گروه : آرشیو
به گزارش همنوا به نقل از ایسنا با اشاره به معایب و محاسن طرح استانی و شهرستانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی، بیان کرد: طراحان این طرح از جمله محاسنی که برای این طرح مطرح کردهاند این است که این امکان فراهم میشود تا افرادی با پشتوانه رای بیشتر در مجلس شورای اسلامی حضور یابند و در عین حال نمایندگان مجلس از شایستگی بیشتری برخوردار خواهند شد.
وی در ادامه با بیان اینکه «طراحان این طرح بیان میکنند که این طرح نمایندگان مجلس شورای اسلامی را از مسائل محلی دور کرده و آنها را به سمت مسائل ملی و راهبردی کشور سوق میدهد» اظهار کرد: در واقعیت به واسطه این طرح این اهداف محقق نخواهد شد.
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با استانی - شهرستانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی هزینه شرکت در انتخابات برای نامزدها افزایش مییابد و آنها باید در سطح استان تبلیغات انجام دهند، لذا افرادی که پشتوانه قوی دارند میتوانند به مجلس راه یابند و یا افرادی با پشتوانه سیاسی و حزبی وارد مجلس شورای اسلامی میشوند.
وی در ادامه بیان کرد: با وجود مشکلاتی که امروز در مناطق مختلف کشور وجود دارد و مسئولان دولتی نیز در صحنه پاسخگویی غایب هستند دست مردم تنها به نمایندگان مجلس شورای اسلامی میرسند، اما با این طرح دسترسی مردم به نمایندگان نیز قطع میشود. از سوی دیگر به واسطه عدم حضور و پاسخگویی مسئولان اجرایی نمایندگان استانی نیز با انبوهی از مراجعات استان روبهرو خواهند شد که عملا مشکل پیچیدهتر خواهد شد.
علیرضا بیگی در ادامه خاطرنشان کرد: از دیگر معایب این طرح این است که در برخی از استانها ما دارای اقلیتهای قومی و منسجمی هستیم و با این طرح عملا در یک استان یک اقلیت قوی و منسجم میتواند کرسی نمایندگی مجلس شورای اسلامی را به دست آورد و سایر کاندیداها را که شاید مورد قبول بیشتر افراد استان باشند کنار بزنند.
این عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در پایان با اشاره به ظرفیتی که برای شوراهای محلی به منظور پاسخگویی به مشکلات محلی در این طرح دیده شده است، بیان کرد: در شرایط کنونی شوراهای محلی نمیتوانند به خوبی پاسخگوی مشکلات مردم باشند و خود شوراها نیز با موضوعات خاصی دست به گریبان هستند و لذا عملا شوراهای محلی با وضعیت کنونی نمیتوانند این وظیفه را به دوش بکشند.
https://hamnava.ir/News/Code/15057
0 دیدگاه تایید شده