به گزارش همنوا، رضا ایمانی در گفتگو با خبرنگاران، اظهار کرد: زمانی پنجره جمعیتی معنی فرصت پیدا می کند که این گروه جمعیتی در وضعیت اشتغال باشند و بهره وری داشته باشند به طوری که بتوانند اقتصاد جامعه را رشد دهند.
وی ادامه داد: بر اساس سرشماریها، درصد جمعیت کمتر از ۱۵ ساله استان ۴۵.۵ درصد در سال ۶۵ به ۲۲.۹ درصد در سال ۹۵ رسید و درصد جمعیت بین ۱۵ تا ۶۵ ساله استان از ۵۱.۶ درصد به ۶۹.۹ درصد افزایش یافت.
وی گفت: درصد جمعیت سالمند و بالای ۶۵ ساله استان نیز در سال ۶۵، ۲.۹ درصد بود که در سال ۹۵ به ۷.۲ درصد رسید و این رقم در حال افزایش است.
ایمانی با بیان اینکه جمعیت کشورمان در قرن اخیر بیش از هفت برابر شده و رشد جمعیت نیز با نوساناتی همراه بوده است، اظهار کرد: قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت بر اساس اصل ۸۵ قانون اساسی در یک کمیسیون مشترک با هدف افزایش جمعیت و کاهش عوارض سالخوردگی بررسی شده و در ۲۴ مهرماه به تصویب مجلس رسید و در ۱۱ آبان ماه ۱۴۰۰ با اجرای آزمایشی آن به مدت هفت سال از تایید شورای نگهبان گذشت.
وی افزود: این قانون با ۷۳ ماده به عنوان مهمترین اقدام جمعیتی در تاریخ تقویم ایران است و تاکنون در تاریخ قانون گذاری کشور اقدامی با این جامعیت و ابعاد گسترده در حوزه سیاستهای جمعیتی وجود نداشته است.
وی، محور اصلی این قانون را فرزند آوری و افزایش جمعیت عنوان کرد و اقداماتی چون افزایش خوابگاه های دانشجویان متأهل، تسهیل گری ازدواج، ارتقاء سلامت مادر و کودک، استفاده از نهادهای رسمی همسریابی، پوشش بیمه ای برای مادران و کودکان، افزایش متخصصان حوزه سلامت، باروری و درمان ناباروری، بیمه درمان زوجین نابارور و ارائه خدمات و تسهیلات به زنان شاغل را از جمله موارد ذکر شده در این قانون دانست.
https://hamnava.ir/News/Code/2856951
0 دیدگاه تایید شده