×

منوی اصلی

اخبار ویژه

امروز : جمعه 23 آذر 1403  .::.   برابر با : Friday 13 December 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 26336 خبر
انتقال یک میلیارد مترمکعب آب به دریاچه ارومیه

به گزارش همنوا به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی، «مسعود تجریشی»، مدیر دفتر برنامه‌ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه در جلسه شورای منطقه‌ای احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان شرقی از کاهش ۴۰ درصدی مصرف آب در پایاب سدهای واقع در حوضه آبریز دریاچه ارومیه خبر داد و افزود: با اجرای طرح‌های مصوب در حوزه کشاورزی، بهره‌وری و معیشت کشاورزان این حوضه بهبود نسبی داشته است. 

وی رویکرد جدید ستاد احیای دریاچه ارومیه را اقدامات نرم‌افزاری و فعال‌تر شدن استان‌ها در این زمینه عنوان کرد. 

در این جلسه گزارشی از اقدامات و طرح‌های مصوب از زمان تشکیل کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه و برنامه‌ها و اقدامات آتی و همچنین مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه در دولت سیزدهم ارائه شد. 

این گزارش حاکی است تاکنون ۵۷۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای طرحهای احیای دریاچه ارومیه تخصیص یافته که ۵۴ درصد از این اعتبار از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح‌های انتقال آب پرداخت شده است. 

بر اساس این گزارش، آب مورد نیاز دریاچه ارومیه از محل انتقال آب از سدهای «سیلوه» و «کانی‌سیب» و تصفیه‌خانه‌های تبریز و ارومیه با وجود اتمام عملیات عمرانی این پروژه‌ها هنوز تأمین نشده و رهاسازی آب از سدهای حوضه آبریز هم در سال آبی جاری ۶۸ درصد کاهش یافته است که مجموع این عوامل منجر به کاهش ورودی آب به دریاچه و کاهش تراز آب آن شده است. 

استاندار آذربایجان شرقی نیز اجرای طرحهای انتقال آب را مهم‌ترین اقدام ضروری برای احیای دریاچه ارومیه عنوان کرد و گفت: با وجود تکمیل برخی از این پروژه‌ها، هنوز بهره‌برداری از آن‌ها شروع نشده است که باید پیگیری‌های لازم در این خصوص انجام شود. 

عابدین خرّم با اشاره به رویکرد جدید دولت در این موضوع با محوریت اقدامات نرم‌افزاری، اظهار داشت: اقدامات نرم‌افزاری و فرهنگی زمانی موثر است که بتوانیم پروژه‌های سخت‌افزاری را تکمیل کرده و آب را به پیکره دریاچه انتقال دهیم. 

وی با اشاره به اتمام عملیات عمرانی خط انتقال آب از سدهای کانی‌سیب و سیلوه به دریاچه ارومیه، گفت: به‌رغم این اقدامات، هنوز تاثیر عملی بر حجم آب دریاچه محقق نشده و کاهش بارندگی‌ها هم مزید بر علت شده است تا امروز تراز دریاچه پایین‌تر از زمان مشابه سال قبل باشد. 

استاندار آذربایجان شرقی تصریح کرد: امسال هیچ اعتباری برای احیای دریاچه ارومیه تخصیص نیافته و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان باید پیگیری کند تا اعتبارات سال جاری و مطالبات گذشته تحقق یابد. 

وی در عین حال گفت: کمبود اعتبار نباید مانع از انجام وظایف قانونی به‌ویژه برخورد با فعالیت‌های غیرمجاز و اصلاح الگوی کشت در حوضه آبریز دریاچه ارومیه شود. 

خرّم با تأکید بر اهمیت مشارکت مردم و سازمان‌های مردم‌نهاد در روند احیای دریاچه ارومیه، افزود: حضور مردم در صحنه می‌تواند با هزینه کمتر و بهره‌وری بیشتر موثر باشد و لازم است در تمام پروژه‌های احیا، معیشت مردم و ساکنان پیرامون دریاچه مورد توجه قرار گیرد.

 

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.