همنوا_ فاطمه فرشباف
حجت الاسلام والمسلمین نستوهی دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان در آستانه هفته امر به معروف و نهی از منکر در نشستی خبری بیان کرد: ستاد امر به معروف و نهی از منکر همچون ستاد اقامه نماز یک ستاد مستقل است. به استناد قانون حمایت از آمران به امر معروف و ناهیان از منکر مصوب سال ۹۴ مجلس شورای اسلامی این ستاد تشکیل شد. البته قبل از آن هم این ستاد وجود داشت ولی در سال ۹۴ در مجلس تصویب شد و وجهه قانونی پیدا کرد.
وی درباره چارت و وظایف این ستاد گفت: چارت و ساختار ستاد امر به معروف و نهی از منکر قبلا به صورت معاونت دولت به مردم و مردم به مردم بود. در دولت به مردم، معاونت سیاسی امنیتی استاندار و در مردم به مردم که تشکل های مردمی، بسیج، اساتید و حسینیه ها را شامل میشد، مسئول سازمان تبلیغات اسلامی بودند. اخیرا چارت عوض شده و معاونت اجتماعی و مطالبهگری و معاونت فرهنگی سازی، آموزش و رسانه در ستاد امر به معروف فعالیت خود را شروع کردند و معرفی شدند. از این دو معاونت تقریباً رویکرد ستاد مشخص می شود. قبلا امر به معروف و نهی از منکر بیشتر به صورت عملی بود و برای همین در بیشتر استان ها دبیران ستادهای امر به معروف و نهی از منکر فرماندهان سپاه یا فرماندهان نیروی انتظامی بودند. اخیرا با تغییر رویکرد ستاد، ریاست ستاد امر به معروف و نهی از منکر در استان ها، نماینده ولی فقیه و در شهرستان ها ائمه جمعه هستند.
او درباره اهداف اصلی ستاد گفت: هدف و رویکرد اصلی ستاد تبیین امر به معروف و نهی از منکر واقعی در اذهان عمومی و در بین اقشار مختلف جامعه است.
تلاش ما گسترش آموزش در ادارات و آموزش ضمن خدمت است به طوری که حداقل هر کارمند ۶ ساعت آموزش امر به معروف و نهی از منکر ببیند و کارگاه های آموزش این موارد در ادارات تشکیل شود.
حجت الاسلام والمسلمین نستوهی ادامه داد: متاسفانه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه ما به عنوان یک دغدغه فرهنگی تبیین نشده است. برای تغییر این رویکرد در برنامه سالیانه ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور برنامههایی طراحی شده است. برای مثال آموزش ضمن خدمت برای کارمندان در ادارات یکی از این برنامه هاست. هر کارمند باید حداقل ۶ ساعت آموزش امر به معروف و نهی از منکر ببیند و در این کارگاه ها شرکت کند. در مقابل آن برای مسئولین آموزش انتقادپذیری در نظر گرفته شده است. یا طرحی که ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان آذربایجان شرقی خود آن را طراحی کرده است، طرح مدارس امر به معروف و نهی از منکر است. چون بهترین زمان آموزش سنین پایین در انسان است، می خواهیم به مدارس ورود کنیم و آموزش را در آن ها هم آغاز کنیم.
وی درباره طرح کلی آموزش در مدارس عنوان کرد: طرح کلی این کلاس های آموزشی برای دانش آموزان چنین است که به کودکان آموزش خواهیم داد که در خانواده و در محیط های دیگر چون محیط بازی چه معروف ها و چه منکرهایی وجود دارد و سپس روش امر و نهی از آنها آموزش داده خواهد شد. تقریباً طرحی همانند طرح همیار پلیس است.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر تصریح کرد: این روزها در بحث امر به معروف و نهی از منکر آن چیزی که متبادر به ذهن است، بیشتر بحث حجاب و برخی مسائل منکراتی است که در جامعه وجود دارد و در سطح خیابان ها هر روز دیده می شود. ولی طبق فرمایش مقام معظم رهبری منکرات فقط این ها نیست. این ها اثر یک سری رفتار ها و اتفاقات است که در بین اکثر مسئولین اتفاق می افتد و ما نتیجه آن ها را در خیابان ها و بین مردم می بینیم. اولویت ستاد امر به معروف و نهی از کشور امر به معروف مسئولین است.
در برخی ادارات کسی که امر به معروف و نهی از منکر می کند متاسفانه شاهد هستیم که با او برخورد می شود. ما مجری حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر هستیم و بسیاری از مسئولین از وجود این قانون بی اطلاعند. البته ما در برنامه هایمان به شوراهای امر به معروف دستگاه های اجرایی گفته ایم که این قانون را چاپ و در مقابل دید همگان قرار دهند.
حجةالاسلام والمسلمين نستوهی گفت: اخیرا در تبریز در چند جا شاهد بودیم که فردی امر به معروف کرده بود که او را از سمتش عزل کردند. ما در اقدام ارشادی، رئیس شورای امر به معروف آن اداره را احضار کرده و با او صحبت کردیم که اگر قانونی اقدام می کردیم علیه او اعلام جرم میشد. صحبت کردیم و الحمدلله عذرخواهی کردند و حل شد و آن کارمند هم به منصب خود برگشت.
وی افزود: ستاد امر به معروف و نهی از منکر هم در زمینه آموزش هم در زمینه فرهنگ سازی و هم در زمینه مطالبه گری فعالیت می کند. برای مثال در زمینه مطالبه گری ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور شروع کرده و برای گروه های تخصصی جهادی افرادی که دارای تحصیلات مرتبط در آن زمینه تخصصی هستند را جذب میکند. مثلا در زمینه عمران، محیط زیست، قاچاق,مسولین, قضایی، سرقت و ... به صورت تخصصی ورود می کنند، آن مورد خاص را شناسایی و در مورد آن مطالعه می کنند تا امر به معروف و نهی از منکر به صورت تخصصی با ارائه راهکار انجام گیرد.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان افزود: اخیرا در استان آذربایجان شرقی برای نزدیک به ۱۰۰ گروه جهادی مجوز گرفته ایم. سایت motalebh.ir برای ثبت نام در گروه های جهادی تخصصی است و افراد داوطلب و علاقه مند می توانند از این طریق ثبت نام کنند.
نستوهی به برنامه های هفته احیای امر به معروف و نهی از منکر استان اشاره کرد:
*در زمینه کرونا حضور در شهرستانها را آغاز کردهایم. از پزشکان خط مقدم کرونا در مراکز ۱۶ ساعته کرونا و روسای شبکه بهداشت، در جلسه امر به معروف و نهی از منکر شهرستان با تندیس بوعلی سینا به عنوان تندیس ایثار پزشکی تقدیر می کنیم. صحبت ها و درددل های آن ها را می شنویم و اگر نیاز بود به گوش مسئولین استانی می رسانیم.
*جلسه شورای ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان تشکیل خواهد شد و گزارش ۲ ماه توضیح داده خواهد شد.
*در صدا و سیما حضور خواهیم یافت. هم ریاست ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان حاج آقا آل هاشم و هم بنده و هم کارشناسان در زمینه امر به معروف و نهی از منکر در برنامه های صدا و سیما صحبت خواهیم کرد.
*جلسه ای با مسئولین دستجات حسینی، مبلغین و مادحین برگزار خواهیم کرد و دو چیز از آنها خواهیم خواست. یک این که پروتکل های بهداشتی را به عنوان یک معروف جدی بگیرند. و ثانیا تبیین امر به معروف و نهی از منکر به معنای واقعی هم بکنند.
ما باید ذهنیت های غلط را از امر به معروف و نهی از منکر دور کنیم. این کار بزرگ را از مسئولین دسته جات حسینی و مبلغین و مادحین می خواهیم.
*مسابقه و فراخوان مقالات و آثار با موضوع فریضتین برگزار خواهد شد و به آثار منتخب جوایزی تعلق خواهد گرفت.
*دیدار با علمای شهر تبریز از دیگر برنامه های ماست.
*دیدار خانواده شهدا هرچند که فعلا به علت کرونا منتفی شده؛ از دیگر برنامههای ماست.
*معرفی افراد فعال از جهت فریضتین از طرف ادارات و تقدیر از آنها نیز صورت خواهد گرفت.
https://hamnava.ir/News/Code/7242390
0 دیدگاه تایید شده