گروه : اجتماعی
به گزارش همنوا، جواد رحمتی امروز در دومین اجلاس سازندگان و طراحان تبریز اظهار کرد: ساختمانهایی که در بافتهای تاریخی شکل میگیرند، محدودیتهای ارتفاعی و تراکمی دارند که چالشی جدی در این حوزه است.
وی افزود: میتوانیم طراحان را با محیطهای تاریخی شهر آشنا کنیم تا متناسب با بافتهای تاریخی طراحی کنند.
معاون فنی و عمرانی استاندار اظهار کرد: در بودجه سالانه شهرداریها بخشی از درآمد این نهاد از تراکم و صدور پروانه ساختمانی پیشبینی شده و تعریف شهرسازی در مجموعه شهرداری در همین راستا بوده است.
وی ادامه داد: در حوزه معماری شهری هر کسی ساز خود را میزند و نیازمند همافزایی در این حوزه هستیم و درکنار آن نظارتی در بخشهای مختلف همچون میراث فرهنگی، بافت تاریخی و بخش صنعتی اتفاق نیافتاده است.
شهردار تبریز از افزایش ۹۰ درصدی میزان صدور پیش پروانه ساختمانی نسبت به سال گذشته خبر داد و افزود: برای تداوم این حرکت و حفظ این آمار در شش ماهه دوم امسال باید تلاش بیشتری کرد.
یعقوب هوشیار روز چهارشنبه در دومین اجلاس سازندگان و طراحان تبریز اظهار کرد: افتخار من عضویت در جامعه مهندسی است و امیدوارم این جلسات بستری برای توسعه متوازن و علمی کلانشهرها و شهرهای در حال توسعه باشد.
وی ادامه داد: با توجه به مخاطرات جدی در گذشته و اولویتهای موجود، مدیریت شهری جدید تبریز در ششماهه دوم امسال و دوره فعالیت خود پردازش بیشتری به هویت شهری خواهد داشت.
شهردار تبریز با اشاره به موضوع ساخت و سازهای ناایمن و پرخطر گفت: یکی از بحثهای جدی که در سطح کشور در حال شکلگیری است، سازههای ناایمن و پرخطر بوده که در سالهای گذشته شکل گرفته و برای آن دلایل متفاوتی میتوان عنوان کرد.
وی بیان کرد: در حوزه مهندسی و انسانی در نقطه مطلوبی قرار داشته و پتانسیلهای فردی، انسانی بالایی داریم که با بهره گیری از این پتانسیلها به پیشرفت شهرها و کلانشهرها کمک کنیم.
هوشیار بیان کرد: حرکت پرشتابی که در شکلگیری کلانشهرها اتفاق افتاده مخاطراتی نیز در مدیریت شهری به همراه داشته است.
شهردار تبریز اظهار کرد: جامعه مهندسی بعد از زلزله ورزقان در سازهها به نوعی ارتقای کیفی ایجاد کردند که مطلوب بود ولی با نقطه ایدهآل فاصله داشت و انتظار جامعه مهندسی رسیدن به نقطه مطلوب است.
وی با تاکید بر اینکه آثار این گردهمایی و اجلاسها بدون شک در مدیریت شهری بروز و ظهور خواهد داشت، افزود: امیدوارم این همت در مدیریت شهری و طراحان وجود داشته باشد تا به جایگاه واقعی خود در حوزه مهندسی برسیم.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تبریز با بیان اینکه در موضوع منظر شهری نباید از منظر میانی و کلان شهری غفلت کنیم گفت: اتفاقی که در نمای شهری رخ میدهد، صرفا در حوزه تکبناها است ولی مجموعه این تکبناها موجب ایجاد بافت شهری میشود.
فریدون بابایی اقدم روز چهارشنبه در دومین اجلاس سازندگان و طراحان تبریز اظهار کرد: در این خصوص طرحی را با همکاران شورا به صحن علنی بردیم به طوری که شهرداری را ملزم به ارسال نمای پروژههای شهری به کمیته نما میکند.
وی ادامه داد: ما بیشتر درباره تکبناها حساس هستیم، ولی باید به بافت کلان شهری نیز توجه داشته باشیم.
بابایی اقدم با بیان اینکه سال گذشته این اجلاس با تمرکز بر کمپین نما و هویت شهری برگزار شد، گفت: در ادامه این کمپین ما سیاستگذاریهایی در حوزه نما داشتیم و از جمله آن تعرفه عوارض محلی بود که سعی کردیم ملاحظاتی در این حوزه داشته باشیم.
وی با تاکید بر ضرورت توجه به موضوع نمای شهری در تبریز، اظهار کرد: در کنار توجه به نمای شهری، نباید از بحث سازهای و سایر عناصر سیمای شهری نیز غفلت کنیم.
بابایی اقدم افزود: در تعرفه عوارص محلی دو بند ایجاد کردهایم، یکی اینکه برای انبوه سازانی که بیش از ۲۰ واحد مسکونی ایجاد میکنند، ۱۰ درصد کاهش مبنای محاسبه در نظر گرفتیم و اگر این اقدام در بافت حاشیه و یا فرسوده شهر باشد، به شرطی که سه هزار متر زیر بنا داشته باشد و بیش از بیست واحد ایجاد شود، ۲۰ درصد کاهش مبنای محاسبه در عوارض در نظر گرفته شده است.
وی همچنین با اشاره به ساماندهی مقبره الشعرا، بیان کرد: برهه ای بود که در مقبره الشعرا مهمانان و گردشگران از تونل وحشت برای ورود به مقبرهالشعرا عبور میکردند که در دوره فعلی این نازیباییها رفع شده است.
معاون معماری و شهرسازی شهردار تبریز از صدور یک میلیون و ۱۰۰ هزار متر مربع پیش پروانه طی پنج ماهه گذشته در تبریز خبر داد.
محمد عزتی روز چهارشنبه در دومین اجلاس سازندگان و طراحان تبریز اظهار کرد: با توجه به طراحی و هزینههای ساختمان، هزینه بالایی در یک ساختمان صورت میگیرد که معماران و مهندسان بیشترین تاثیر را در کیفیت ساختمان دارند.
وی با بیان اینکه در حوزه مدیریت، طراحی و نظارت به دنبال همافزایی هستیم، گفت: معماری باید نقش خود را در جایگاهی تخصصی پیدا کند.
عزتی با اشاره به اینکه شعار این اجلاس «شهر ایمن و ساختمان» است، افزود: سال گذشته نیز نخستین اجلاس سازندگان و طراحان بعد از تهران، بین شهرستانها در تبریز برگزار شد.
رئیس اجلاس سازندگان و طراحان تبریز اظهار کرد: بعد از حادثه پلاسکو حساسیتها در حوزه معماری و ساخت و ساز افزایش یافته است که امیدواریم این موضوع صرفا در جلسات و همایشها خلاصه نشود.
وی برپایی این اجلاس را موجب همافزایی بین سازندگان و طراحان و مدیران شهرداری و شهرسازی عنوان کرد و افزود: این اجلاسها از سالهای اخیر آغاز شده و ما نیز پیشقدم هستیم و بر اساس علاقهای که مدیران شهری به این حوزه دارند، این اجلاسها را ادامه خواهیم داد.
معاون معماری و شهرسازی شهردار تبریز یادآور شد: تمام قد از برپایی چنین اجلاسها و همایشهایی حمایت میکنیم تا از این طریق به همافزایی برسیم که نتیجه آن کیفیت و مدیریت پایدار در عرصه ساختمانسازی خواهد بود.
در این اجلاس از دو کمپين «ساختمان پایدار، شهر پایدار» و «ساختمان ایمن، شهر ایمن» رونمایی شد. و در پایان اجلاس از پیشکسوتان معماری شهر تبریز تجلیل شد. همچنین نمایشگاه جدیدترین دستاوردهای حوزه مصالح ساختمانی، هوشمندسازی و نمایشگاه عکس این اجلاس نیز همزمان با روز اول برگزاری این اجلاس افتتاح شد.
https://hamnava.ir/News/Code/7044458
0 دیدگاه تایید شده