به گزارش همنوا به نقل از ایسنا، علیرضا نوای باغبان، در نطق میاندستور خود در صحن علنی شورا درخصوص ارزیابی عملکرد مدیریت شهری و دوره ششم شورای اسلامی شهر تبریز در سال پایانی شورا، اظهار کرد: از ابعاد، دیدگاهها و نظرات مختلف میتوان به عملکرد مدیریت شهری و شورا توجه کرد که هم نقاط قوت و هم نقاط ضعف شورا و مدیریت شهری باید مطرح شود و برای مدت باقیمانده از عمر شورای ششم، جهت تجدید قوا برای تقویت نقاط قوت و برطرف کردن نقاط ضعف مسائلی مطرح شود.
وی با اشاره به اینکه وظیفه اساسی و مهم شورا، تنظیم برنامه سالانه شامل درآمد و هزینه است، گفت: شورای ششم در سه سال گذشته در تنظیم، تصویب و اجرای برنامه سالانه نمره قابل قبول دارد و ۱۰۰ درصد برنامه و بودجه مصوب سالانه ۱۴۰۰، ۱۴۰۱، ۱۴۰۲ در درآمد و هزینه اجرایی شده و سقف و عدد هدفگذاری شده، عملی شده و در متمم بودجه بالای ۱۰۰ درصد محقق شده است که نسبتبه بودجه مصوب قابل قبول است.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز، خاطرنشان کرد: درآمد شهرداری غالبا ناشی از ساختوساز است که اگر ساختوساز رونق یابد شهرداری به سهولت و وفور به درآمد دستیابی دارد و بقیه درآمدهای شهرداری، فرعی است اما به هرحال در درآمد قابل ذکر است.
باغبان با اشاره به اینکه وضعیت برنامه سالانه ۱۴۰۳ در ۹ ماه اول سال باید ارزیابی شود تا ملاک برنامهریزی سال آتی شود، گفت: با بررسی این ۹ ماه متوجه میشویم که در اجرای برنامه در مناطق بالای ۸۰ درصد و در صورت کلی مدیریت شهری بالای ۶۰ درصد است.
وی با اشاره به اینکه در بحث هزینه، عملکرد روشنی مطرح است، گفت: ۲۵ درصد بودجه مصوب صرف هزینههای جاری و ۷۵ درصد باید صرف پروژههای عمرانی میشد که آنچه اجرایی شده ۳۰ درصد صرف امور جاری و ۷۰ درصد صرف پروژههای عمرانی شده که در کمتر دورهای شاهد این وضعیت بودهایم چراکه یک نسبت کاملا منطقی است و آرزو داریم در دولت و مدیریت اجرایی کشور نیز چنین وضعیتی پیش بیاید.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز خاطرنشان کرد: میل به ارائه خدمات عمرانی به مردم در شهرداری بیشتر است و مدیریت شهری نمره قابل قبول و مطلوبی در این زمینه دارد. سرعت عملکرد پروژههای عمرانی مطلوب است و طرحهای نیمهتمام به غیر از مترو و اتوبان ولایت، به شمارش افتادهاند و برای سال آینده پروژه شاخصی نداریم و اگر پروژه نیمهتمامی باقی مانده است، شهرداری مطرح کند تا در بودجه لحاظ شود.
باغبان گفت: کیفیت پروژههای عمرانی مطلوب است و پروژه حیدرآباد در شرایط خاصی به بهرهبرداری رسید و آرزوی ۲۰ ساله اهالی با هزینهکرد قریب به ۱۰۰ میلیاد تومان در شورای ششم برآورده شد.
وی ادامه داد: عملکرد مدیریت شهری در موضوع آسفالتریزی بینظیر بود؛ ۵۰۰ هزار تن آسفالتریزی در تبریز اجرایی شد و اولویت آسفالتریزی مردم تبریز از ۸۰ درصد به ۲۰ درصد کاهش یافت.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: کفسازی و پیادهروسازی در مناطق رقابتی شده و نهضت جدیدی در مناطق اتفاق افتاده است که در دورههای پیشین شاهد چنین اتفاقی نبودیم که هم مورد تقاضای مردم بوده و هم شهرداری آمادگی داشته است.
باغبان گفت: پروژه شهرک جوانان با جسارت شورا و مدیریت شهری شروع شد و برای تحویل گرفتن همه قطعات آمادگی داشتیم که در این خصوص میتوان سرعت عمل شهرداری و دولت را سنجید که پروژههای اجرایی شهرداری تبریز به بالای ۵۰ درصد رسیده و تا سال ۱۴۰۵ قابل ارائه خواهد بود.
وی اظهار کرد: در دوره شورای ششم توجه خوبی به مناطق کم برخوردار و کمتر توسعه یافته صورت گرفته و مناطق یک، دو و پنج شهرداری تبریز معین سایر مناطق بودهاند.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: شورای ششم در حوزه حملونقل عمومی نیز کارنامه قابل قبولی دارد اگرچه که کافی نیست؛ چون در دورههای گذشته کمکاری شده است و این دوره آن مقدار که هزینه شده، شاهد بهبود نسبی وضعیت هستیم.
باغبان ادامه داد: مترو در این دوره به ظرفیت مسافرگیری به ۷۰ الی ۸۰ هزار نفر در خط یک رسید و بالای ۹۰ درصد خط یک تمام شده است و برای خط ۲ نیز باید اقدام شاخص انجام دهیم که لازمه آن تخصیص بودجه است.
وی با اشاره به توجه بیشتر به مسیرگشاییها، گفت: پروژههای مسیرگشایی در تمام مناطق مطرح است و نیاز است بیش از پیش به این مسئله توجه شود.
وی ادامه داد: نظرسنجیهای جهاد دانشگاهی درخصوص مدیریت شهری باید تحلیل شود؛ رضایت از عملکرد مدیریت شهری بالای ۷۰ درصد است و شورای ششم توانسته رضایت مردم را جلب کند؛ هرچند همه اعضای شورا با شهروندان ارتباط دارند اما این نظرسنجیها به شکل سازمانیافته و کامل بیانگر این است که شورا و مدیریت شهری توانسته رضایت عموم را جلب کند.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز گفت: در این دوره پروژههای سرمایهگذاری تماما تعیین تکلیف شده است و کاش در دورههای گذشته شاهد این وضعیت بودیم هرچند که در مسئله سرمایهگذاری وضعیت خوبی نداریم.
باغبان گفت: در باب نظارت کم نگذاشتهایم و در نظارتها و بحث حسابرسی بروز بودهایم و حسابرسی شورا مطابق استانداردهاست.
وی با اشاره به اینکه هم در مسائل عمرانی و هم در مسائل نیروی انسانی وضعیت قابل قبول است، گفت: تبدیل وضعیت پرسنل خواسته بسیاری از این عزیزان بوده و تا جایی که توانستهایم رضایت پرسنل را جلب کردهایم و باید از ظرفیت شورا برای تبدیل وضعیت استفاده کنیم.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: به بحث مسکن و معیشت پرسنل نیز باید توجه داشته باشیم.
باغبان گفت: شورای ششم در برنامههای تنظیمی و مصوب و اجرای آنها موفق عمل کرده و این مسئله به این معنی نیست که شورای ششم ضعف و ایراد نداشته و نیاز است که در باقیمانده عمر شورای ششم نقاط قوت تقویت و نقاط ضعف برطرف شوند.
در ادامه، علی راستی سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به طرحهای نیمهتمام در سطح شهر، گفت: مسیرگشایی سهراه بهشتی از سال ۱۳۵۹ مطرح شده و تا کنون مطرح است و نیاز است هرچه سریعتر پیگیری شود.
وی گفت: مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر تبریز باید عملکرد شورای ششم را به صورت تخصصی بررسی کند و گزارش مستدل، مدون و منطقی منتشر شود.
https://hamnava.ir/News/Code/2527926
0 دیدگاه تایید شده