×

منوی اصلی

اخبار ویژه

امروز : شنبه 2 فروردین 1404  .::.   برابر با : Saturday 22 March 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 26682 خبر
تفاهم نامه همکاری دانشگاه تبریز و لومونوسوف امضا شد

به گزارش  همنوا به نقل از فاس آذربایجان شرقی، هفتمین اجلاس مشترک روسای دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه با شرکت بیش از ۱۰ دانشگاه برتر و مرکز پژوهشی از دو کشور ایران و روسیه در دانشگاه تهران برگزار در حال برگزاری است.
اصغرعسگری معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز در این اجلاس با اشاره به قدمت این دانشگاه گفت: دانشگاه تبریز دومین دانشگاه قدیمی ایران پس از دانشگاه تهران است و در حقیقت میراث دار معنوی و علمی مجتمع ربع رشیدی به عنوان اولین دانشگاه بین المللی جهان اسلام در سدۀ هفتم هجری است.
وی افزود: مجتمع عظیم علمی ربع رشیدی تبریز که استادان و طالبان علم از سراسر جهان در آن فعالیت داشتند و اداره آن نیز به صورت مدرن و بر اساس وقف و تولیدات علمی بود.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز در ادامه با تاکید بر اهمیت و ضرورت بین المللی سازی دانشگاه ها اظهار داشت: در دنیای امروز که علم و فناوری، موتور محرک توسعه اقتصادی و صنعتی است همکاری‌های علمی و بین‌المللی دیگر یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است. دانشگاه‌ها نقش کلیدی در مواجهه با چالش‌های جهانی از جمله تغییرات اقلیمی، امنیت انرژی، امنیت غذایی و پیشرفت‌های فناورانه ایفا می‌کنند. تقویت همکاری میان مراکز علمی برجسته می‌تواند پیشرفت‌های علمی را تسریع کرده و به توسعه پایدار کمک کند.
وی افزود: دانشگاه تبریز به‌عنوان یکی از قدیمی‌ترین و معتبرترین دانشگاه‌های ایران، همواره در مسیر ارتقای جایگاه علمی و بین‌المللی خود گام برداشته است. حضور این دانشگاه در رتبه‌بندی‌های معتبر جهانی همچون Leiden، Times، QS و Shanghai نشان‌دهنده تعهد آن به نوآوری و پژوهش‌های علمی است.


اهمیت همکاری‌های علمی و بین‌المللی
عسگری در ادامه سخنان خود به مزایای همکاری میان دانشگاه‌های جهان اشاره کرد و افزود: همکاری میان دانشگاه‌های جهان، مزایای متعددی از جمله افزایش کیفیت پژوهش‌ها از طریق تبادل ایده‌ها، روش‌ها و فناوری‌های نوین، گسترش شبکه‌های علمی و پژوهشی برای تقویت جایگاه جهانی دانشگاه‌ها،توسعه فناوری‌های پیشرفته که می‌تواند به بهبود صنایع و جوامع کمک کند، آموزش نسل آینده پژوهشگران و متخصصان از طریق برنامه‌های تبادل استاد و دانشجو به همراه دارد.


محورهای کلیدی همکاری دانشگاه‌های ایران و روسیه
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز در بخش دیگری از سخنرانی خود  ایران و روسیه  را دارای سابقه‌ای طولانی در همکاری‌های علمی و فناورانه دانست و تاکید کرد: دانشگاه تبریز آماده است تا این تعاملات را در حوزه‌های مختلف از جمله انرژی‌های تجدیدپذیر و فناوری‌های پایدار، مهندسی و فناوری‌های پیشرفته، علوم کشاورزی و امنیت غذایی، علوم انسانی، علوم اجتماعی و مطالعات اقتصادی، فیزیک هسته‌ای و علوم مرتبط گسترش دهد.


همکاری با پارک علم و فناوری دانشگاه تبریز
عسگری همچنین با اشاره به نقش مهم پارک علم و فناوری دانشگاه تبریز در ایجاد ارتباط میان دانشگاه و صنعت گفت: حمایت از نوآوری و توسعه کسب‌وکارهای دانش‌بنیان، راه‌اندازی مراکز رشد و شتاب‌دهنده‌های مشترک برای حمایت از کارآفرینان ایرانی و روسی، توسعه پروژه‌های تحقیق و توسعه (R&D) مشترک در حوزه‌های فناوری‌های نوین،انتقال فناوری و تجاری‌سازی نتایج تحقیقات دانشگاهی و برگزاری چالش‌های نوآوری و مسابقات کارآفرینی بین‌المللی از الزامات و نتایج گسترش و توسعه همکاری های علمی است.


امضای تفاهم نامه همکاری میان دو دانشگاه تبریز و لومونوسوف روسیه
در حاشیه این اجلاس تفاهم نامه کاری و علمی بین دو دانشگاه دولتی لومونوسوف روسیه و دانشگاه تبریز به امضارسید.
یادآور می شود؛ از جمهوری اسلامی ایران دو دانشگاه تبریز و فردوسی مشهد برای سخنرانی انتخاب شده بودند.
هفتمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه، به مدت دو روز و از دوشنبه 29 بهمن به میزبانی دانشگاه تهران در باغ نگارستان دانشگاه تهران آغاز و در روز دوم در قالب دو پنل تخصصی با موضوع «علوم انسانی و اجتماعی» و «علوم فنی و مهندسی، کشاورزی و پزشکی» ادامه خواهد یافت.

برچسب ها :

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.