گروه : اجتماعی
به گزارش پایگاه خبری هم نوا،رضوان مدنی گفت: نوجوانان و جوانان بیشتر به سمت گل و شیشه میروند و در بعضی از سنین دیگر افراد هروئین و تریاک استفاده میشود. به گفته او امسال آمار پذیرش زنان معتاد متجاهر در مراکز بهزیستی افزایش قطعی داشته است.
تحریمها، وضعیت اقتصادی و شیوع کرونا در چند سال گذشته برای مردم و بسیاری از سازمانها و دستگاهها سالهای سختی را رقم زد. سازمان بهزیستی یکی از این سازمانها بود. سازمانی با انواع مسئولیتها در قبال بسیاری از مددجویانش یا مردم دیگر که چشم به آن و حمایت دست اندرکارانش داشتند.
فاطمه رضوان مدنی، رییس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی و رئیس دبیرخانه رصدآسیبهای اجتماعی و معلولیتها یکی از این دستاندرکاران است. او در این گفتگو از افزایش انواع آسیب های اجتماعی در چند سال اخیر به ویژه بعد از شیوع کرونا گفت و اگرچه به دلیل محرمانه بودن، ریز آمار این آسیبها را بیان نکرد اما توسعه فقر را یکی از عواملی دانست که به افزایش این آسیبها دامن زده است؛ «یافتههای حاصل از دو دوره پیمایش رصد آسیبهای اجتماعی و عوامل تعیینکننده آن، حاکی از آن است که در هر استانی وضعیت متفاوت است ولی بطورکلی شواهد حاکی از افزایش و رشد برخی آسیبهای فردی و خانوادگی است. به عنوان مثال بیکاری و مسائل اقتصادی ناشی از کرونا با آسیبهای اجتماعی همچون: همسرآزاری، اعتیاد به مواد و ... رابطه داشتهاند. تماسها با سامان ۱۴۸۰ همزمان با شیوع کرونا افزایش قابل ملاحظهای داشته است.»
او میگوید دو میلیون و ۸۰۰ هزار نفر معتاد در کشور وجود دارند که زنان معتاد ۲۸۰ هزار نفر از این جمعیتاند. به گفته او شکست عاطفی، افسردگی، اختلالات روانی، اختلالات شخصیتی، نبود اعتماد بنفس و...از مهمترین عوامل روانیاند که زنان را مستعد مصرف مواد مخدر میکنند.
به گفته رضوان مدنی، نوجوانان و جوانان بیشتر به سمت گل و شیشه میروند و در بعضی از سنین دیگر افراد هروئین و تریاک استفاده میشود. به گفته او امسال آمار پذیرش زنان معتاد متجاهر در مراکز بهزیستی افزایش قطعی داشته؛ «تعداد تماسهای موفق خط ملی اعتیاد در ۵ ماه اول سال ۱۴۰۰، ۲۱۲۵۷۳ نفر بوده و بیشترین تماس گیرندگان خط ملی اعتیاد زناناند. بیشترین سؤالی که در سال جاری مردم از مواد میپرسند در مورد «گل» و «تریاک» بوده است.
او میگوید در سال ۱۳۹۹، در مجموع ۱۴۲۰ نفر معتاد متجاهر مبتلا به کرونا در مراکز ماده ۱۶ و تبصره ۲ ذیل آن گزارش شده است که از این تعداد ۱۴۸ نفر به مراکز درمانی ارجاع شده و یک نفر هم فوت کرده است. در سه ماهه اول ۱۴۰۰ هم در مجموع ۵۸۸ نفر معتاد متجاهر مبتلا به کرونا در مراکز ماده ۱۶ و تبصره ۲ ذیل آن گزارش شده است که از این تعداد ۷۴ نفر به مراکز درمانی ارجاع شده و تاکنون مواردی از فوت گزارش نشده است.»
به گفته رئیس دبیرخانه رصدآسیبهای اجتماعی و معلولیتها، مهمترین علل طلاق از سه سال پیش تا الان، مسؤلیتپذیر نبودن، بیتوجهی و کمبود مهارتهای سازگارانه بوده است.
بیشترین دلیل اعتیاد زنان چه بوده است؟
اختلال مصرف مواد در زنان همچون مردان دلایل پیچیده و گوناگونی با ابعاد فردی، خانوادگی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی دارد. در بعد خانوادگی، طبق مطالعات انجام شده بیشتر زنانی که مبتلا به اختلال مصرف مواد هستند همسران آنها نیز معتاد بوده و یا اینکه سوء مصرف مواد در بین نزدیکانشان مثل پدر یا برادر و یا مادروجود داشته است. در بعد فردی اختلال مصرف در بین زنان، میتوان از عوامل شناختی و روانی نام برد که عواملی از قبیل شکست عاطفی، افسردگی، اختلالات روانی، اختلالات شخصیتی، عدم اعتماد بنفس و...از مهمترین عوامل روانیاند که زنان را مستعد مصرف مواد مخدر میکنند.
بیشترین موادی که در بین مردان و زنان مصرف میشود، چه نوع موادی است؟
باز هم مطالعه دقیقی در این باره صورت نگرفته و بسیاری از معتادان واقعیت را در این باره در کمپها نمیگویند. اما نوع مصرف مواد در سنین مختلف متفاوت است. مثلا نوجوانان و جوانان بیشتر به سمت گل و شیشه میروند، در بعضی از سنین افراد هروئین و تریاک مصرف میکنند.
به چه تعداد از معتادان متجاهر خدمات کرونایی داده شده است؟ و چه تعداد معتاد کرونایی تا به حال فوتی کردهاند؟
در سال ۱۳۹۹، در مجموع ۱۴۲۰ نفر معتاد متجاهر مبتلا به کرونا در مراکز ماده ۱۶ و تبصره ۲ ذیل آن گزارش شده است که از این تعداد ۱۴۸ نفر به مراکز درمانی ارجاع شده و یک نفر هم فوت کرده است.
در سه ماهه اول ۱۴۰۰ در مجموع ۵۸۸ نفر معتاد متجاهر مبتلا به کرونا در مراکز ماده ۱۶ و تبصره ۲ ذیل آن گزارش شده است که از این تعداد ۷۴ نفر به مراکز درمانی ارجاع شده و تاکنون مواردی از فوت گزارش نشده است.
مهمترین علتهای طلاق از سه سال پیش تا الان چه بوده است؟
مهمترین علل طلاق از سه سال پیش تا الان، عدم مسؤلیت پذیری، بی توجهی و کمبود مهارتهای سازگارانه بوده است. اگر بخواهم به تفکیک سال به سال بگویم به این شرح است: در سال ۱۳۹۷ :۱ -عدم مسئولیتپذیری با ۳.۶۰ درصد در رتبه اول، ۲ –بیتوجهی با ۲.۷۹ درصد در رتبه دوم و کمبود مهارتهای سازگارانه با ۲.۶۳ درصد در رتبه سوم هستند. در سال ۱۳۹۸ :۱ -عدم مسئولیتپذیری با ۳.۵۵ درصد در رتبه اول، ۲ –بیتوجهی با ۳.۱۳ درصد در رتبه دوم و کمبود.
به گزارش خبرآنلاین؛همزمان با شـیوع ویروس کووید ۱۹ در کشور، خط تلفنی صدای مشاور ۱۴۸۰ بـرای ارائـه خدمـات مشـاوره بـه صـورت گسـتردهتر در کشـور معرفـی شد و بـرای تمامـی سـیم کارتهــای فعــال تلفــن همــراه از طریــق وزارت ارتباطــات و فنــاوری اطلاعــات کشــور پیامکــی بــا مضمــون «بــا مــا حـرف بـزن» ارسال شد.
https://hamnava.ir/News/Code/2984877
0 دیدگاه تایید شده