نمود. مصطفی لطفی مدیرعامل شرکت راهداران بتن پلیمر می باشد و دانش آموخته رشته ریاضی و مهندسی عمران است. ایشان با داشتن نگرشی نو و خلاقانه قادر بوده اند نیازهای شمالغرب کشور را با مهندسی اصولی و طراحی ابتکارانه و داشتن برنامه ای منسجم و هدفمند در زمینه راهسازی و راهداری مرتفع سازند. به همین منظور، گفتگویی را با وی ترتیب داده ایم که ماحصل آن تقدیم می گردد:
لطفا تاریخچه و چگونگی راه اندازی و تاسیس شرکت راهداران بتن پولیمر و همینطور اهداف ترسیم شده آن را تشریح نمایید؟
این شرکت در سال 1387 تاسیس شده و با اندک سرمایه ای و داشتن 10نفر نیرو، فعالیت خود را شروع کرد. هدف از تاسیس شرکت هم انجام فعالیت راهداری، راهسازی و ساختمانی بوده است که بعد از گذراندن سالیان متوالی از فعالیت مسترمان در این حوزه موفقیت های خوبی را کسب کرده ایم. در حال حاضر هم مشغول فعالیت در عرصه راهداری و راهسازی هستیم. با توجه به اینکه بنده سابقا در راه و ترابری خدمت می کردم به خاطر آشنایی با مشکلات موجود در آن مقطع و تحلیل شخصی ام از اینکه سازمانهای اجرایی در کدام قسمت ها نیاز به ترمیم دارند تا خدمات رسانی بهتری داشته باشند، باعث شد تا تصمیم جدی در راستای فعالیتم نسبت به این حوزه داشته باشم. لذا در همین ارتباط ابتکارات متنوعی را که برای اولین بار در سطح کشور نسبت به این حوزه انجام می گرفت ارائه دادم. به عنوان مثال در زمینه به کارگیری مجدد گاردریل های صدمه دیده بر اثر تصادفات جاده ای از طریق روش سرد دست به احیای دوباره آنها زدیم که در این مسئله هم باعث اشتغال زایی نسبت به افراد متعددی شدیم و هم اینکه گاردریل ها را اگر می خواستیم ذوب کنیم به خاطر گالوانیزه بودنشان و بودن فلزات روی و سرب در ترکیب آنها، الزاما قالبهایی را طراحی کردیم که برای اولین بار در سطح کشور جهت بازسازی گاردریل های آسیب دیده، از آنها استفاده کاربردی به عمل آمد تا اینکه دوباره به چرخه مصرف برگردانده شدند. این اقدام ما باعث گردید تا از سایر استان های کشور مانند ارومیه، اردبیل و لرستان هم درخواست تولید و ارائه خدمات را در این زمینه داشته باشیم. در حالت کلی هم باید بگویم که هر هدفی که ترسیم کرده ایم سعی نموده ایم با داشتن برنامه منسجم به صورت متمرکز قدمها یمان را آهسته و پیوسته برداریم تا در جهت رسیدن به اهداف بزرگتر، حساب شده تر و مطمئن تر گام برداشته باشیم. لذا با این نگرش نتایج خوبی را هم در خروجی کارمان کسب کرده ایم. به عنوان مثال سابقا راه اندازی تعاون راهداران عمران استان(تعاونی کد 933) در اداره راه و ترابری و اشتغال زایی مان برای 350 نفر و کسب رتبه برتر کشوری آن در سال 83، از نشانه های داشتن تمرکز کامل مان در اجرای کارهای محوله به شمار می رود. لازم به توضیح می دانم که بعد از تشکیل یافتن این شرکت دستگاهی را که اصالتا ساخت امریکا است و برای ترمیم روی آسفالت به کار می رود و حدود 4 میلیارد تومان هزینه خرید آن می شود به روش مهندسی معکوس در سردرود قطعات کوچکتر آن را ساختیم و بعدا آنها را به هم وصل نمودیم طوری که هر کدام از این دستگاهها در حال حاضر به صورت مستقل به عنوان یک کارگاه کوچک برای 15 نفر اشتغال ایجاد می کند.
در زمینه توسعه راهداری چه اقداماتی باید صورت گیرد و شرکت تاسیس یافته شما در این جهت چه خدماتی ارائه داده است؟
هر شرکت یا موسسه ای که اقدام به فعالیت می کند لازم است که درصدی از درآمد خود را جهت توسعه، نواندیشی و دست یافتن به منابعی جدید اختصاص دهد. این بدان معنی است که اگر نوآوری لازم را نداشته باشیم و برای این کار هزینه ای را تعریف نکنیم به نوعی دچار آفت زدگی و پوسیدگی خواهیم شد. در حال حاضر هم دلیل شاخص مشکلات اقتصادی کشورمان هم این است که از یک طرف تمامی تولیدات مان از طریق دستگاه های قدیمی و از رده خارج شده کار می کنند و بروزرسانی نشده اند و از طرف دیگر تفکر مدیرانی که وابسته به گذشته اند و نگرششان را نسبت به عصر حاضر نو نکرده اند و با اندیشه کهنه قدم بر می دارند. بنابراین نواندیشی از الزامات رسیدن به توسعه و جایگاهی جدید به شمار می رود.
در فصل زمستان جهت جلوگیری از صدمات وارده بر خدمات ارائه شده راهداری، چه اقداماتی باید صورت گیرد و بهترین شیوه ای که بتواند مانع بیشتر آسیب رسانی شود چیست؟
عملیات راهداری جزو وظایف لاینفک وزارت راه می باشد. در دراز مدت صدماتی که نمک پاشی در زمستان بر آسفالت جاده ها وارد می سازد تبعات بیشتری را به دنبال دارد. طوری که نمک در آب جاده حل می شود و تخریب آبهای زیرزمینی را حاصل می کند که طبیعتا بر بتن کار شده در پل ها و جاده ها هم اثر منفی می گذارد. بنابراین جاده ها و بزرگراه ها جزو ثروت های ملی ما محسوب می شوند لذا وظیفه اصلی ما حفظ و نگهداری درست از جاده ها و راهای ارتباطی با رعایت کامل اصول راهداری می باشد. ما هم در شرکت راهداران بتن پلیمر به نوبه خودمان در راستای نگهداری و حفظ ایمنی جاده ها برنامه ای ترتیب داده ایم که از دو امتیاز ویژه برخوردار خواهد بود. اولا از نظر مالی ارزان می باشد، ثانیا خواص نمک در آن نخواهد بود طوری که بتوانیم در مبحث یخزدایی جاده ها هم بتوانیم از آن استفاده کنیم. در این راستا گروه تحقیقاتی ویژه ای تشکیل دادیم که در این جهت بررسی ها و تحلیل های خودشان را ارائه می دهند تا در نتیجه به خروجی مثبتی دست یابیم.
شرکت راهداران بتن پلیمر در زمینه اشتغال زایی چه موفقیت هایی داشته است و چه برنامه ای را در این راستا نسبت به آینده کاری خود دارد؟
با عنایت به اینکه ما از بدو تاسیس این شرکت به توسعه فکر کردیم، اشتغال زایی و کارآفرینی هم از دغدغه های اصلی ما به شمار می رود. لذا سعی کردیم در مجموعه کاری مان، هم از فارغ التحصیلان دانشگاه به کار گیریم و هم اینکه از افراد جویای کار کم سواد در بخش های مربوطه به کار گماریم. متاسفانه از آنجایی که ارتباط بیشترمان با دستگاههای دولتی خصوصا وزارت راه و فعالان راهداری و راهسازی است، لازم است بیان کنم که خود دولت عامل اصلی بازدارندگی در جهت فعالیت و ایجاد رونق و توسعه است. چون اگر مطالبات معوقه و وصول نشده ما را پرداخت نمایند ما به نوبه خودمان بدون حمایت دولت و دستگاههای ذیربط به میزان قابل توجهی میزان اشتغالزایی مان را بالا می بریم. لازم است اشاره کنم که اگر بعد از تحویل کار و به اتمام رساندن آن و سپری شدن 6 ماه از تحویل کار کل مطالبات ما را پرداخت نمایند در نهایت اطمینان، اعلام می کنم که هر سال توانایی ایجاد شغل ثابت را برای 20 نفر دارم و این در حالی است که هم اکنون مطالبات مان مربوط به سال 1393پرداخت نشده است. در حال حاضر هم حدود 70 نفر به طور مستقیم در مجموعه ما به فعالیت مشغول هستند.
در حال حاضر چه پروژه هایی را در دست اقدام دارید و چه برنامه هایی را نسبت به سالهای بعد در جهت خدمات دهی و انجام پروژه های بیشتر دارید؟
در حاضر پروژه های مربوط به ترمیم روی آسفالت ، بازسازی و تعمیرگاردریل ها و همینطور تابلو علائم کنار جاده ها را در سطح استان آذربایجان شرقی کار می کنیم. ولی متاسفانه به خاطر دیرکرد نسبت به پرداخت هایمان دست به عصا حرکت می کنیم و فعالیت مان را متناسب با وصول شدن مطالبات مان تنظیم می کنیم و به سمت جلو با قدم های آهسته حرکت می کنیم تا نتایج مناسبی را هم نسبت به برگشت سرمایه شرکت داشته باشیم.
تعامل و همکاری شما با نظام مهندسی استان چطور بوده و چه ارتباطی با شرکت های هم صنف خودتان در جهت ایجاد توسعه بیشتر دارید؟
داشتن تعامل و همکاری بیشتر در جامعه با سایر ارگان ها از ضروریات کار در اجتماع کنونی است. در حال حاضر ما عضو انجمن شرکتی و عضو نظام مهندسی هستیم و سعی داریم با داشتن ارتباطات بیشتر و حضور زیادترمان در جلسات مربوطه، انعکاس دهنده مشکلات موجود کاری به ارگان های دولتی باشیم تا موانع موجود رفع گردند. نسبت به همکاران فعال و شرکت های هم صنف مان هم تلاش داریم ارتباط بیشتری در جهت ایجاد وحدت نسبت به قدم برداشتن در یک مسیر و رساندن این خطه به توسعه و پیشرفت داشته باشیم تا در یک جهت گام مشترکی برداریم. از طرف دیگر هم، زبان گویا و چشم بینای یکدیگر برای بیان مشکلات همدیگرهستیم وبا ارائه راهکار برای حل آنها قدم برمی داریم.
دولت برای رسیدن به حمل و نقلی وسیع و داشتن جاده های ایمن و استاندارد، بهترین اقدامی که می تواند انجام دهد چیست؟
اگر در تمامی مراحل بخواهیم به این حد از استاندارد دست یابیم، لازم است که دولت قبل از احداث و راه اندازی جاده ها، با پیمانکار مربوطه قرارداد حفظ و نگهداری بیست ساله جاده های کار شده را ببندد و تعهدات لازم را در این راستا از پیمانکار مربوطه بگیرد تا دستیابی به جاده استاندارد و نگهداری آن در طول بیست سال آینده بعد از اتمام هر پروژه به سهولت انجام پذیرد. این روش باعث می گردد که پیمانکار مربوطه فقط برای رسیدن به سود کوتاه مدت خود فکر نکند بلکه در طول نگهداری هر پروژه موظف می شود که به سود بلند مدت بیندیشد و برنامه ریزی لازم را جهت رسیدن به آن در طول مدت قرارداد نگهداری اش، طراحی کند.
تعریف تان از واژه موفقیت برا ی رسیدن به جایگاه ویژه درعرصه کاری تان چیست و هر فردی که بخواهد به این رتبه دست یابد چه ویژگی هایی را باید داشته باشد؟
به اعتقاد بنده هر فردی درهر کاری که موفق می شود و به موفقیت دست می یابد یقینا بانوی موفقی را در کنار خود داشته است به عبارتی دیگر داشتن خانواده ای نکته سنج و برنامه ریز می تواند به عنوان اتاق فکر هر فرد برای رسیدن به موفقیت باشد. از دیگر خصوصیات بارز فرد موفق هم می توان به خستگی ناپذیر بودن، پرحوصله بودن، نوآفرینی و نواندیشی اشاره کرد. درکناراین موارد داشتن برنامه مدون و ترسیم اهداف مشخص بیشترین کمک را برای رسیدن هر فرد به موفقیت خواهد کرد. بنابراین هر فرد موفق و هدفمند یا راهی خواهد ساخت و یا راهی خواهد یافت.
نظارت از طرف کدام ارگان نسبت به کارهای شما صورت می گیرد و تحلیل عملکردتان از چه طریقی صورت می گیرد؟
دستگاه نظارتی هم درمرکز وجود دارد وهم در شهرستان ها مستقر می باشد و بدین طریق مرکز از طریق دستگاه ذیربط و شهرستان ها هم از طریق دستگاه مربوطه خود کنترل می شوند.
نقش تبلیغ را در شناساندن خدمات و فعالیت های خود چقدر موثر می دانید؟
در این مورد باید بگویم که مسئله تبلیغ برای برجسته سازی خدمات و شناساندن هر نوع کالایی نقش بسیار موثری دارد به همین جهت به اعتقاد بنده برای بحث تبلیغ در مورد معرفی هر نوع خدمات باید هزینه جداگانه ای تعیین کرد و تاثیرگذاری آن را در روندکار مشاهد نمود.
انتظارات خود را از دولت سیزدهم در راستای حمایت ازفعالان این عرصه بیان نمایید؟
هیچ انتظاری نداریم فقط باید بگویم تنها کاری که می توانند در زمینه حمایتی از ما به عمل بیاورند این است که برنامه ای مدون کنند و قوانینی را مصوب نمایند تا مطالبات هر پروژه ای را که به اتمام می رسانیم در سریع ترین زمان ممکن پرداخت شود تا هم بتوانیم در جهت اشتغالزایی بیشتر، قدم های بزرگتری برداریم و هم اینکه خدمات زیادتری را در جهت راهسازی ارائه بدهیم.
https://hamnava.ir/News/Code/2130432
0 دیدگاه تایید شده