×

منوی اصلی

اخبار ویژه

امروز : سه شنبه 1 فروردین 1402  .::.   برابر با : Tuesday 21 March 2023  .::.  اخبار منتشر شده : 20961 خبر
سازش 19 درصدی فی مابین زوجین متقاضی طلاق توافقی

به گزارش همنوا، فرگل صحاف صبح امروز در مراسم اختتامیه جشنواره "تکریم خانواده، تحکیم سازش" که با حضور فرماندار شهرستان  تبریز، مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری، معاون امور اجتماعی سپاه عاشورا و سایر مسؤولان استانی برگزار شد با گرامیداشت چهل و چهارمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: ازدواج پیمان مقدسی است که برقراری آن بر اساس مقررات، آداب و رسوم، تشریفات، سنن و قوانین خاصی صورت می‌گیرد و در فرهنگ غنی ایرانی اسلامی ازدواج و پیوند زناشویی پایه و اساس یک خانواده و در نتیجه یک جامعه موفق واخلاقی است.  

وی، کاهش میزان ازدواج و بالا رفتن سن ازدواج و میزان طلاق را عامل توجه  بسیاری از کارشناسان اجتماعی و فرهنگی به مقوله ازدواج عنوان کرد و افزود: خانواده واحد بنیادین جامعه و کانون اصلی رشد و تعالی انسان است و با بهره‌گیری از ظرفیت‌ها، توانمندی‌ها و امکانات بالقوه و بالفعل سازمان بهزیستی در کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی و حمایت از اقشار آسیب‌پذیر و اجرایی نمودن تبصره و متن ماده ۱۶ قانون حمایت از خانواده مصوب سال ۱۳۹۲ به منظور تحکیم مبانی خانواده و جلوگیری از افزایش اختلافات خانوادگی و طلاق و سعی در ایجاد صلح و سازش، مراکز مشاوره خانواده را در کنار دادگاه‌های خانواده فعالیت می‌کند.  
 
وی گفت: بهزیستی با استفاده از ظرفیت  مراکز مشاوره خانواده تحت نظارت، با تائیدیه دادگستری در ۲۰ شهرستان در قالب سامانه تصمیم آموزش‌های لازم را ارائه داده  وجهت مشاوره متقاضیان طلاق راه اندازی نموده است، بدین صورت که هر یک از مراجعان باید پس از ثبت نام در سامانه زمان، توسط یکی از ۳۴ مرکز مشاوره غیر دولتی و دو مرکز مشاوره دولتی پذیرش و پس از چهار جلسه مشاوره نتیجه نهایی سازش و یا عدم سازش به محاکم قضایی گزارش شود. پس از اعلام نظر مرکز مشاوره مراکز موظف به پیگیری مراجعین سازش یافته و یا عدم سازش بوده وبه ارائه مشاوره به متقاضیان  در صورت تمایل خود مراجعین با هدف توانمندسازی آنها ادامه می‌دهند.

وی با بیان حمایت متقاضیان بی بضاعت و نیازمند مشاوره از طریق اعتبارات یاری برگ و ارائه مشاوره رایگان تصریح کرد: بر اساس شیوه‌نامه ارسالی از بهزیستی کشور، فعلا متقاضیان طلاق‌های توافقی پس از نوبت‌گیری از سامانه نوبت‌دهی جهت پذیرش و غربال در سامانه تصمیم و انجام مشاوره به مرکز مشاوره تحت نظارت بهزیستی مراجعه می‌کنند.

مدیرکل بهزیستی استان امکان استفاده از ظرفیت علمی مراکز مشاوره، امکان بهره‌مندی افراد نیازمند از خدمات مشاوره، افزایش توانمندی زوجین در حل مسأله و کنترل هیجانات، سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی جهت رصد سازش‌ها و پیگیری سازش‌های پایدار و برنامه‌ریزی برای افزایش آگاهی و کاهش آسیب‌های ناشی از طلاق در فرزندان زوجین را از مزایای این طرح و مداخله وکلا در فرآیند مشاوره در قالب سامانه تصمیم و فرجه زمانی ۴۵ روزه تعریف شده در سامانه تصمیم، عدم رغبت خانواده‌ها جهت حضور در جلسات مشاوره را از تهدیدهای طرح برشمرد که نیازمند همکاری بیشتر دو جانبه دادگستری و بهزیستی می‌باشد.
 
زهرا کوهی، مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری نیز در این اختتامیه این جشنواره با بیان ویژگی‌های زندگی مطلوب و برشمردن مؤلفه‌های احترام در خانواده، خواستار بازنگری در امور مشاوره، متناسب با زیست بوم فرهنگی شد و افزود: اگر برنامه‌ها و طرح‌ها بدون پیوست فرهنگی لحاظ شود، هرگز موفق نخواهد بود. 

وی با بیان اینکه نگاه معنوی به زندگی ارزشمند است آگاهی دینی، احترام متقابل، سازگاری، میانه‌روی در اقتصاد و آگاهی و رفع عیب‌ها را از مصادیق و مؤلفه‌های زندگی مطلوب برشمرد.

 گزارش فارس حاکی است، در این مراسم از مراکز مشاوره فعال با سازش بالا  در سامانه تصمیم همچنین از خانواده‌های دارای سازش پایدار  با حضور مدیرکل امور زنان و خانواده، معاون فرهنگی سپاه عاشورا و کارشناسان امور اجتماعی استانداری تجلیل شد.

گفتنی است، این جشنواره به مناسبت گرامیداشت دهه فجر و برای نخستین بار در کشور  به همت معاونت پیشگیری بهزیستی آذربایجان‌شرقی، امور فرهنگی  و روابط عمومی اداره‌کل بهزیستی آذربایجان‌شرقی برگزار شد.

 

برچسب ها : ,

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.