به گزارش همنوا به نقل از ایسنا، سازمان جهانی بهداشت میگوید نتایج تازهترین تحقیقات و آزمایشات ثابت نکرده که احتمال انتقال ویروس کرونا به انسان از طریق دست زدن به اجسام مختلف مثل دستگیره در، کیبورد کامپیوتر و نظایر آن وجود دارد. با این حال این سازمان روز گذشته (شنبه) در توصیههای بهداشتی خود همچنان بر استفاده از مواد ضدعفونی کننده برای تمیز کردن سطوح تاکید کرد.
این توصیه براساس آزمایشاتی مطرح شده است که نشان میدهند ویروس کرونا میتواند بر سطح ماسکهای پزشکی تا هفت روز زنده بماند. سازمان جهانی بهداشت نیز بر همین اساس میگوید که با تمامی پژوهشهای کنونی درباره میزان زنده ماندن ویروس کرونا در شرایط گوناگون باید با احتیاط برخورد کرد زیرا این آزمایشها در محیط آزمایشگاه انجام میشوند و لزوما در محیط بیرون از آزمایشگاه قابل اتکا نیستند.
در یک سری از تحقیقات آزمایشگاهی نشان داده شده است که ویروس کرونا بر فلزات و سطوح پلاستیکی تا هفت روز، بر شیشه دو روز و بر پارچه و چوب یک روز دوام میآورد. ولی در آزمایشات دیگری، زمان زنده ماندن ویروس کرونا بر سطوح مسی چهار ساعت، مقوا ۲۴ ساعت و بر پلاستیک و فلزات ۷۲ ساعت بوده است. به همین دلیل نیز اگرچه آزمایشهایی که تاکنون انجام شدهاند ثابت نکردهاند که کووید ۱۹ از طریق لمس اجسام به انسان سرایت میکند اما تجربیاتی که با سایر انواع ویروس کرونا شده این احتمال را منتفی نمیکند.
به همین دلیل نیز ضدعفونی کردن نه فقط در بیمارستانها بلکه در محیطهای دیگر مانند دستشویی، سرویسهای بهداشتی ضروری است. ضدعفونی وسایل الکترونیکی، دستگیره راهپله، زمین و دیوارها نیز توصیه میشود.
البته سازمان جهانی بهداشت پاشیدن مواد ضدعفونی در محیطهای مختلف مانند کلینیکها، مغازهها، دفاتر، فضای باز و خانه را صحیح نمیداند. از این روش بویژه در کشورهای آسیایی بسیار استفاده میشود. این سازمان میگوید خیابانها و پیادهروها محل ذخیره ویروس نیستند. در عین حال که بعید است مواد ضدعفونی کننده بر سطوحی که صاف نیستند مدت طولانی اثر کنند.
بنابر گزارش دویچهوله، از همه مهمتر این که به انسان هیچگاه نباید مواد ضدعفونی پاشید. این کار از انتقال ویروس از فرد مبتلا به آن به دیگری جلوگیری نمیکند بلکه خطرات بسیاری برای سلامت فرد دارد؛ از سوختگی پوست و چشم گرفته تا ورود مواد سمی و شیمیایی به ریهها و مشکلاتی که برای دستگاه گوارش میتواند ایجاد شود.
"ویروس کرونا با احتمال بسیار بالا از طریق حرف زدن منتقل میشود"
این مطالعه در حالی منتشر شده که چند روز قبل نتایج یک تحقیق که در هفتهنامه آکادمی ملی علوم ایالات متحده آمریکا (PNAS) به چاپ رسیده به نقش بسیار مهم ریز ذرههای بزاقی در انتقال بیماری کووید ۱۹ اشاره کرده است.
بر اساس این تحقیق ریز ذرههای بزاقی تولید شده توسط گفتار میتوانند در یک فضای بسته به مدت بیش از ۱۰ دقیقه در هوا معلق بمانند.
متخصصان پیش از این درباره انتقال نوع جدید ویروس کرونا از طریق سرفه و عطسه هشدار داده بودند اما بر اساس یک مطالعه تازه، هنگام صحبت کردن نیز ریز قطرههای ناپیدای بزاقی که ممکن است حاوی ذرات ویروس باشند به بیرون از دهان پرتاب و پراکنده میشوند.
نتایج این مطالعه که در مجموعه مقالات برگزیده آکادمی ملی علوم ایالات متحده آمریکا منتشر شده نشان میدهد که ریز قطرهها هر چه کوچکتر باشند، بیشتر به حالت معلق در هوا باقی میمانند؛ در حالی که ذرات سنگینتر پس از مدت کوتاهی بر اثر نیروی جاذبه بلافاصله به سوی زمین سرازیر میشوند.
بر اساس نتایج این آزمایش، یافته بدست آمده در این مشاهده مستقیم نشان میدهد که سخن گفتن به شکل عادی ریز قطراتی را تولید و در محیط پراکنده میکند که می توانند دهها دقیقه و حتی بیشتر به حالت معلق در هوا باقی بمانند؛ این ذرات در یک محیط بسته و محدود قابلیت بالایی برای انتقال بیماری دارند.
این تیم تخصصی پیشتر نتیجه آزمایشی را به ثبت رسانده بودند که نشان می داد صحبت کردن به شیوه ای آرام و با صدای ضعیفتر به نسبت ریز قطرات بزاقی کمتری را تولید و در هوا منتشر میکند.
بنابر گزارش یورونیوز، تایید علمی نتایج این آزمایش که بر نقش مهم انتقال ویروس از طریق ریز ذرههای بزاقی معلق در هوا صحه می گذارد دلیل موجه دیگری برای استفاده از ماسک برای پیشگیری از ابتلا به نوع جدید ویروس کرونا است که بسیاری از کشورها اکنون به ضرورت آن پی برده و حتی استفاده از آن در محیطهای بسته را الزامی کردهاند.
https://hamnava.ir/News/Code/3516284
0 دیدگاه تایید شده