×

منوی اصلی

اخبار ویژه

امروز : سه شنبه 20 شهریور 1403  .::.   برابر با : Tuesday 10 September 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 25942 خبر
مناظره دو کاندیدای انتخابات دوره ششم شورای شهر تبریز

سرخاب- مناظره شهرام دبیری و روح ا.. رشیدی، دو کاندیدای دور ششم انتخابات شورای شهر تبریز با موضوع نقش نظارتی شورای شهر در مدیریت شهری ، عصر روز گذشته – دوشنبه 17 خرداد – به میزبانی شرکت سخن نگاران طوبی، صاحب امتیاز روزنامه سرخاب، هفته‌نامه آذرپیام و پایگاه خبری هم‌نوا برگزار شد.
بخش‌هایی از این مناظره را در ادامه می‌خوانید:


-    مدل مدیریتی شورای شهر ادوار اخیر، نظارت گریزی است
دبیری :
وظایف و اختیارات  اعضای شورا به صورت شفاف در قانون آمده و بر همین اساس مهم‌ترین نقش شورا انتخاب شهردار و تصویب بودجه مدیریت شهری است. در همین راستا سعی کرده‌ایم عملکرد شهرداری را شفاف و به صورت اتاق شیشه‌ای ارائه دهیم و تمامی مزایده‌ها و مناقصه‌ها به صورت قانونی اجرا شده و در سایت شهرداری منتشر شده است. علاوه بر این با تقویت سامانه شفافیت، در موضوعاتی همچون املاک و ماشین‌آلات اقدامات قابل توجهی صورت گرفته است. البته با تمامی این اوصاف مدعی نبود ایراد و اشکال در نظارت شورا نیستیم ولی از تمامی ظرفیت‌های ممکن برای نظارت استفاده کرده‌ایم.

رشیدی: مهم ترین آسیب ادوار اخیر شورای شهر تبریز ضعف نظارتی بوده است. به طوری که این ضعف در نظارت بر عملکرد شهرداری بین عموم مردم زبانزد است. متاسفانه سیستم شورا موضوع نظارت را جدی نگرفته و از ابزارهای موجود استفاده نشده است. مصادیق زیادی را می‌توان برشمرد. متاسفانه عزیزان با کلی‌گویی دنبال توجبح هستند. نباید صرفا شرایط کنونی و سال جاری را مصداق قرار داد. آنچه از شفافیت مطرح می‌شود، حرکتی است که در کل سیستم کشور شروع شده است. به عبارتی سیستم شورا و شهرداری تبریز شفافیت مورد ادعا را تحت جبر اجرا کرده است.  این در حالی است که با نمایش شفافیت، شفایت حاصل نمی‌شود. در شورای چهارم که آقای دبیری در آن دوره هم ریاست شورا را بر عهده داشت انواع تخلف ها را شاهد بودیم و به‌طور کلی مدل مدیریتی شورای شهر در ادوار اخیر، نظارت گریزی بوده است.

دبیری: برخلاف ادعای دوستان، رئیس شورا اختیارات مازاد بر سایر اعضای شورا ندارد. هر کدام  از اعضای شورا می‌توانند نقش نظارتی خود را ایفا کنند و رئیس شورا نقشی در مدیریت یا ممانعت از تحقق این امر ندارد. وظیفه شورا مچ‌گیری نیست و در شورای شهر صرفا با ابزارها و ظرفیت های قانونی دنبال پیشگیری هستیم و طبق قانون نمی‌توانیم در اجرا دخالت کنیم. برخورد و پیگیری تخلفات بر عهده نهادهای نظارتی است.
رشیدی: واضح است که اختیارات رئیس شورا با آنچه روی کاغذ ذکر شده و آنچه در عمل اتفاق می‌افتد، متفاوت است. رئیس شورا منتخب اکثریت اعضای شورا است و همین اکثریت همواره همراه رئیس شورا در موضوعات مختلف هستند و به راحتی می‌توانند با جریان سازی، امری را تحقق ببخشند و در مقابل با سکوت و چشم‌پوشی مانع نظارت شوند. آقایانی که مدعی «جهانشهر» کردن تبریز بودند، با تخلفات شورای چهارم، شهرت تبریز را با تخلفات‌شان «جهانگیر» کردند. برون داد مدل مدیریت آقایان را در شورای چهارم شاهد بودیم.


-    جذب 300 نفر با عنوان پاکبان در شهرداری تبریز و بکارگیری آنان در ستادهای تبلیغاتی
رشیدی: نیروی انسانی شهرداری تبریز در هر دوره متورم می‌شود و متاسفانه کسی هم پاسخگو نیست. بنا به اذعان یکی از اعضای شورای فعلی، حدود 300 نفر از افرادی که با عنوان پاکبان در شهرداری جذب شده‌اند، در ستادهای تبلیغاتی آقایان فعالیت دارند . علاوه بر این افراد زیادی با عناوین مختلف از شهرداری حقوق می‌گیرند، امّا هیچ گزارش کاری از آنان ارائه نمی‌شود و مشخص نیست که در کدام منطقه یا سازمان و با چه عنوانی فعالیت دارند. هر سال هم آمارهای مختلفی از نیروی انسانی شهرداری تبریز ارائه می‌شود که طبق آخرین امار ظاهرا حدود 17 هزار نفر از شهرداری تبریز حقوق دریافت می‌کنند. وظیفه شورا نظارت بر هزینه کرد ریال به ریال بیت‌المال است. نمونه دیگر هدر رفتن بیش از 80 میلیارد تومان در پروژه میدان آذربایجان است که بنا به اذعان آقای اسحقی، معاون فنی و عمرانی شهردار تبریز، حدود 900 شمع در این پروژه بی‌خود و اضافه احداث شده و زیر خاک مانده است. کسی هم پیگیر و پاسخگو نیست. آقایان مدعی شفافیت هستند. قبول داریم که اقداماتی صورت گرفته امّا بهتر است آنها را با سامانه شفافیت کلانشهرهایی همچون تهران، مشهد و اصفهان مقایسه کنیم. انها چگونه عمل کرده‌اند و ما چگونه!؟

دبیری:  استخدام در شهرداری از طریق آزمون و براساس ابلاغیه وزارت کشور صورت می‌گیرد. بخش عمده ای از آنچه از آن به عنوان نیروی انسانی شهرداری تبریز یاد می‌شود را شرکت های حجمی تامین می‌کنند و پرسنل شهرداری محسوب نمی‌شوند. برای کادر اداری می توان آزمون برگزار کرد ولی برای کارگران چه آزمونی ؟ در ضمن تمامی این نفرات جوانان همین شهر هستند و به هر حال اشتغال دارند و فکر نمی کنم برای یک شهر دو میلیونی، نیروی کار 17 هزار نفری زیاد باشد. در مورد جذب 300 نفر با عنوان پاکبان و استفاده از آنها در ستادهای تبلیغاتی، هر شخصی مدعی این امر است، با مستندات پیگیر این موضوع باشد. من بی خبرم.

رشیدی: اگر این افراد نیروی انسانی شهرداری محسوب نمی‌شوند، پس چرا آقای شهردار، پرداخت حقوق را افتخار دانسته و به عنوان دستاوردی بزرگ برای دوره مدیریتی خود عنوان می‌کند؟ اقدامات و مدل مدیریتی آقایان به نام کارگر و به کام عزیزان‌شان است.

برچسب ها :

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.