×

منوی اصلی

اخبار ویژه

امروز : سه شنبه 8 فروردین 1402  .::.   برابر با : Tuesday 28 March 2023  .::.  اخبار منتشر شده : 21003 خبر
سهم 2.7 درصدی آذربایجان شرقی از نظر تعداد شرکت‎های دانش بنیان/ افزایش بودجه پارک علم و فناوری استان در سال 98

به گزارش همنوا به نقل از ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، عبدالرضا واعظی هیر در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه اولین پارک علم و فناوری در دنیا حدود 70 سال قبل ایجاد شد، اظهار کرد: پارک‌های علم و فناوری در ایران نیز از حدود 18 سال قبل و با هدف تقویت ارتباط دانشگاه با صنعت و تبدیل ایده به محصول، راه اندازی شدند.
وی اضافه کرد: نظام جمهوری اسلامی ایران با اتخاذ رویکرد تکیه بر اقتصاد غیرنفتی، اقدام به ایجاد پارک‎های علم و فناوری کرد و این پارک‌ها محلی برای تکمیل چرخه تبدیل علم به ثروت و به خدمت گرفتن دانش در راه اقتصاد به شمار می‎آیند.
وی تاکید کرد: پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی جزو پارک‌های سطح یک کشور و دبیرخانه پارک‌های منطقه یک کشور شامل آذربایجان شرقی، غربی، اردبیل، زنجان، قزوین و گیلان و عضو انجمن بین‎المللی پارک‌های جهان است.
واعظی با بیان این که وام‎هایی که دولت در گذشته در قالب وام‎های خود اشتغالی و زود بازده به فناوران می‌داد، تنها باعث می‎شد که عده‎ای جوان بیکار به جوانان بیکار و بدهکار تبدیل شوند، ادامه داد: ارائه تسهیلات اکنون با نظارت کارشناسان و مرحله به مرحله صورت می‎گیرد.
وی از وجود 107 شرکت دانش بنیان در آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: 450 شرکت فناور، تحت حمایت پارک علم و فناوری قرار دارند که از این تعداد، 135 شرکت در پارک، مستقر و 18 مورد از آن، دانش بنیان هستند، 42 شرکت در مرحله عقد قرارداد قرار داشته و 269 شرکت نیز از تحت حمایت پارک خارج و مستقل شده‌اند.
وی اضافه کرد: تعداد اختراعات پارک علم و فناوری استان از بدو تاسیس تا کنون، یک هزار و 167 مورد، میزان فروش شرکت‎ها، 1216 میلیارد ریال و قرارداد با صنایع 108 و میزان اشتغال زایی مستقیم، 3716 نفر بوده است.
رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی در ادامه از وجود هفت مرکز رشد در شهرستان‎های مراغه، مرند، میانه، بناب، منطقه آزاد ارس و مرکز تحقیقات کشاورزی سعید آباد خبر داد و گفت: احداث مرکز رشد اهر، سراب و بستان آباد از برنامه‎های آتی پارک به شمار می‏ آید، سه مرکز نوآوری نیز در شهرستان‎های اهر، ملکان و عجب شیر در حال فعالیت هستند.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در پارک علم وفناوری استان، بیان کرد: گسترش ارتباط صنایع استان با پارک از جمله این اقدامات بوده و تلاش داریم تا دفاتر تحقیق و توسعه شرکت‎ها در پارک مستقر شوند.
وی از برگزاری نمایشگاه نیازها و چالش‌های صنایع استان توسط پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی خبر داد و افزود: این نمایشگاه تا قبل از پایان سال و با هدف بازاریابی برای شرکت‎های فناور برگزار می‎شود.
واعظی اظهار کرد: اجرای ایده «هاب» در منطقه آزاد ارس از دیگر اهداف این مجموعه بوده و منطقه آزاد ارس به دلیل وجود پتانسیل‎های فراوان، می‌تواند محلی برای استقرار شرکت‎های فناور در منطقه و ارتباط آن‌ها با کشور با بازارهای جهانی، تولید و صادرات محصولات باشد، با توجه به نبود بروکراسی‎های اداری و گمرکی، کار کردن در این منطقه به نفع شرکت‎ها خواهد بود.
وی، گسترش تعاملات بین‌المللی را از دیگر اقدامات پارک و علم و فناوری آذربایجان شرقی خواند و افزود: در همین راستا چند قرارداد همکاری با استانبول، اسپانیا، گرجستان و انستیتو آی تی آکادمی علوم آذربایجان داریم.
وی در بخش دیگری از سخنانش از افزایش بودجه پارک و علم و فناوری استان در سال آتی خبر داد و گفت: در سال جاری، استان ما از این نظر، در رتبه بیست و دوم قرار داشت که این شایسته استان ما نبود و این بودجه در سال آتی افرایش چشمگیری خواهد داشت.
رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی در ادامه با بیان این که در شرایط جنگ نابرابر، پارک‌های علم و فناوری، نقطه امیدی برای همه هستند، تاکید کرد: تنها شرکت‎هایی که در نوسانات ارزی اخیر، متزلزل نشدند، دانش بنیان‎ها بودند، این شرکت‎ها قابلیت تبدیل تهدید به فرصت را دارند.
وی در پایان با اشاره به برنامه‎های آتی پارک علم و فناوری استان، خاطرنشان کرد: برگزاری استارتاپ‎ ویک‌اندزهای عمومی و تخصصی، راه اندازی دپارتمان بازاریابی، انتقال پارک فناوری به مجاور یکی از دانشگاه‎ها، تسهیل و چابک سازی ضدور مجوز برای شرکت‎های دانش بنیان از جمله این برنامه‎ها هستند.

برچسب ها :

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.