×

منوی اصلی

اخبار ویژه

امروز : سه شنبه 16 خرداد 1402  .::.   برابر با : Tuesday 6 June 2023  .::.  اخبار منتشر شده : 21967 خبر
تبریز ظرفیت لازم برای کسب عنوان پایتخت کتاب سال را داراست.

خبرنگار هم‌نوا - زهرا رشیدی

 حجت الاسلام والمسلمین احمد حمیدی روز پنج شنبه ۱۴ اسفندماه، با بیان این‌که برگزاری جشنواره پنجمین جایزه ملی کتاب سال تبریز یکی از اتفاقات مهم فرهنگی خواهد بود، اظهار کرد: متاسفانه بعد از چهارمین دوره، وقفه‌ای در برگزاری این جشنواره رخ داد و سازمان نتوانست آن را اجرا کند، اما اکنون مرحله پنجم را آغاز کردیم.

وی اشاره کرد که تبریز توان و ظرفیت لازم  را داراست تا به عنوان "پایتخت کتاب سال" انتخاب شود.

حمیدی: آمادگی خود را اعلام کردیم تا تمامی ظرفیت و امکانات خود را برای رسیدن به عنوان  این امر در سال ۱۴۰۱ به کارگیریم.

همچنین وی به اهداف برگزاری جشنواره پنجمین جایزه ملی کتاب سال تبریز پرداخت و گفت: افزایش سرانه مطالعه، تکریم ناشران و نویسندگان و ترغیب جامعه در جهت کتابخوانی هدف برگزاری جشنواره کتاب سال تبریز بوده و در این جشنواره از نویسندگانی که برای تعالی فرهنگ شهر تلاش می کنند، تقدیر خواهیم کرد.

حمیدی در ادامه گفت: سرانه میانگین مطالعه‌ی کتاب در کشور و استان در خور انتظارات، فرهنگ و پیشنیه‌ی تبریز نیست و باید تلاش کنیم و با برگزاری چنین رویدادهایی، جامعه را به کتاب خوانی ترغیب کنیم؛ همچنین مولفان، نویسندگان و ناشران فعال را معرفی کرده و از آن‌ها حمایت کنیم.

معاون فرهنگی و اجتماعی شهردار تبریز با اشاره به اینکه کمیته‌ی علمی، دبیر و عوامل دبیرخانه‌ی این مسابقه مشخص شده و جلسات متعددی نیز به طور منظم برگزار شده است، گفت: اعضای شورای سیاست گذاری افرادی صاحب نظر هستند.

او با اشاره به سه بخش فراخوان پنجمین جایزه ملی کتاب سال تبریز، افزود: 
بخش اصلی مربوط به آثاری است که از پنج استان شمال غرب از جمله آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، همدان، زنجان و  اردبیل ارسال می‌شود و آثار نویسندگان، ناشران و مولفان این پنج استان باید در محدوده‌ی زمانی سال ۹۹ چاپ شوند.

در ادامه نیز یادآور شد: سایر افرادی که در مورد مفاخر و داشته‌های تبریز کتاب دارند نیز می‌توانند در این مسابقه شرکت کنند و نویسندگان تبریزی‌ در سایر استان‌ها نیز می‌توانند آثار خود را تا ۲۵ اسفندماه سال جاری به دبیرخانه‌ی مسابقه ارسال کنند.

حمیدی مطرح کرد: در کنار انتخاب و معرفی نویسندگان برتر، ناشر، گرافیست و تصویر ساز نمونه‌ی سال نیز در این جشنواره معرفی خواهد شد.
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری از بخش ویژه در این جشنواره نکاتی را مطرح کردند که این زمینه در مورد شاعر پرآوازه‌ی کشورمان، استاد شهریار است، گفت: شهریار شناسی  بخش ویژه‌ی این جشنواره هست و هر فردی که در مورد این استاد مطلبی دارد می‌تواند اثر خود را به دبیرخانه ارسال کند.

او در رابطه با جوایز اهدایی به نفرات برگزیده‌ی مسابقه نیز گفت: در این دوره از جشنواره، جوایز خوبی در نظر گرفته‌ایم و به آثار برگزیده‌ی هر بخش تندیس، لوح و جایزه‌ی نقدی اهدا خواهد شد.

حمیدی : جوایز اهدایی به نفر اول در بخش مولفان، نویسندگان و ناشران شش میلیون تومان است و سه میلیون نیز برای افرادی که قابل تقدیر هستند، در نظر گرفته شده است؛ در بخش ویژه با موضوع شهریار شناسی نیز جایزه‌ی اثر برگزیده پنج میلیون تومان است‌.

وی گفت: با توجه به این‌که نتایج اولیه‌ی داوری آثار تا ۱۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ اعلام می‌شود، گفت: نتایج اولیه از طریق هیئت داوران اعلام خواهد شد و تلاش می‌کنیم نسبت به شرایط کرونایی، در ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ مراسم اختتامیه و معرفی برگزیدگان را برگزار کنیم؛ حمیدی در ادامه خاطرنشان کرد که آمادگی برگزاری اختتامیه در بالاترین سطح ممکن را داریم.

محمد طاهری خسروشاهی_ عضو علمی کمیته نیز: داوران این مسابقه از چهره‌های شناخته شده‌ی ملی انتخاب شده‌اند که برحسب شرایط از اعلام اسامی خودداری می‌سود و در روز همایش پس از اعلام نتایج اسامی داوران را اعلام خواهیم کرد.

به گزارش هم‌نوا: او گفت: خوشبختانه این مسابقه امسال برای نخستین بار حائز مجوز علمی لازم هست.

وی با تاکید بر این‌که آثاری در جشنواره پذیرفته می‌شود که در سه گروه تالیف، ترجمه و تصحیح باشد، گفت: موضوعات مطرح شده در این جشنواره شامل شاخه‌های ادبیات و علوم انسانی است که شعر، داستان، فلسفه الهیات و زبان شناسی را در می‌باشد.

خسروشاهی با بیان اینکه بخش دوم شامل علوم اجتماعی و جامعه شناسی، انسان شناسی، جغرافیا و حقوق است، ادامه داد: روانشناسی و علوم تربیتی، علوم‌مهندسی، هنر و معماری، کودک و نوجوان، تصحیح و تحقیق و آثاری در زمینه دفاع مقدس و انقلاب اسلامی نیز جزوی از موضوعات این مسابقه محسوب می‌شوند که برای هریک از این بخش‌ها در کمیته علمی، سر داور انتخاب شده است.

وی با بیان این‌که ملاک انتخاب آثار در جشنواره براساس فرمی بوده که در کمیته علمی طراحی شده است، گفت: آثاری ارسالی باید در فرهنگ عمومی و سطح علمی جامعه موثر واقع شوند و تازگی و نوآوری داشته باشند؛ همچنین استاندارهای لازم را از حیث قدرت تحلیل و منطق کلام، ذکر منابع و ماخذ در کتاب توسط مولف رعایت کند.

برچسب ها :

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.