×

منوی اصلی

اخبار ویژه

امروز : سه شنبه 17 تیر 1399  .::.   برابر با : Tuesday 7 July 2020  .::.  اخبار منتشر شده : 10466 خبر
فست فود و آسیب های چاقی برای کودکان

طبق مطالعات صورت گرفته، آذربایجان شرقی جزو استانهایی است که درصد بالایی از دانش آموزان آن دچار اضافه وزن و چاقی هستند و این اضافه وزن در مدارس مناطق شهری دو برابر مدارس روستایی است.

به گزارش همنوا به نقل از آناج؛ کشیدن لپ کودک تپلی برای بسیاری از افراد خوشایند است، اما باید دانست چاقی عوارض خطرناکی برای کودکان به همراه خواهد آورد. بررسی ها نشان می دهند چاقی در کودکان استان های شمالی مانند گیلان، مازندران، اردبیل، آذربایجان شرقی و غربی بیش از استان های دیگر است. تحقیقات نشان داده است، به طور کلی چاقی در پسر بچه ها بیشتر است و دختر خانم ها در دهه دوم زندگی (بین ده تا 19 سال) یعنی در سن بلوغ بیشتر چاق می شوند. . چاقی در دوران کودکی مسئله اساسی در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه است که به دلیل دسترس بودن غذاهای ناسالم است اگر چه، هیچ یک از والدین عمدا نمی خواهند فرزندانشان اضافه وزن داشته باشند، مطالعات تأیید کرده اند، که یکی از پنج کودک مدارس ابتدایی آمریکا از نظر بالینی چاق است. این یک واقعیت است، که چاقی کودکان سبب افزایش اضافه وزن آنها در سالهای نوجوانی و بزرگسالی می شود، همچنین به مشکلات اجتماعی و بیماری ها فراوانی دچار می‌شوند. اعتیاد به غذای حاضری در دسترس بودن غذاهای فوق العاده پردازش شده (آشامیدنی) نقش مهمی در افزایش شیوع چاقی ایفا نموده است به ویژه در کودکان ، این غذاهای چرب و کم چرب که به شکل قندی شیرین شده اند، دارای طعم و مزه بسیار عالی هستند ،که تقریبا مقاومت در برابر آنها غیر ممکن است. اعتیاد به این گونه مواد غذایی، عامل اصلی چاقی در کودکان و بزرگسالان مطرح شده است غذاهای حاضری مراکز پاداش مغز، را تحریک می کنند و موجب اشتیاق نامناسب برای خوردن بیشتر می شوند و هنگامی که بچه شما به غذاهای حاضری وابسته می شود، چاقی تقریبا اجتناب ناپذیر است. رئیس اداره سلامت و تندرستی اداره‌کل آموزش و پرورش آذربایجان‌شرقی با اشاره به چاقی کودکان در استان اظهار داشت: با توجه به اینکه اضافه وزن و چاقی در سطح ملی برای گروه هدف از جمله مهم‌ترین مشکلات است، از این‌رو برنامه‌های زیادی در این خصوص انجام گرفته است، چراکه میانگین چاقی دانش‌آموزان در استان۲۲/۵ درصد است که فاصله زیادی با شاخص‌های جهانی دارد. وی ادامه داد: دختران تحرک کمتری نسبت به پسران دارند، از این‌رو چاقی در بین آنها بیشتر است. طبق مطالعات صورت گرفته، آذربایجان شرقی جزو استانهایی است که درصد بالایی از دانش آموزان آن دچار اضافه وزن و چاقی هستند و این اضافه وزن در مدارس مناطق شهری دو برابر مدارس روستایی است. تغذیه نامناسب و تغییر ذائقه دانش آموزان از غذاهای سنتی به غذاهای فست فودی را یکی از علل اضافه وزن و چاقی می باشد بررسی ها نشان می دهد ۲۷,۵ درصد دانش آموزان در هفته غذاهای غیرمفید، ۲۵.۷ نوشابه و ۱۵ درصد نیز به طور مرتب فست فود مصرف می کنند. نوشابه به لحاظ دارا بودن مواد قندی، اگر با کم تحرکی دانش آموزان همراه شود، منبع ذخیره چربی شده و عامل اضافه وزن و چاقی خواهد شد. فست فود خوری عامل اصلی جاق شدن دانش آموزان تغذیه دانش آموزان دچار مخاطره شده و تغذیه نامناسب دانش آموزان جزوه دغدغه های حوزه سلامت محسوب می شود، بر اساس بررسی ها صورت گرفته، ۶۰ درصد دانش آموزان روزانه شیر، ۶۸ درصد سبزیجات و فیبر و ۴۰ درصد نیز میوه مصرف نمی کنند. محدودیت منابع مالی و انتخاب الگوی تغذیه ای نامناسب را دو عامل اساسی موثر در تغذیه نامناسب است. بر اساس مطالعاتی که بر روی ۴۳ هزار دانش آموز ایرانی صورت گرفته، ۲۷,۷ درصد دانش آموزان تری گیلسرید دارند که عامل اضافه وزن و چاقی است.

برچسب ها :

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.