همنوا- رییس اتحادیه فروشندگان فرش دستباف تبریز طی نشستی با خبرنگاران، با بیان اینکه امروزه فرش ایران به دلایل مختلف در تجارت جهانی از رده اول به رده چهارم جهان سقوط کرده، اظهار داشت: فرش به عنوان صنعت و هنر اصیل و ملی ما نماد و هویت ایران زمین در جهان به شمار میآید اما در میان سیاستهای نامشخص اقتصادی مورد بی مهری قرار گرفته است.
عظیمزاده در ادامه افزود: امروز جای تاسف دارد، کشورهایی چون هند و چین و پاکستان که جمع سابقه آنها در هنر صنعت فرش به 100 سال هم نمیرسد بازارهای ایران در جهان را از آن خود کردهاند.
وی ناآگاهی قالیبافان از بازارهای جهانی و عدم شناخت سلایق مشتریان بینالمللی و همچنین نبود نوآوری در طراحی نقوش فرش دستباف را از عوامل افت جایگاه فرش ایران در جهان برشمرد و خاطرنشان کرد: ما اقدامات خود را برای به روز رسانی فعالان صنعت فرش در تبریز آغاز میکنیم؛ لذا به زودی همایش سه هزار نفری فعالان صنعت فرش در تیمچه مظفریه تبریز برگزار و فعالان این هنر-صنعت را با اصول، سلایق و بازارهای جدید جهانی آشنا خواهیم کرد.
احد عظیمزاده در ادامه اظهاراتش از وابستگی اقتصاد سه میلیون نفر به طور مستقیم و 8 میلیون نفر به طور غیرمستقیم با هنر و صنعت فرش خبر داد و ابراز داشت: هم اکنون به 60 کشور جهان فرش ایرانی صادر میکنم و تمام اطلاعات بازارهای جهانی را در اختیار دارم؛ تلاش میکنیم با انتقال آن به همکاران، موجب رونق مجدد این هنر در تبریز و آذربایجان و کل ایران شویم.
رییس اتحادیه فروشندگان فرش دستباف تبریز در پایان اظهاراتش بیان داشت: فرشهای ایرانی با 40 الی 70 رنگ تولید میشود؛ درحالیکه امروزه سلایق جهانی معطوف به طرحهای شلوغ نیست از سوی دیگر ضروری است جنس فرشهای دستباف به سمت بافتهای ابریشم معطوف شود که علاوه بر استقبال جهانی، سودآوری بیشتری دارد.
https://hamnava.ir/News/Code/3216035
0 دیدگاه تایید شده