×

منوی اصلی

اخبار ویژه

امروز : سه شنبه 24 مهر 1403  .::.   برابر با : Tuesday 15 October 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 26092 خبر
چه اتفاقی باعث استعفای اعضای شورای عالی راهبردی کاتا شد؟

بیش از یک سال است که شورای عالی راهبردی کاتا به عنوان سیاست گذار اصلی کاتای کشور، با هدف پیشبرد و ارتقا کاتای ایران تشکیل و ریاست آن به محمد علی مردانی واگذار شد.با توجه به مدیریت قبلی و سوابق‌شان، از جمله برکناری از نایب رئیسی فدراسیون کاراته در زمان ریاست حبیب الله ناظریان به توصیه حراست سازمان تربیت بدنی و عزل از ریاست شورای داوران در زمان ریاست مرحوم کتیرایی.حال باید دید بعد از یکسال از تکیه در بالاترین صندلی مدیریتی کاتای کشور، چه اتفاقی باعث استعفای ۳ تن از اعضای اصلی و بلند پایه شورا شد؟

عطا الله محمدی منصور قهرمان جوانان و امیدهای جهان و عضو شورای راهبردی کاتا بعد از یکسال از تشکیل شورای فنی و راهبردی، دلیل استعفای خود را چنین عنوان کرد:با توجه به جلسات و وبینار های متعدد که برگزار شد متاسفانه هیچکدام از مصوبات شورا عملی نشده و در آخرین روزهایی که در شورا قبل از استعفا حضور داشتم ریاست فدراسیون اعلام کردند که هیچکدام از مصوبات و تصمیم گیری ها به اطلاع فدراسیون نرسیده است و چند موردی هم که توسط رییس شورا با فدراسیون در میان گذاشته شده است نظرهای شخصی رییس شورا بوده که در تمامی موارد اکثریت اعضا با آن مخالف بوده اند و ایشان بدون در نظر گرفتن مصوبات اعضای شورا، نظر شخصی خودشان را در قالب تصمیم گیری اعضای شورا به فدراسیون اعلام داشته است.
با توجه به اینکه بنده شخصی از جنس کاتا بوده و در چند سال اخیر درد کاتای ایران را لمس و شخصا مشکلات را تجربه کرده بودم و اکثریت اعضا شورا با کم و کاستی های کاتای ایران آشنا بودند تصمیم به بهبودی اوضاع گرفتیم و میدانستیم نسل جوان امروز کاتای ایران از شورای عالی راهبردی کاتا انتظار برطرف کردن مشکلات و رفع موانع موجود برای رشد و پیشرفت را دارد که متاسفانه با اعمال نظر ها و منفعت طلبی شخصی محمد علی مردانی رییس شورا ، عملا این شورا و اعضا هیچگونه تصمیم مثبتی در تغییر آینده کاتای کشور در مدت یکسال نتوانست تصویب و اجرا کنند.  این عدم کارایی شورای راهبردی کاتا در حالی صورت گرفت که در این شورا افرادی حاضر هستند که تک‌تک آنها به تنهایی،توانایی سرمربیگری کاتای یک کشور را دارند،اعضایی که چه از حیث مدال و چه از حیث تجربه و دانش، شاید در دنیا نظیر شان وجود ندارد.
آیا مضحک به نظر نمی‌رسد که شورایی با این همه اعضای بسیار با علم و تجربه تاکنون نتوانسته هیچ حرکت مثبتی در روند کاتای کشور داشته باشند؟
به نظر جامعه کاراته ایراد از اعضای شورا یا ریاست شورا و یا فدراسیون کاراته میباشد؟ 
محمدی منصور ادامه داد: با در نظر گرفتن اینکه، جوانان نسل پویای جامعه کاراته میباشند و ارزشمندترین سرمایه فدراسیون هم محسوب می شوند، لذا توجه به رده های پایه از دغدغه های بنده در ایجاد بستر مناسب برای رشد و پیشرفتشان در شورای راهبردی کاتا بود که متاسفانه محقق نشد. مطمئن باشیم فردای امروز کاتا کاهای حال حاظر از اعضای شورا مطالبه گر خواهند بود و بنده به عنوان یکی از این اعضا ، توانایی رفع مشکلات و موانع موجود را به دلیل اعمال نظرهای شخصی رییس شورا نداشتم و همچنین قلبا دوست ندارم در جایگاه و پست و مقامی باشم که نظرمان بی ارزش و مصوباتمان بی ثمر باشد، به همین جهت تصمیم به کناره گیری از شورای عالی راهبردی کاتا گرفتم.

علیرضا رضازاده عضو سابق تیم ملی کاتا و مربی سازنده فدراسیون در مورد دلیل استعفای خود از شورای فنی و راهبردی کاتا اظهار داشت: همانطور که از اسم شورا مشخص است، شورا راهبردی با حضور بزرگان و زحمتکشان کاتا برای بهبود روند رشد، پیشرفت،رفع کم و کاستی های کاتا و همچنین مشاوره به فدراسیون کاراته برای تمام فعالیتهای کاتای کشور اعم از مسابقات، اردوها، انتخابی ها، اعزام ها و انتخاب مربیان و سرمربیان تیمهای ملی تشکیل شده است.
در اولین جلسه ای که با حضور اعضا تشکیل شد و حکم انتصاب را شامل ۱۵ بند شرح وظایف دریافت کردیم ، بروی تمامی بندها بحث، گفتگو رد و بدل شد که به نظر بنده خیلی عجولانه و بسیار شتاب زده عمل کرده و در نهایت خیلی از بندهای تعریف شده قابل اجرا نبود و قسمتی هم ربط مستقیمی به شورا نداشت.
با برگزاری جلسات متعدد و تبادل افکار بین اعضای شورای فنی و تصمیم گیری بروی تعدای از ۱۵ بند یاد شده، متاسفانه هیچکدام از مصوبات به دست فدراسیون نرسید و بعد از یکسال هیچ تغییری در روند رشد و پیشرفت کاتا نه تنها حاصل نشد بلکه دربعضی جاها شرایط بدتر هم قابل مشاهده بود.
رضازاده ادامه داد:مهمترین اولویت استعفای بنده
۱-عدم مدیریت مناسب در امور شورای فنی و راهبردی 
۲- ٪۹۰ مصوبات در شورا به دست فدراسیون نمیرسید و یا از طرف مدیریت فقط نظر شخصی رییس شورا به رییس فدراسیون ارائه و در نهایت بایگانی و هیچ ترتیب اثری داده نمیشد.
۳- در جلسات متعدد برای نحوه عملکرد در انتخابی ها و مسابقات، همه اعضا به یه نتیجه واحد می رسیدند، ولی در عمل، چیز دیگری به جای بخشنامه ها ‌و مصوبات فرستاده میشد.
متاسفانه بعد از استعفای بنده و دیگر اعضا،رییس شورا در مصاحبه ای اعلام داشتند که کاتای ایران نیازی به اعضای مستعفی ندارد و سعی در پنهان کردن حقیقت موضوع را داشتند و به نظر میرسد ایشان از استعفای اعضا شورا استقبال کرده تا احتمالا به امور خود رسیدگی و نظرات شخصیشان را در قالب شورای فنی راهبردی کاتا به جامعه کاراته اعمال کنند.
به همین دلیل بنده استعفای خود را اعلام کرده و از جمع بزرگان جدا شده و برای ایشان و کاتای کشور آرزوی موفقیت روز افزون دارم.

استاد شاهچراغی در مورد استعفای خود بیان داشتند: در چند سال اخیر مشکلات کاتا زیاد بوده و مختص به یک زمان یا دوره از فدراسیون نبوده و شورای راهبردی کاتا قبلا در زمان سرپرستی آقای طباطبایی تاسیس و استاد کمانگیر را بعنوان مسئول شورا انتخاب نمودند.
متاسفانه بعد از مدتی به دلایل نامعلومی شورای کاتا  از طرف فدراسیون منحل و هیچوقت هیچ توضیحی برای انحلال آن داده نشد تا مجددا بعد از تصدی ریاست فدراسیون توسط آقای طباطبایی ، محمد علی مردانی بعنوان رییس و احد شاهین به عنوان دبیر شورای فنی و راهبردی کاتا منصوب شد. 
با توجه به اینکه احساس می‌کردم حضورم در شورا میتواند مثمر ثمر باشد تا به کمک دیگر اعضا بتوانیم آنچه که لازمه پیشرفت و توسعه قهرمانی پایدار است را برای مربیان،قهرمانان و جامعه کاتا فراهم کرده و دلایل عدم حصول نتیجه کاتا که هر از گاهی خوب و مدتی بد میشد توسط شورا مطرح و بررسی شود تا راهکار مناسبی با نظر کلی اعضا ، برای برطرف کردن نقاط ضعف، پیشنهاد دهیم که درصورت تصویب ، عملی شود.
متاسفانه تصمیمات و نظراتی که شورا مصوب می‌کرد به تعویق افتاده و انجام نمیشد یا بدون اطلاع شورا برنامه هایی اجرا میکردند که اعضا هیچ اطلاعی از آن نداشتند، مثل تشکیل اردوی تیم ملی بانوان که مصداق توهین به وجود شورا بود ،چرا که اعضای شورا در حال بررسی برگزاری اردوی تیم ملی بانوان بود تا مشخص شود چه کسانی به اردو دعوت و در کنار فاطمه صادقی که قرار بود برای کسب سهمیه المپیک در میادین مسابقات حاضر شود تمرین کنند.متاسفانه نه تنها به اعتراض اعضا شورا نسبت به تک روی رییس شورای فنی و راهبردی کاتا ترتیب اثر داده نشده ، بلکه روال کار به همین سبک ادامه پیدا کرد تا زمان نظر سنجی در مورد مدیر فنی تیم های ملی فرا رسید.
شاهچراغی ادامه داد: بعد از رای گیری اعضا برای انتخاب مدیر فنی، به اشتباه تعداد آرا توسط آقای مردانی خوانده شد و تمامی اعضا متوجه شدند که برای چه کسی چه تعداد رای داده شده است.ایشان چند روز بعد از اعلام، از اعضای شورا عذر خواهی کرده و اظهار داشتند در اعلام تعداد رای ها اشتباه شده است در حالی که اگر اشتباه بود پس انتخاب درست اعضا شورا چه کسی بود تا به فدراسیون کاراته و جامعه کاراته معرفی میشد، که باز چنین نشد.
پشتوانه اتفاقات افتاده، مردانی رییس شورا  ۴ نفر بانوان  و ۴ نفر از آقایان را بعنوان ناظر در قضاوت داوران مسابقات مجازی اعلام کردند که اصلا در حیطه اختیارات شورای راهبردی کاتا نبود و بعدا معلوم شد اعضا شورا را بدون اطلاع وارد بحث و تصمیم گیری در این مسئله کردند.
درحال که وظیفه شورای فنی و راهبردی نظارت بر کاتا بود نه نظارت بر عملکرد داوران کاتا و به این ترتیب شورا از مسیر خارج و باعث شد مسائل دیگری هم بدون نظر و مصوبه شورا  به اسم اعضا شورا انجام شود. 
متاسفانه در جلسه ای  بصورت وبینار با حضور رئیس،نایب رئیس بانوان ودبیر فدراسیون مسائلی که اعضای شورا به آن معترض بودند عنوان شده و رئیس فدراسیون قاطعانه گفتند تا کنون آنچه که ما انجام دادیم تصور براین بوده که مصوبه شوراست.
لذا به جایی رسیدیم که تک روی رییس و به بیراهه رفتن هدف شورای فنی و راهبردی کاملا اعیان شده بود و در مصاحبه ای آقای مردانی اعلام داشتند مستعفی ها اشخاص خود رای بوده و باید از شورا کناره گیری میکردند، در حالی که خود رییس شورا تنها فردی بود که تصمیمات شخصی خودش را به نام مصوبات اعضا شورا به فدراسیون کاراته ارائه میکرد.
 بنده بعنوان عضو کوچکی از جامعه بزرگ کاراته نظرم اینست که باید تیم ملی کاتا را از حصر در آورده و پای همه مستعدان و قهرمانان رو برایش باز کنیم تا بتوانند خودی نشان دهند، زمانی که بنده از حق فرزند خودم میگذرم تا نفر دوم به مسابقات اعزام شود آیا ما زیاده خواه هستیم؟ یا کسی که با نادیده گرفتن تصمیمات شورا نظر خودش را در قالب تصمیم اعضا شورا به فدراسیون اعمال میکند؟
متاسفانه روند شورای فنی و راهبردی با این شرایط منجر به پدید آمدن مشکلاتی میباشد که در آینده نزدیک بر عموم جامعه کاراته آشکار خواهد شد.به همین جهت با توجه به شرایط موجود استعفا را صلاح دیده و از شورای راهبردی کاتا کناره گیری کردم.

نتیجه صحبت با سه عزیز بزرگوار ۳ نکته قابل تامل در پی داشت:
۱- بی اهمیت کردن حضور اعضا، مصوبات و تک روی رییس شورا در اجرای برنامه های متعدد بدون هماهنگی با اعضا
۲-ارائه نظرات شخصی به فدراسیون کاراته به اسم تصمیمات اعضای شورا فنی و راهبردی
۳-خارج شدن شورا از اهداف مشخص در رابطه با کاتا

 متاسفانه چنین رفتاری توسط مردانی نشان داد شکافی عمیقی در بطن کاتای ایران وجود دارد که نبود برنامه ریزی برای مربیان و قهرمانان و اعمال نظر شخصی برای بهتر جلوه دادن مدیریت شورا، موفقیت دلخواه را برای سربلندی جامعه کاراته بهمراه نخواهد داشت و طبق روال گذشته قهرمانان کاتا در انزوا به تمرین ادامه خواهند داد.
یادآور شویم از برنامه های شورای راهبردی کاتا در طول یک سال اخیر، برگزاری سمینار دانش افزایی مجازی برای مربیان بود که متاسفانه به خاطر ضعف اینترنت، همه مربیان نتوانستند نهایت استفاده را از تدریس اساتید ببرند و عملا فقط مبلغی به عنوان شرکت در کلاس به حساب فدراسیون کاراته واریز کردند.همچنین به پیشنهاد فدراسیون کاراته و علی رغم مخالفت های اعضا شورا، ادغام رده بزرگسالان با نوجوانان و جوانان در لیگ برتر، مایه سرافکندگی بود و بس، که  اعضای شورا در منگنه مانده و به ناچار، ادغام رده های پایه را به حذف آن از مسابقات ترجیح داد و اعضا شورا در پاسخ به مربیان، که چرا ورزشکاری ۱۵ ساله باید با قهرمانانی ۳۰ ساله و بیشتر مسابقه دهد سکوت اختیار کردند.به زبان ساده له کردن کاتای رده های پایه و تحقیر نوجوانان و جوانان برای برگزاری لیگ برتر.

برچسب ها :

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.