گروه : اجتماعی
به گزارش همنوا، صبح یکشنبه رئیس پلیس اماکن تهران در گفتگو با یک خبرگزاری از ممنوعیت استفاده از اسامی اقوام برای اصناف در تهران خبر داد. این خبر بلافاصله به موضوعی جنجالی در رسانهها و فضای مجازی تبدیل شد و واکنش کاربران فضای مجازی را برانگیخت.
بسیاری به این موضوع و مصاحبه واکنش نشان داده و آن را باعث تفرقه بین مردم و اقوام و برخی دیگر این اظهارات و این ممنوعیت را عاملی برای سوء استفاده تجزیه طلبان دانستند، موضوعی که ساعتی بعد با توئیتهای تجزیه طلبان خود را نمایان کرد.
ساعتی بعد از این جنجال و انتقاد و خشم مردم در فضای مجازی، پلیس یک قدم به عقب رفته و با صدور یک اطلاعیه اعلام کرد که موضوع مصاحبه دروغ است و چنین محدودیتی وجود ندارد و استفاده از اسامی اقوام مختلف برای اصناف در تهران قانونی و محترم است.
این سخنان درحالی مطرح میشود که پیش از این هم وقتی سخنان یک مقام پلیس در رسانهها جنجالی میشد آنها با تکذیب این موضوع از کنار آن به راحتی میگذشتند که نمونه آن بارها در مصاحبه رئیس پلیس تهران رخ داد و یکی از آخرین موارد موضوع سرقت خودرو حمل واکسن بود که بعد از سخنان رئیس پلیس، خودش ساعتی بعد این خبر را تکذیب کرد.
نکته مهمی که پلیس به عنوان عامل ایجاد آرامش و امنیت اصلا به آن توجه نمیکند این است که جو روانی و اثری که این نوع مصاحبهها روی جامعه میگذارد و تا مدتها باعث ایجاد نا امنی روانی برای تمام مردم جامعه میشود.
این درحالی است که تمام مردم درگیر این موضوع به کمتر از ۵ درصد میرسند، اما با یک تصمیم اشتباه و بیان نابجای یک حرف، باعث نگرانی ذهنی همه جامعه شده و امنیت روانی را به خطر میاندازند. در حال حاضر با وجود تکذیبهای مکرر پلیس که این موضوع بیان نشده است، هنوز با گذشت ۴۸ ساعت از انتشار این خبر هنوز موضوع داغ فضای مجازی، این اظهارات و ترکشهای آن است.
به نظر میرسد مسئولان پلیس باید از مشاوران کارآزموده استفاده کرده یا دورههای رسانهای برای آنها برگزار شود. تنها در پلیس تهران حداقل هر دو سه ماه یک موضوع حساس و جنجالی مطرح میشود که بعد از چند ساعت خود پلیس این موضوع را تکذیب میکند.
آقای رئیس پلیس چه چیز را تکذیب میکنید؟
با وجود مصاحبه انجام شده، برای راستی آزمایی اظهارات سرهنگ مرادی رئیس پلیس اماکن موضوع را مورد بررسی قرار دادیم تا مشخص شود اظهارات مطرح شده از سوی او درست بوده است یا تکذیبه پلیس فقط برای رفع مسئولیت صادر شده است.
برای بررسی اظهارات کافی است به سراغ سایت اصناف رفته و سرنخ ماجرا را در آنجا پیگیری کنیم. با ورود به سامانه و وارد کردن اسامی مختلف از اقوام مختلف به راحتی میتوان متوجه شد که این ممنوعیت وجود دارد و برخی اسامی برای اصناف فقط در محدوده همان قومیت امکان استفاده دارد و حتی در استانهای همجوار نیز امکان استفاده ندارد.
براساس آنچه در این سامانه وجود دارد هر اسم فقط در محدوده جغرافیایی آن اسم امکان استفاده دارد و برای سایر مناطق قابل استفاده نیست و برای آنها به هیچ وجه مجوز صادر نمیشود.
این موضوع میتواند باعث ایجاد شکاف اجتماعی و تاثیر روی اقوام شده و به اختلافاتی خظرناک تبدیل شود. به نظر میآید مسئولان اصناف، وزارت ارشاد و سایر دستگاههای مسئول در این زمینه باید از اجرای این قانون جنجالی و سراسر اشتباه خودداری کنند.
تفرقه افکنی نکنید، دودش به چشم همه میرود
مسعود موسوی پور، جامعه شناس در این زمینه گفت: متاسفانه این موضوع میتواند در کوتاه مدت باعث ایجاد نفرت نسبت به افراد مسئول و حتی پلیس به خاطر اجرای چنین طرح اشتباهی شود، اما آنچه مشخص است این است که اجرای این طرح باعث ایجاد گسل و شکاف بین اقوام و افراد جامعه میشود. وقتی گسل اختلافی در بین اقوام ایجاد شود اگرچه در ابتدا فعال نیست و همه چیز عادی خواهد بود، اما وقتی این گسل که روی یک اشتباه تشکیل شده است، فعال شود بسیار خطرناک بوده و اول دودش در چشم مردم و بعد مسئولان خواهد رفت.
این جامعه شناس معتقد است این تصمیم اشتباه و بچه گانه توسط هرکس یا هر سازمانی گرفته شده است باید لغو شود و از ایجاد ذهنیت بین اقوام جلوگیری شود، چرا که بروز هرگونه اختلاف ممکن است به سمتی پیش برود که حتی دیگر حکومت هم نتواند جلوی تبعات آن را بگیرد.
وی افزود: وقتی قومیتی میبیند که به اولین حقوقش توجه نمیشود و جدی گرفته نمیشود، سرخورده میشود. بهتر است برای کاهش این فاصلهها از تصمیمات غلط جلوگیری شده و اشتباهاتی اینچنین فاحش بلافاصله رفع شود تا فرصت هرگونه سوء استفاده از افراد گرفته شود.
موسوی پور در مورد اینکه آیا میتوان جلوی اینگونه اشتباهات را گرفت؟ گفت: باور کنید به راحتی میتوان جلوی اینگونه اشتباهات را گرفت و اگر هم اشتباهی رخ داد از تکرار آن جلوگیری کرد. واقعا باید از مردم عذرخواهی شده و این دلخوریها که برای اقوام پیش آمده رفع شود. مسئولان گاهی ندانسته کاری میکنند که بعدها هم نتوان جبرانش کرد. باید بگویم که اینگونه اشتباهات حتی خطرش از خشک کردن زاینده رود و کارون اگر بیشتر نباشد کمتر نیست.
وی با بیان اینکه اگر شکاف قومیتی ایجاد شود و اختلاف بین اقوام زیاد شود مانند سونامی همه جا را درگیر کرده و از بین میبرد، افزود: اگر کسی به عمد یا سهو شکاف قومیتی ایجاد کرد باید بداند افرادی دیگر جریان این شکافها را در دست میگیرند و هرطور بخواهند با استفاده از این شکافها که عمدتا هم مردم را هدف میگیرد، به نفع خود بهرهبرداری میکنند. - جامعه 24
https://hamnava.ir/News/Code/4152207
0 دیدگاه تایید شده