گروه : آرشیو
ایلنا به نقل از ایانا نوشت: رحمت الله پریچهر با بیان این که پیشبینی میشود تولید زیتون برای سال زراعی ۹۸ به ۱۲۰ هزار تن برسد، گفت: براساس مطالعات انجام شده برای گسترش باغات زیتون ۶۰۰ هزار هکتار که استعداد و پتانسیل لازم را دارند، شناسایی شده است.
وی با تاکید بر این که تا پایان برنامه ششم نیز ۱۵ هزار هکتار سطح زیرکشت افزایش می یابد، افزود: خوشبختانه بر اساس برنامه پیشرفت داشتهایم.
پریچهر با بیان این که به دنبال اقتصادی کردن تولید هستیم، گفت: این عمل مستلزم افزایش عملکرد در واحد سطح است.
مجری طرح زیتون با اشاره به این که در سال گذشته بیش از دو هزار هکتار توسعه در باغات زیتون انجام شده است ، گفت: خوشبختانه استقبال باغداران خوب بوده و با توجه به قیمت روغن زیتون باغداران گرایش به افزایش عملکرد در واحد سطح باغات را دارند.
او با بیان اینکه هدف اصلی طرح زیتون افزایش تولید روغن زیتون برای تامین بخشی از نیاز داخلی کشور است، ادامه داد: باغات قدیمی به صورت سنتی وجود دارند که نداشتن فاصله مناسب، موجود نبودن رقم خوب از مشکلات این باغات در استانهای قزوین، زنجان و گیلان است.
پریچهر با تاکید بر این که هرس «بازجوانسازی»، تغذیه با عناصر پرمصرف و کممصرف، تغییر ارقام با استفاده از پیوند و سرشاخه کاری از برنامه های در دست اقدام است، افزود: همچنین تغییر روشهای آبیاری به سیستم های نوین، مدیریت کف باغ و دفع علفهای هرز، توسعه باغات جدید با استفاده از ارقام خارجی و ایرانی با عملکرد بالا و درصد بالای روغن، تامین اعتبار یارانه نهال برای توسعه باغهای جدید و یارانه برای تجهیز سامانههای آبیاری تحت فشار از جمله برنامههای در دست اقدام است و برای هر استان سهمیه در نظر گرفته شده است.
او با بیان این که این تغییرات در نهایت منجر به بهبود معیشت باغدار خواهد شد، افزود: از سال ۱۳۷۲ برنامه ملی توسعه کشت و پرورش زیتون در کشور آغاز شده و در این سال سطح زیر کشت ۴ هزار و ۸۰۰ هکتار بوده که امروز به بیش از ۹۲ هزار هکتار رسیده است
مجری طرح زیتون با بیان این که در سال ۷۲ تنها در سه استان قزوین زنجان و گیلان این محصول کشت میشده است، گفت: در حال حاضر در ۲۶ استان کشور این محصول کشت میشود.
پریچهر در خصوص میزان واردات این محصول نیز گفت: واردات کنسرو زیتون به کشور وجود ندارد، البته در روغن زیتون در حدود دو سوم نیاز کشور در داخل تولید و مابقی آن به صورت واردات است.
مجری طرح زیتون در پایان در خصوص وضعیت فرآوری این محصول نیز گفت: در حال حاضر ۴۲ کارخانه تولید روغنزیتون با ظرفیت بیش از ۹۱ هزار تن در کشور فعال است.
https://hamnava.ir/News/Code/26826
0 دیدگاه تایید شده