مطالبات اهالی رسانه – بخش اول
به گزارش همنوا، رسانه ها، همانها که گاهی چشم بینای مردم خطاب میشوند و گاهی قلب تپنده روزگار و گاه گوش شنوای زخمهای نشسته بر تن جامعه؛ همانها که گاه عامل به هم ریختن فضای آرامش روانی هم خوانده میشوند و گاه متهم به فضاسازی بر له یا علیه فرد و جریانی خاص!
حرف از رسانه هاست، همین مرغ خوش آب و رنگ عزا و عروسی!
حالا و در اولین هفتههای تصدی مدیریت ارشد استان توسط نماینده دولت سیزدهم، در شرایطی که هر روز خبری جدید از انتصابات و تغییرات مدیریتی استان می ، اهالی رسانه از انتظارات و مطالبات خود به عنوان نماینده افکار عمومی از استاندار آذربایجان شرقی سخن گفتند.
آنچه میخوانید، بخش اول گفتگو با اهالی رسانه، مدیران و فعالان خبری شهر اولینهای ایران زمین است که با نگاهی رو به آینده از دغدغههایشان، از خواست مردم، از توسعه استان و از دردهای کهنه گفتند.
آرامش لطفا!
باغشمال؛ نیاز به آرامش در سطوح مختلف را بسیار مهم دانسته و میگوید: ما به شدت به یک استاندار غیر سیاسی، غیرجناحی، مردمی و مقتدر نیازمندیم. و البته مقتدر بودن با پرخاشگری و عصبیّت و جواب سلام مردم را ندادن، فرق میکند. امیدوارم استاندار جدید لااقل نیمی از این آرزویم را برآورد کند.
مدیرعامل شرکت سخن نگاران طوبی همچنین نیاز به تمرکز را در این خصوص یادآور میشود: لااقل ماهی یکبار از همه فرار کنند، دور شوند از دفتر و دستک و محافط و منشی و شوفر و آبدارچی. تنهایی بروند در بالاترین قسمت کوه عونبنعلی بنشینند و به این شهر نگاه کنند بیهیچ قضاوت چپ و راست و اعتدالی! به این فکر کنند که در هر یک از این خانههای بزرگ و کوچک شهر، چقدر آرزو خفته؟ چقدر رویاهای رنگی است؟ چقدر درد و نیاز و گره است که شهروندان میدوند تا آن را رتق و فتق کنند و چه بسا با یک اشاره جزئی استاندار این مشکلات رفع و رجوع میشود.
صداقت و دیگر هیچ
معصومه شکوهی مدیرمسئول دوهفته نامه صدای زنان، می گوید: بر اساس حکمت ۸۲ نهجالبلاغه، سکوت در مقابل چاپلوسان و چربزبانان جایز نیست. در درجه اول از استاندار محترم خواستارم به چاپلوسان و تملق گویان میدان ندهند.
وی تمرکز بر صداقت و افراد راستگو را مورد تاکید قرار داد و از استاندار خواست از همراهی اینچنین افرادی بهره بگیرد و استفاده از بانوان توانمند و مدیر و مدبر در نقش معاونین استانداری و مدیران سازمانها را نیز مد نظر داشته باشند.
شفافیت و دیگر هیچ
ساسان نیک رفتار خیابانی، با تاکید مکرر بر ترویج شفافیت، گفت: شفافیت، شفافیت و شفافیت! وقتی این مهم اتفاق بیافتد، بسیاری از مشکلات خود به خود و با همدلی مردم و افراد مرتبط مرتفع می شوند.
وی توجه و تاکید بر آزادی بیان رسانهها را مطالبه کهنسال اهالی رسانه در استان دانست و گفت: درخواست و دستور جدی به سازمانهای دولتی برای شکایت نکردن از رسانهها و داشتن سعه صدر بالا و تحمل نقد و صدای مخالف، از مهمترین مطالبات اهالی رسانه از عالیترین مرجع مدیریتی استان است؛ موردی که در سالهای قبل علیرغم بیان موضوع، اجرایی نشده و به انواع شکایات ریز و درشت انجامید.
سردبیر پایگاه خبری یازاکو همچنین برگزاری نشستهای خبری مرتب و دورهای توسط مدیران استاد و روحیهی پاسخگویی و شفافیت داشتن را گامی در راستای آگاهی هر چه بیشتر شهروندان و همراهی ایشان با اقدامات صورت گرفته معرفی نمود.
هنر برتر از گوهر
مدیرمسئول هفتهنامه آذرپیام، توجه به فرهنگ و هنر و اهالی این حوزه را از اتفاقات مهمی می داند که به عنوان فعال رسانهای از استاندار جدید انتظار دارد. فرهاد باغشمال میگوید: از مدیریت ارشد استان میخواهم فرهنگ، هنر و رسانه این استان را جدّی بگیرند. با فعالین فرهنگی و هنری جلسه گذاشته و مشکلات را از ایشان که مستمر در میان مردم هستند،احصا کنند. و مد نظر داشته باشند تمام جمعیت فرهنگ و هنر استان، آنهایی نیستند که در اطراف ایشانند.
مدیر خوب، مدیر پاسخگو
مدیر پایگاه خبری ترجمان صبح، با اشاره به چالشهای پیش روی استاندار گفت: باید توجه داشت که محیط سیاسی بسیار تفاوت است و مسئولان، همواره در معرض نقد، سئوال و مطالبهگری قرار دارند.
مهرداد خوشکار مقدم افزود: اولین انتظار در این حوزه، پاسخگویی است. استاندار به عنوان عالیترین مقام استان، در حوزههای مختلف همواره مورد سئوال قرار گرفته و انتظار پاسخگویی صریح، شفاف و به موقع از ایشان میرود.
همچنین انتخاب تیم رسانهای متخصص، فعال و پویا برای استانداری جهت ارتباط مستمر با همه رسانههای استان با هر طیف و سلیقه سیاسی دومین انتظار به حق اهالی رسانه است.
صداقت در رفتار، تعالی در عمل
نیکرفتار خواستار برخورد حرفهای با قشر رسانه و دوری جستن از حمایتهای بیقاعده از یک سری رسانههای خاص که تملق و چاپلوسی، فضای غیر واقعی استان را برای مدیریت ارشد آن به تصویر میکشند مورد تاکید قرار داد و افزود: حمایت از رسانههای فعال، حرفهای، صادق و دقیق که به صورت مستمر منتشر شده و با ارتباط خوب با جامعه مخاطبان، صدای مردم هستند را از دیگر نیازهای جامعه رسانهای و مطالبات از استاندار ذکر کرد.
سردبیر پایگاه خبری یازاکو، رایزنی با سازمان تامین اجتماعی و سازمان مسکن و شهرسازی جهت تسهیل امور بیمه و مسکن اهالی رسانه را مطالبه به حق فعالان رسانهای استان دانست که در تمام شرایط، در راه اطلاعرسانی به شهروندان تلاش نموده و پلی برای انتقال خواست مردم به مسئولین بودند.
تکلیف طرحهای نیمه تمام را روشن کنید!
فرهاد باغشمال، تعیین تکلیف موارد نیمه تمام را از اولویت های مطالبات شهروندان میداند و میگوید: چند روز پیش استاندار اعلام کرد که ۱۵۰۰ پروژه ناتمام در استان وجود دارد. پیشنهادم این است که فقط ۲۰۰ پروژه با اولویت بالا را که امکان اتمام دارد، انتخاب و اعلام کنند و در بازه زمانی مشخص، تکمیل نموده و گزارش ماهانه از روند پیشرفت را برای آگاهی مردم اعلام دارند. خبر رسانی در این زمینه به روز باشد و اگر مشکل یا اقتضائات اقتصادی، سیاسی و محدودیتهای مالی وجود دارد، آن را شفاف با مردم بگویند تا مردم منتظر آن ۱۳۰۰پروژه باقی مانده نباشند.
حرمت رسانه ها، حرمت آگاهی است
خوشکار مقدم به عنوان یکی از فعالان کهنه کار رسانهای، انتظار ارتقای معیشت اهالی رسانه همچون ثبات شغلی، استقلال مالی، مسکن و... را کمی از حیطه اختیارات محدود استاندار، فراتر معرفی نمود و تاکید کرد: با این وجود تکریم و ارتقای جایگاه اجتماعی اهالی رسانه، الزام مدیران دستگاههای دولتی به پاسخگویی در قبال رسانه های مختلف یقینا عهده ایشان بر می آید!
وی افزود: اهالی فرهنگ و رسانه به واسطهی مناعت طبع خود همواره از بدیهیترین حقوق خویش محروم بوده و خم به ابرو نیاوردهاند، لذا از طرح مواردی دیگر که به نظر رویایی و غیرقابل دسترس است، صرفنظر میکنم.
___________________
فرینوش اکبرزاده
https://hamnava.ir/News/Code/7425882
0 دیدگاه تایید شده