محمدجعفر عظمایی، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجانشرقی، ظهر روز دوشنبه در نشست با اصحاب رسانه ضمن گرامیداشت هفته دولت به بیان عملکرد سازمان صمت آذربایجانشرقی پرداخت و گفت: بهمناسبت هفته دولت ۱۹۰ طرح ایجادی و توسعهای افتتاح و بهرهبرداری شد که عملیات این طرحها از ۲۲ بهمن ۱۴۰۱ تا آغاز هفته دولت در سال ۱۴۰۲ صورت گرفته است.
وی ادامه داد: حجم سرمایهگذاری این واحدها رقمی بالغبر ۸ هزار ميليارد تومان است که ۸ هزار نفر در آمار اشتغال خود ثبت کرده است.
عظمایی به جايگاه استان در صنعت اشاره کرد و گفت: رتبه اول کشور در صدور جواز ایجادی جهت شروع سرمایهگذاری در استان، صدور ۱۰۰۰ فقره جواز تأسیس با ارزش سرمایهگذاری بالغبر ۵۵ هزار ميليارد تومان و پیشبینی اشتغال ۲۵ هزار نفر با رویکرد توسعه متوازن در شهرستانهای استان که متمرکز به حاشیه مرکز استان نباشد، رتبه اول استان در بیشترین طرح صنعتی در دست اجرا توسط بخش خصوصی، پایش ۲۹۰۰ طرح در دست اجرا در داخل و خارج شهرکهای صنعتی استان با حجم سرمایهگذاری ۶۸ هزار میلیارد تومان و پیشبینی اشتغال ۴۲ هزار نفر از عملکردهای سازمان صمت آذربایجانشرقی است.
مدیرکل صمت آذربایجانشرقی درخصوص معادن استان گفت: استان ما بهشت تنوع مواد معدنی است که ۵۲ نوع ماده معدنی در استان کشف و ثبت شده است که این آمار اختلاف فاحشی با آمار ديگر استانها دارد.
وی ادامه داد: در خصوص توسعه فعالیتهای کشف و بهرهبرداری از معادن، ۱۵ مورد جواز بهرهبرداری معدن با سرمایهگذاری بیش از ۴۵ ميليارد تومان با رشد ۱۵ درصدی نسبتبه سال گذشته، صدور ۴۴ پروانه اکتشاف در حدود مساحت ۳۵۱ کیلومتر مربع با رشد ۳۰۰ درصدی نسبتبه مدت مشابه سال قبل و صدور ۱۶ مورد گواهی کشف در مساحت ۵۸ کیلومتر مربع از اقدامات انجامشده اداره صمت آذربایجانشرقی در حوزه معدن است.
عظمایی اصطلاح استقلال شرکت مس آذربایجان را نادرست دانست و اظهار کرد: آنچه در حوزه معدن حساسيت زیادی دارد موضوع تشکیل شرکت مس آذربایجان است که با عنوان نادرست استقلال شرکت مس آذربایجان مطرح شده است. این شرکت براساس قانون تجارت تأسیس و ثبت شده است که این طرح در مجمع ملی مس مصوب شده است.
وی ادامه داد: درخصوص انتقال و تعريف اموال این شرکت راهکارهای حقوقی مطرح است و مقام عالی استان پیگیر این قضیه است.
وی درخصوص میزان صادرات استان گفت: میزان صادرات کشور ۵ درصد نسبتبه مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته است اما در استان آذربایجانشرقی این آمار بالغبر ۴۶۰ ميليون دلار است که رشد ۲.۳ درصدی نسبتبه مدت مشابه سال گذشته داشته است.
عظمایی در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار «همنوا» درخصوص صادرات فرش دستباف تبریز گفت: تعهد ارزی صادرات اگرچه که یکی از موانع صادرات فرش برشمرده شده اما این تعهد باید برقرار باشد تا ارز به چرخه صادرات کشور برگردد.
مدیرکل صمت آذربایجانشرقی در پاسخ به خبرنگار «همنوا» مبنیبر اینکه امروز بهجای صادرات فرش، بافنده و رفوگر و طراح نقشه صادر میکنیم و بهعبارتی مهاجرت میکنند، گفت: این مسئله هم مطرح است که صادرات بافنده به کشورهای همسایه، جای صادرات فرش را گرفته است.
وی درخصوص دیگر مسائل صادرات فرش، گرانبودن مواد اولیه را برشمرد و واردات مواد اولیه بافت فرش را یکی از کارهای ممکن درخصوص ارزان کردن بهای نهایی فرش دستباف دانست.
https://hamnava.ir/News/Code/5242772
0 دیدگاه تایید شده