گروه : اجتماعی

به گزارش همنوا، در سراسر جهان به دلیل عدم وجود زیرساختهای کافی و آموزشهای مناسب در حوزه فضای مجازی، باعث شده تا به رفتارهای نامناسب این فضا دامن زده شود.
آمار خشونت کلامی در اینترنت
به نقل از وبسایتpewresearch خشونت کلامی یعنی هر گونه تحقیر، توهین، تهدید یا خجالتزده کردن شخص در فضای مجازی. در کشور آمریکا ۴۱ درصد مردم شخصا خشونت کلامی در اینترنت را تجربه کردهاند. در کشوری مانند آمریکا ۲۰ درصد از مردم به دلیل مواضع سیاسی خود مورد خشونت قرار میگیرند.
خشونت کلامی یا همان محتوای خشونت آمیز در اینترنت به چند دسته تقسیم میشود: تهدید به مرگ یا آسیب بدنی، تعقیب و پیگیری مداوم کسی در فضای مجازی، خشونت ادامهدار در یک بازه زمانی طولانی، تعارض جنسی، نامیدن افراد با اسامی توهینآمیز، تحقیر کردن عمدی.
به گزارش وبسایتfirstsiteguide رایجترین نوع خشونت کلامی در کامنتها و نظرات اتفاق میافتد. در ۳۵ درصد موارد افراد از عکس یا استوری شخص دیگری اسکرین شات گرفتهاند تا آن را مسخره کنند. ۶۱ درصد از نوجوانان به دلیل ظاهرشان مورد خشونت کلامی در اینترنت قرار میگیرند.
۷۰ درصد کودکان زیر ۱۸ سال در اینترنت هدف خشونت کلامی قرار میگیرند. نظرات با محتوای جنسی ۱۲ درصد از خشونت کلامی را تشکیل میدهد. همچنین شایعه پراکنی خشونت کلامی به حساب میآید که ۲۰ درصد از این آمار را شامل میشود. ساختن اکانتفیک برای آزار دیگران خشونت اینترنتی است که ۵ درصد از آمار جهانی را تشکیل میدهد.
دلایل خشونت کلامی در اینترنت
خشونتهای کلامی دلایل متفاوتی دارند. همنطور که خشونتها و بحثهای دنیای حقیقی به دلایل متفاوتی رخ میدهد. ظاهر افراد بیشترین درصد خشنونت کلامی را به خود اختصاص میدهد یعنی ۶۱ درصد. مساله نژادپرستی زمان طولانی است که در کشورهای غربی مطرح هست. اما آمار خشونت به دلیل نژادپرستی در دنیای حقیقی و مجازی بسیار متفاوت است. درصد خشونت کلامی در اینترنت به دلیل نژاد، ۱۷ درصد است.
خشنونتهای کلامی حتی موفقیتهای تحصیلی را نیز در برمیگیرد که آمار آن چیزی حدود ۲۵ درصد است. دلیل خشونت کلامی در اینترنت وضعیت مالی ۱۵ درصد و دین و مذهب نیز ۱۱ درصد سایر موارد ۲۰ درصد
براساس آمارهای جهانی اینستاگرام و پس از فیسبوک و اسنپ چت پلتفرمهایی هستند که بیشترین خشونت کلامی در آنها صورت میگیرد. میزان خشونت کلامی در شبکههای اجتماعی مختلف اینستاگرام ۴۲ درصد، فیسبوک ۳۷ درصد، اسنپ چت ۳۱ درصد، واتساپ ۱۲ درصد، یوتیوب ۱۰ درصد، توییتر ۹ درصد.
با وجود این، مردم سراسر جهان باید برای استفاده از شبکههای اجتماعی مورد آموزشهای دقیق و درست قرار بگیرند. تا خشنونتهای در دنیای حقیقی وارد فضای مجازی نشود.
اثرات خشونت کلامی در فضای مجازی
براساس آمارهای موجود ۴۱ درصد از افرادی که مورد خشونت کلامی اینترنتی قرار گرفتهاند به اضطراب اجتماعی دچار شدهاند. چرا که اینترنت به بخش مهمی از زندگی روزمزه افراد تبدیل شدهاست و اثرات آن را نمیتوان از جامعه جدا کرد.
بر اساس گزارشها و آمارها کسانی که مورد خشونت کلامی در اینترنت قرار داشتهاند ۳۷ درصد افسردگی، ۲۶ درصد به خودکشی فکر کردهاند. ۲۶ درصد نیز راه حل آسان را انتخاب کرده و برای مدتی حساب کاربری خود را در آن شبکه اجتماعی حذف کردند.
با این حال، برخی راههای سختتری را انتخاب کردهاند. ۲۵ درصد به خودشان آسیب زدهاند. ۲۵ درصد فعالیت در فضای مجازی را متوقف کردهاند و ۱۴ درصد اختلال خوردن پیدا کردهاند. ۹ درصد مصرف الکل و مواد را افزایش دادهاند.
به نظر میرسد که راهکارهای فرهنگی و آموزشی میتواند شیوه گفتگوی اجتماعی را در جامعه ارتقا دهد و میزان تحمل افراد را در مقابل حرفهای مختلف بالا ببرد. اما کاربران اینترنت باید به این نکته توجه کنند که اینترنت از زندگی حقیقی جدا نیست و این افراد حقیقی هستند که اینترنت را تشکیل میدهند. بنابراین نباید تنها اینترنت و مجازی بودن آن را را معیار خشونت و آسیب دانست.
https://hamnava.ir/News/Code/7969970
0 دیدگاه تایید شده