×

منوی اصلی

اخبار ویژه

امروز : پنجشنبه 11 خرداد 1402  .::.   برابر با : Thursday 1 June 2023  .::.  اخبار منتشر شده : 21893 خبر
شانس ابراهیم رئیسی در انتخابات ۱۴۰۰ چقدر است؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد که اصولگرایان بیشترین تعداد نامزد‌های ثبت نامی برای انتخابات ریاست جمهوری را به خود اختصاص دادند. بر این اساس از ۳۵ چهره شناخته شده ثبت نام کننده، ۲۴ کاندید متعلق به جناح راست بوده است. با این حال تصمیم گیران شورای ائتلاف معتقدند که در نهایت ابراهیم رئیسی نامزد نهایی این جریان خواهد بود. این موضوع در شرایطی است که ناظران از اسحاق جهانگیری و علی لاریجانی به عنوان رقیبان جدی رئیسی در انتخابات پیش رو نام می‌برند.

شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب در حالی ابراهیم رئیسی را به عنوان گزینه اصلی اصولگرایان معرفی می‌کند که او پس از ثبت نام همچون دوره گذشته اعلام کرد که مستقل به میدان آمده است. رئیسی در این رابطه گفت که حضور من در انتخابات به شکل مستقل است، حضورم نافی حضور دیگران نیست. رئیسی گفت که کسی بخاطر او انصراف ندهد.

به گزارش پایگاه خبری هم نوا به نقل از اقتصاد24، تحلیلگران سیاسی معتقدند که شورای ائتلاف از میان نامزد‌های بی شمار اردوگاه اصولگرایان یک یا دو گزینه را به عنوان ضربه گیر به همراه رئیسی به میدان رقابت‌ها خواهد فرستاد.

با این حال به نظر می‌رسد که رئیس قوه قضائیه، جهانگیری معاون اول رئیس جمهور دولت یازدهم و دوازدهم و علی لاریجانی رئیس پیشین مجلس را در صحنه رقابت‌ در برابر خود خواهد داشت.

رئیسی حساب شده به میدان آمده است

شانس ابراهیم رئیسی در انتخابات ۱۴۰۰ چقدر است؟علی صوفی، فعال سیاسی اصلاح طلب در گفتگو با فرارو در باره اقبال انتخاباتی ابراهیم رئیسی گفت: «به نظر می‌رسد تجمیع آراء اصولگرایان به سمت آقای رئیسی است؛ و روی این مسئله کار شده است و آقای رئیسی حساب شده به میدان آمده است. قطعا نیرو‌های نظامی هم روی این مسئله کار خواهند کرد. از سوی دیگر زمینه‌های تبلیغاتی که برای آقای رئیسی ایجاد شده بود قابل قیاس با سایر کاندید‌ها نیست.»

او در رابطه با لاریجانی می‌گوید که در واقع حاکمیت در رابطه با او سرمایه گذاری خاصی نداشته است، اما برخلاف آن در مورد آقای رئیسی سرمایه گذاری داشت. صدواسیما در این مدتی که ایشان رئیس قوه قضائیه بود، هر روز خبری منتشر کرد و سفر‌های استانی آقای رئیسی را به طور کامل پوشش داد.»

صوفی در ادامه به وضعیت کنونی لاریجانی اشاره کرد و گفت که ایشان در طول یک سال گذشته از تمامی تبلیغات‌ها دور بود و در واقع در حاشیه قرار داشت. ضمن اینکه مجلس را هم در طول یک سال گذشته از دست داده است و کسانی که جایگزین شدند، نه تنها با او میانه‌ای ندارند بلکه در جا‌هایی دست به تخریب هم زدند. در حال حاضر نیز کنایه‌های بعد از ثبت نام آقای لاریجانی و آقای رئیسی نشان می‌دهد که این تقابل شکل گرفته است. با این وجود به نظر می‌رسد که آقای رئیسی دست بالا را داشته باشد.»

این فعال سیاسی اصلاح طلب سپس به فضای رقابتی میان اصلاح طلبان و رئیسی به عنوان گزینه اصولگرایان پرداخت. او می‌گوید که کانون تصمیم گیری از نخبگان به جامعه غیر سیاسی انتقال پیدا کرده است.

به اعتقاد او، وجود یاس، نارضایتی و سرخوردگی موجود در جامعه، اعتماد پیشین نسبت به حاکمیت و جریان‌های سیاسی را از بین برده است؛ بنابراین افزایش مشارکت و آوردن مردم پای صندوق‌های برخلاف گذشته کار بسیار سختی خواهد بود.

با این همه صوفی می‌گوید که رای آقای رئیسی آراء سنتی است و بسیار کمتر تحت تاثیر کانون تصمیم گیری -که عموم مردم به شمار می‌روند- قرار می‌گیرد.

وضعیت آراء اصلاح طلبان در ابهام قرار دارد

البته او این را هم گفت که منظور از جامعه، جامعه اصلاح طلبی نیست، منظور جامعه غیر سیاسی است. در این میان طیفی وظیفه مدار و تکلیف مدار هستند و آقای رئیسی این رای را دارد. اما وضعیت آراء در آن طرف [اصلاح طلبان]در ابهام قرار دارد. مگر اینکه اتفاقی بیفتند یعنی یا یک دو قطبی ایجاد شود. مثلا مردم احساس کنند که وضعیت اقتصادی و سیاسی شان با آمدن آقای رئیسی به خطر می‌افتد. یا اینکه اگر امیدی وجود دارد که مذاکرات به نتیجه برسد و در پی آن وضعیت اقتصادی مردم تغییر کند، اما با آمدن آقای رئیسی این امید‌ها کور شود. اگر چنین فضای دو قطبی در جامعه ایجاد شود در آن صورت مردم به شکل سلبی پای صندوق‌های رای خواهند رفت نه ایجابی.

وزیر تعاون دولت اصلاحات معتقد است که مردم در حال حاضر امید حضور ایجابی ندارند که مثلا فکر کنند، حالا یک شخصیت باز و برجسته‌ای حضور دارد و با پشتوانه تجربه و گذشته اش بیاید و مردم به شوق آن شخصیت پای صندوق‌های رای حاضر شوند. مگر اینکه مردم سلبی و از سر ترس و نگرانی در انتخابات شرکت کنند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.