گروه : اجتماعی
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری همنوا در تبریز، «رضا موقر» در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: شرکت دانش بنیان نانو پیشگامان سهند به عنوان نخستین شرکت دانش بنیان در حوزه کشاورزی شمالغرب کشور شناخته می شود.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان ناو پیشگامان سهند با بیان اینکه محصولات مختلف دانش بنیان این مجموعه در حوزه سلامت، کشاورزی، و محیط زیست و دامپروری است، گفت: بحران خشک شدن دریاچه ارومیه اساسی ترین مسئله زیست محیطی کشور و استان است که باید فکر اساسی به اثرات و تبعات آن پدیده اندیشیده شود و ما این بحران را خیلی مهم می دانیم از این رو برای مقابله با این پدیده طبیعی به فکر راهکارهای علمی و عملی افتادیم.
وی با اشاره به تولید دو محصول دانشبنیان مالچ ۱۰۰درصد گیاهی و نیز هیدروژل به منظور تثبیت وضعیت دریاچه ارومیه و کاهش مصرف آب در این حوزه خاطرنشان کرد: در دنیا برای تثبیت شن های روان و ریزگردها معمولاً از مالچ نفتی استفاده می کنند که این ماده علاوه بر خطرات زیست محیطی و تنفسی برای انسان برای گیاهان نیز کاملاً مضر است.
موقر افزود: برای نخستین بار در دنیا این مالچ نفتی را به مالچ ۱۰۰ درصد گیاهی و طبیعی تبدیل کردیم و در مجلات معتبر علمی نیز مقاله آن را چاپ کردیم که مورد تایید محافل علمی است که هیچگونه زیانی برای محیط زیست، انسان و حیوان ندارد و با یک بار مالچ پاشی می توان تا پنج سال اوضاع دریاچه ارومیه و ریزگردها را تثبیت کرد.
وی ادامه داد: برای کاهش مصرف آب در حوزه دریاچه ارومیه و سایر حوزه های کشاورزی؛ محلولی به نام " هیدروژل " را تولید کرده ایم که برای کاهش مصرف آب در زمینه درختان مثمر و نیز در حوزه درختان غیر مثمر کاملا سودمند است و تا چندین روز نیاز آبی درختان به آب برطرف می شود.
مدیر شرکت دانش بنیان ناو پیشگامان سهند با بیان اینکه مسئله دریاچه ارومیه و کمک به تثبیت ریزگردهای آن یک مسئله کاملا زیست محیطی و انسانی است که همه محافل علمی و تصمیم گیر باید در جهت رفع این مشکل کمک کنند اظهار کرد: ظرفیت های علمی فنی و صنعتی و نیز دانش فنی و تکنولوژی را برای این منظور در استان داریم و می توانیم مسئله دریاچه ارومیه را به صورت کاملا علمی و منطقی حل کنیم و به افکار عمومی و مسئولان نیز اعلام میکنیم که توان تثبیت وضع دریاچه و کاهش مصرف آب را داریم.
وی محلول تثبیت کننده ریزگردها را با پایه ۱۰۰ درصد گیاهی و طبیعی معرفی کرد و گفت: این محلول علاوه بر اینکه ریزگردهای نمکی دریاچه ارومیه را به هنگام وزش باد تثبیت میکند و مانع پراکنده شدن آنها می شود همچنین از احتمال ابتلا شدن انسان حیوان و گیاهان به سرطان نیز جلوگیری می کند و نیز توانایی تثبیت ریزگردهای سایر مناطق خشک و کویری کشور را نیز دارد.
وی با اشاره به سایر فعالیت های این شرکت دانش بنیان نانو در زمینه کشاورزی و محیط زیست خاطرنشان کرد: امروزه یکی از معضلات کشور و نیز استان ما کمبود مراتع است و عشایر با کمبود تغذیه علوفه برای دام هایشان مواجه هستند و فناوری دانش بنیان می تواند در تولید مراتع نیز راهکارهای ارائه دهد و گام های مفید برداد تا اقتصاد عشایر از مرتع تامین شود.
موقر خاطرنشان کرد: ما در زمینه صنایع تبدیلی از جمله سیب و تولید چندین محصول فرآوری شده از آن فعالیت هایی را شروع کرده ایم و بزرگترین کارخانه صنایع تبدیلی سیب را با استفاده از کارشناسان زبده سیب از مناطق پر تولید سیب از جمله اهر، مراغه و زنوز راه اندازی می کنیم.
مدیر شرکت دانش بنیان همچنین با اشاره به دیگر فعالیت های این شرکت از جمله تولید خوراک دام با استفاده از روش های بیوتکنولوژی و علوم نوین تغذیه دام برای اولین بار در جهان گفت: با توجه به افزایش جمعیت دنیا نیاز به منابع پروتئین بیش از پیش احساس می شود.
وی افزود: طبق آمار و ارقام همه ساله بیشترین ارز صنعت دام و طیور برای تهیه محصولاتی چون کنجاله سویا و انواع مواد غذایی صرف می شود، از طرفی افزایش نرخ نهاده های دامی موجب سودآور نبودن تولید در برخی واحدهای دام و طیور شده است از اینرو تبدیل ضایعات بخش کشاورزی به غذای دام و طیور ارزش افزوده بالایی را نصیب این صنعت خواهد کرد که روش پروبیوتیکی یکی از این روش هاست.
وی با اشاره به تولید خوراک دام از ضایعات کشاورزی گفت: طبق آمار منتشره تولید ضایعات کشاورزی در ایران ۳۵ برابر سایر کشورها بوده و همچنین در تولید ضایعات میوه نیز ایران رتبه نخست را در بین سایر کشورها دارد که می توان به واسطه فرآوری ضایعات کشاورزی از محصول تولیدی در جهت تولید کود برای حاصلخیز بودن خاک و نیز برای خوراک دام استفاده کرد.
موقر با اشاره به مزایای تولید خوراک دام با استفاده از روش های پروبیوتیکی گفت: این غذای کامل می تواند برای گوساله های پرواری، بره های پرواری و همچنین گاوهای شیرده جایگزین بخشی از علوفه مصرفی دام ها باشد و نیز این غذای کامل دام حاوی منبع خوبی از انرژی و پروتئین و منابع فیبری بوده و هم از لحاظ حفظ چربی شیر و تامین پروتئین نقش به سزایی دارد.
https://hamnava.ir/News/Code/8012355
0 دیدگاه تایید شده