×

منوی اصلی

اخبار ویژه

امروز : شنبه 30 فروردین 1404  .::.   برابر با : Saturday 19 April 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 26742 خبر
صندلي مجلس، صندلي تجارت نيست

بهزاد وکیلی در گفتگو با همنوا بیان کرد: صندلي مجلس، صندلي تجارت نيست صندلي اداره امور مردم است و در راس امور قرار دارد.

اشاره | بهزاد وکیلی یکی از چهره‌هایی است که این روزها نامش در میان داوطلبان حضور در مجلس دیده می‌شود. او در مجالس نهم، دهم و یازدهم نیز داوطلب بوده‌است. وکیلی متولد 1347 است. در کارنامه او مدیریت دیوان کل محاسبات آذربایجان‌شرقی، نماینده دادستان کل کشور، مشاور معاون پارلمانی رئیس جمهور؛ عضویت هیئت مدیره و قائم مقام منطقه آزاد چابهار و مدير كل هماهنگي و نظارت امور اقتصادي و زير بنايي ديوان محاسبات كشور دیده می‌شود. با او به بهانه انتخابات پیش رو گفتگو کردیم.

دليل اين كه سه دور کاندیدای حضور در مجلس شده‌ايد دغدغه و دليل اصرارتان چيست؟

دانش تخصصي من مربوط است به زمينه بودجه‌ و برنامه‌ريزي و نظارت بر حسن اجراي آن. چیزی كه كشور ما امروز به آن نياز دارد اقتصاد است. اين كه منابع مردم به چه شكلي مديريت شود كه نتيجه بهينه داشته‌باشيم بسیار مهم است. خب طبيعتا در قانون‌گذاري به يك سري اصلاحات در قوانين و ايجاد يك سري قوانين جديد نياز داريم. بر حسب فرمایش مقام معظم رهبري هر كس كه در خود توان انجام کاری را احساس کند، باید پا به عرصه بگذارد و ما نيز در اين حوزه پا به ميدان گذاشتيم.

حضورتان در انتخابات‌های قبل را چطور تحلیل می‌کنید؟

من در دروه اول متاسفانه با بي‌مهري بعضي رقيبان انتخاباتي مواجه شدم. آنها از رانت‌هايشان استفاد و فضا را تنگ كردند. تخريب‌هایی هم صورت گرفت و تا من خود را اثبات كنم زمان برد. به صورتی که فقط در عرض يك روز توانستم تاييديه شوراي نگهبان را بگيرم. دوره بعد دوباره فضايي وجود داشت كه من مكلف شدم به اين عرصه ورود پيدا كنم با توجه به اين كه در خودم توانمندي را احساس مي‌كردم و حرفي براي گفتن داشتم. تحليل‌ها و نقد و بررسي‌هايي كه در عملكرد مجلس و در رفتار نمايندگان دیده مي‌شد باعث شد تا احساس كنم كه مي‌توانم هم در حوزه انتخابيه و هم در قانون اساسي كشور كمكي كنم تا يك سري قواعد و اصلاحات انجام پذيرد كه به نفع توسعه فضاي جامعه باشد. متاسفانه بي‌مهري‌هاي گفته شده و مهندسي‌هاي خاصي كه هم در انجام تبليغات انتخاباتي وجود دارد و هم در اجراي انتخابات نفوذ دارند باعث شد که فقط به حضور در صحنه اكتفا كنم. اين دوره نيز من قصد نداشتم بيايم و به نوعي احساس مي‌كردم كه همان سبك و سياق و برنامه‌هاي سنوات گذشته حاكم است و طبيعتا شخصي كه زر و زور دارد و هزينه ميلياردي خواهد كرد؛ موفق خواهد شد. ولي من كه نمي‌خواهم ميلياردي هزينه كنم و اگر هم مي‌خواهم وارد صحنه شوم به خاطر حرفي است که براي گفتن دارم. شكر خدا فضا را طوري سخت كرده‌اند كه يك سري افراد خاص پيشاپيش يا خودشان باشند يا اين كه كساني كه آنها مي‌گويند به صحنه بيايند. در نتيجه من رغبت نشان ندادم اما حسب دستور بزرگان وارد شدم.

منظورتان چه کسانی است که انتخابات را مدیریت می‌کنند؟

يك سري اسامي وجود دارند در سطح كشور، كه ذهنيت مردم را مهندسي كرده و احاطه مي‌كنند، حتي از رانت زور و قدرت استفاده مي‌كنند و خودشان را به رانت ثروت نيز مجهز مي‌كنند. با خريد راي مردم، مراسم‌هاي شام و نهار آن چناني، تبليغات گسترده پوستري، كاغذي و بنري به عاليجنابان لژنشين تبديل مي‌شوند. اين‌ها نشسته‌اند و مي‌گويند هر ليستي مي‌خواهد بسته شود اسم ما حتما در آن ليست باشد و بقيه هم اگر خواستند بيايند.

وضعیت فعلی کشور را چطور تحلیل می‌کنید؟

برآيند عملكرد دولت و مجلس در مجموع قابل قبول نيست و ما به همين خاطر از مردم شرمنده‌ايم و نارضايتي در بين مردم حاكم است. در وضع فعلی به جاي این كه کسانی كه كوتاهي و قصور كرده‌اند خودشان عذرخواهي كنند؛ نه تنها اين كار را نمي‌كنند بلکه فرافكني مي‌كنند و همه چيز را برگردن رهبري مي‌اندازند.

راه حل این مشکلات چیست؟

مشكلاتي هست و بايد ريشه اي حل شوند. اميدوارم مردم به كساني راي بدهند كه فضاي رانت در استان و در كل كشور را جمع كنند چون در واقعيت افرادي كه امروز در مسند مسئوليت، در هر جايگاهي نشسته اند؛ موقع پاسخگويي به مردم جوابگو نخواهند بود. ديروز مردم اعتراض مي كردند و مشكلاتشان را مطرح مي كردند و بعضا اعتراضات منجر به اين شده است كه اغتشاشات صورت بگيرد و يك سري افراد از عملكرد اين مسئولين گله‌مند بودند به عنوان اغتشاش‌گر و اخلال‌گر معرفي شدند در حالي كه طبيعتا مردم تحت فشارهاي موجود اعتراض‌هايي خواهند داشت. حالا مسئولاني كه تا ديروز دنبال رانت‌خواري از حاكميت بودند به هيچ وجه حاضر به ايستادن كنار حاكميت نيستند که بگويند ماهم مقصريم. همه كارها را گردن مقام رهبري مي‌اندازند. بياييد مسئوليتتان را بر عهده بگيريد و بگوييد در دوره نمايندگي مجلس چه كار كرده ايد؟ در دوره وزارت چه كار كرده‌ايد؟ در دوره استانداري چه كاري كرده ايد ؟ فرافكني كار خيلي ساده‌اي است.

در این میان مردم باید چکار کنند؟

معتقدم مردمي كه اعتراض مي‌كنند و گله‌مند هستند و مي گويند كه اگر اين گونه باشد ما راي نمي دهيم بيايند راي بدهند ولي رويكردشان را عوض كنند و افراد جديدي انتخاب كنند. گزينه ها فقط اين چند نفر نيستند كه سرتاسر خيابان ها و كوچه پس كوچه‌ها را با پوستر هايشان پر مي‌كنند. مردم چهره هاي جديدي را به مجلس معرفي كنند تا حداقل به درخواست مردم بي اعتنايي نكنند و مردم از اين نمايندگان نتيجه بخواهند.

انتخابات آینده را چگونه می‌بینید؟

اميدمان به خدا است كه در اين دور انتخابات، انتخاب بهينه‌اي باشد. هم اجراكنندگان انتخابات آن را سالم برگزار كنند و در شمارش آرا دقت كنند تا در حق كسي اجحاف صورت نگيرد و هم اين كه مردم در انتخاب‌شان صداقت و سلامت و دقت به خرج دهند. تا انشالله از اين مرحله هم براي حفظ آبرو و اعتبار نظام مقدس جمهوري اسلامي به سلامت عبور كنيم. - ليست هايي كه مي آيند فقط ليست هستند وبرنامه اي ندارند. البته ليست هايمان هم اكثرا تكراري هستند و گاهي فقط با يك نفر تفاوت.

مشكل در چيست؟

در ليست ائتلاف نيروهاي انقلاب قرار نبود فقط اصولگرايان باشند و از هر دو حزب قرار بود وجود داشته باشند و آنهايي انتخاب شوند كه در اين انقلاب سوابقشان درخشان است.ردر عرصه جنگ و دفاع مقدس زحمت كشيده‌اند و به عنوان يك نيروي انقلابي مطرح هستند. در اين جلسه ٣٥ نفر دعوت شدند و قرار بود خروجي‌شان ليست ائتلاف نيروهاي انقلاب باشد يعني از تمامي ظرفيت‌ها اعم از اصولگرا واصلاح‌طلب مستقل، چهره‌هاي مناسب را انتخاب كنند و افراد توانمند را به مجلس بفرستند اما شاهد اين بوديم كه رفته رفته به مهندسي ليست كشيده شد. مثلا افراد لژنشين كه اسمشان پاي ثابت بسياري از ليست‌هاست افرادي را به خدمت خود گرفتند كه هر جا كه اين ليست مي‌رود و راي گيري مي‌کند بروند و اعلام كنندكه راي ما فلاني است و در آخر هم ليستي خارج شد كه مطلقا اصولگرايي بود. و من ليست درست را امضا مي‌كنم كه اين باشد وحتی به نفع اهدافي كه به درستی انتخاب شده است كنار مي كشم. اما وقتي كه يك عده مي آيند و رانت‌مدارانه ليست را مهندسي می‌کنند و عامل هاي ليست را هم تحت الشعاع قرار خواهند داد و لابي هاي متعددي خواهند كرد قطعا ليستي خارج خواهد شد كه فقط خودشان خواهند بود. چه دليلي دارد كه شخصي كه مي‌خواهد امروز به عنوان كانديدا به مجلس برود از سه سال قبل مهماني‌های نهار و شام برگزار مي‌كند و روستا به روستا با مردم صحبت مي‌كند و عهد و پيمان مي‌بندد و به وفور هم پول خرج ميكنند. برايشان مهم نيست قيمت تمام شده يك صندلي مجلس چند مي‌شود؟ من به اين‌ها هم گفتم كه آيا شما مي‌رويد درمجلس كار كنيد يا تجارت؟ و اگر براي كار كردن به مجلس مي رويد اين قدر پول خرج كردن براي چيست؟ صندلي مجلس، صندلي تجارت نيست صندلي اداره امور مردم است و در راس امور قرار دارد.

 

مهدی زمانفر

برچسب ها :

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.