×

منوی اصلی

اخبار ویژه

امروز : سه شنبه 27 شهریور 1403  .::.   برابر با : Tuesday 17 September 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 25975 خبر
چند واکنش به انتصاب بذرپاش

احمدتوکلی، فعال سیاسی اصولگرا با ارسال نامه‌ای به رییس مجلس یازدهم از وی خواست تا در مورد انتخاب مهرداد بذرپاش بعنوان یکی از نامزدهای ریاست دیوان محاسبات تجدیدنظر کند.

متن این نامه بدین شرح است:

 

بسم الله الرحمن الرحیم

برادر ارجمند جناب آقای دکتر قالیباف

رئیس محترم مجلس

سلام علیکم

مطلع هستید که کمیته دیوان محاسبات در کمیسیون برنامه و بودجه، برای ارزیابی داوطلبان ریاست دیوان محاسبات به هر یک از آنان ۱۰ دقیقه فرصت سخن گفتن داد و ۵ دقیقه نیز برای پرسش و پاسخ به نمایندگان و هر یک از آنان وقت داد. پس از این گفتگوی ده دوازده دقیقه ای با داوطلبان دست به رأی گیری زد و نفرات اول تا چهارم، آقایان مهرداد بذرپاش، عادل آذر، لطف الله فروزنده و ضرغام صادقی برای معرفی به کمیسیون برگزیده شدند.

 

اگر کمیته محترم وقت مناسب می‌گذاشت و برای کسب اطلاعات به مردم و به منتقدان خوش‌سابقه دیوان محاسبات رجوع می‌کرد، اسناد زیادی به آنان می.دادند تا درست تر قضاوت کنند؛ چنان که به دیده‌بان دادند. ما از بیان نتایج بررسی اسناد، موقتا دست نگه می‌داریم. تنها به شرح اشکالی مهم می‌پردازیم که اگر گفته و جلوگیری نشود، بیم بدعت تازه‌ای پیدا می‌شود که مسئولیت بازداشتن از آن برعهده شماست. آن موضوع مهم، پذیرش داوطلبی آقای بذرپاش در کمیته مجلس، بدون داشتن شرایط احراز قانونی است.

 

پذیرش داوطلبی آقای بذرپاش از اساس غیرقانونی است. چرا که تبصره ۱ ماده ۵۱ قانون آئین‌نامه داخلی مجلس می‌گوید که داوطلب باید حداقل بیست سال سابقه کار داشته باشد. درحالیکه سابقه کار نامبرده به ۱۷سال هم نمی‌رسد. وقتی برادرانه به آقای بذرپاش تذکر داده شد که جنابعالی بیست سال سابقه کار ندارید و سابقه‌تراشی نیز در شان شما نیست و مصلحت آن است که داوطلب نشوید تا اعتراضات برانگیخته نشود، گفت که من در سال ۱۳۷۸ در تاسیس فلان پژوهشگاه نقش مهمی داشتم و بعدا در بسیج دانشجویی سمت فرماندهی داشتم. درحالیکه سابقه کار در عرف و متون حقوقی معنای روشنی دارد که رکن آن بیمه شدن در مشمولین قانون کار است و غیر آن، و داشتن حکم استخدامی در مشمولان قوانین استخدامی دولتی است. البته کسر حق بیمه، در سازمان امور اداری و استخدامی کشور هم ملاک محاسبه سابقه خدمت است. درحالیکه برای بسیجیان چنین امتیازی مطلقا در نظر گرفته نشده است.

 

قانون فرماندهی در بسیج دانشجویی و هر تشکل دانشجویی دیگر را اشتغال نمی‌شمارد و تنها برای جبران زحمات دانشجو کسر خدمت سربازی دارد.

 

در ارتباط با بخش دولتی، ماده ۱۰۵ قانون مدیریت خدمات کشوری سابقه خدمت را آن قسمت از خدمات کارمند می‌داند که در حالت اشتغال تمام‌وقت انجام شده باشد. تبصره ۳ ماده ۱۴۴ قانون استخدام کشوری مضمون مشابهی دارد. بند پ ماده۱ آئین‌نامه اجرایی ماده ۱۴۷ قانون استخدام کشوری، منظور از خدمات تمام‌وقت را مشخص می‌کند. رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری هم که برای همه لازم‌الاتباع است، تاکید دارد که اشتغال غیررسمی در دستگاه‌های اجرایی تنها اگر تمام‌وقت باشد جزو سابقه خدمت محسوب می‌شود.

 

در ارتباط با مشمولان قانون کار، سنوات خدمت افراد اصولاً از زمانی که مشمول قانون کار شناخته شده‌اند مبنای محاسبه قرار خواهد گرفت در طبقه‌بندی مشاغل «برای احتساب تجربه بخش غیردولتی ارائه گواهی سابقه کار با قید تاریخ شروع، استمرار، خاتمه و عنوان شغل مورد تصدی» همچنین «ارائه لیست یا سیاهه ریز حقوقی سنوات خدمت معتبر و تائیدیه پرداخت کسور بازنشستگی یا سهم بیمه» ارائه گردد. حتی تجربیات کسب‌شده در موسسات خارج از کشور نیز در صورتی به عنوان سابقه محسوب می‌شود که «در مشاغل تخصصی بوده و بطور تمام وقت و در مقابل دریافت دستمزد حاصل شده باشد.»

 

آقای بذرپاش کدام یک از این گواهی و تأئیدیه‌ها را ارائه کرده است؟ بنابراین، با هیچ منطقی آقای بذرپاش ۲۰سال سابقه پیدا نمی‌کند و کمیته محترم حق نداشت داوطلبی آقای بذرپاش را بپذیرد. بلکه باید سابقه‌تراشی مزبور را رد می‌کرد.

 

علاوه بر این کمیته محترم توجه کرده است که تجربه و تحصیلات علمی آقای بذرپاش با دیوان محاسبات که بازرسی مالی و حسابرسی کل نظام دیوانی را برعهده دارد چه تناسبی دارد؟ ممکن است بگویند قانون در این مورد حرفی نزده است، عقل هم ساکت بوده است؟ آیا عقل می‌پذیرد که این چنین مسامحه‌هایی باعث شود کسانی بر کرسی صدارت دیوان تکیه زنند که بزرگترین سازمان نظارتی را همچنان ناکارآمد اداره کنند، تا منابع مردم مظلوم کشور به جای آنکه یکی از مصارفش مثلا، سرپناه ساختن برای گرسنگان بی‌سرپناه حاشیه‌نشین تهران باشد، صرف کاخ‌های افسانه‌ای برخی از صاحب‌منصبان و مسئولان ناپاک دست و شکمباره در لواسانات گردد؟

 

جناب آقای قالیباف!

 

مسئولیت این امر ناصواب و بدعت نامیمون پس از آقای حاجی‌بابایی، با جنابعالی است. دیده‌بان شفافیت و عدالت از شما انتظار دارد قاطعانه از ادامه بررسی امر در کمیسیون باز دارید.

 

سر چشمه باید گرفتن به بیل

چو پر شد نشاید گذشتن به پیل

 

احمد توکلی

رییس هیات‌مدیره سازمان مردم‌نهاد

دیده‌بان شفافیت و عدالت

 

۳۱/۰۴/۱۳۹۹

 

***

در پی نامه رئیس هیئت مدیره دیده‌بان شفافیت و عدالت به رئیس مجلس، در خصوص جلوگیری از انتخاب مهرداد بذرپاش به عنوان یکی از منتخبان ریاست دیوان محاسبات به دلیل عدم صلاحیت او، نائب‌رئیس کمیسیون برنامه و بودجه به این موضوع واکنش نشان داده و بدون اشاره به چگونگی سیر مراحل تائید بذرپاش و عدم تمکین به قانون در این موضوع، گفته است: شرایط بذرپاش بعد از چندین جلسه بررسی، مورد تائید قرار گرفته و و مشکلی وجود ندارد.

پاسخ میرتاج‌الدینی نائب‌رئیس کمیسیون برنامه و بودجه به نامه احمد توکلی در خصوص صلاحیت مهرداد بذرپاش به شرح زیر است:

 

بسمه تعالی

برادر ارجمند جناب آقای دکتر توکلی

نماینده محترم ادوار مجلس شورای اسلامی

سلام علیکم

 

نامه جنابعالی در خصوص انتخاب نامزدهای دیوان محاسبات، خطاب به مجلس و کمیسیون برنامه و بودجه در رسانه‌ها منتشر شده است. 

 

لازم دیدم به عنوان عضوی از کمیسیون برنامه و بودجه به استحضار برسانم که شرایط نامزدهای ریاست دیوان محاسبات و دادستانی، از جمله داشتن ۲۰ سال سابقه‌ی کار، طی چند جلسه ابتدا در کمیته دیوان محاسبات و سپس در کمیسیون برنامه و بودجه مورد مداقه قرار گرفته و منتخبین پس از احراز شرایط، از بین نامزدها انتخاب شده‌اند.

 

علی ایّ حال، با مطالعه‌ی نامه‌ی حضرتعالی، و به عنوان برادری دلسوز، پیش از همه چیز، این سوال در ذهنم ایجاد شد که چرا جنابعالی، این‌همه مسائل کشور و مشکلات عدیده‌ی اقتصادی و معیشتی، اعم از تبعیض و تورم و گرانی و بی‌عدالتی را _ که کمر مستضعفین جامعه زیر فشار آنها خم شده است_ وانهاده و علیه یک مسئله‌ی داخلی مجلس شورای اسلامی بیانیه صادر کرده‌اید؟!

 

شما به عنوان نهاد شفافیت و عدالت، به جای دفاع از محرومان جامعه و یا ارائه‌ی راهکارهای مناسب برای برون‌رفت از وضعیت نابسامان اقتصادی، سمتِ تندِ قلم را متوجه یک کار امید آفرین و ارزشمند_که پیام روشنی به مردم دارد_ نموده‌اید.

 

اکنون که در گام دوم انقلاب قرار داریم؛ و اصل راهبردیِ جوانگرایی از سوی رهبر فرزانه و حکیم انقلاب، سرلوحه‌ی مردم عزیز و مجلس شورای اسلامی قرار گرفته و حضور جوانان انقلابی و نخبه، یکی از امتیازات این مجلس از سوی ایشان بیان شده است، چرا باید به صورتی شتابزده بر علیه این رویکردِ مبارک، موضعِ سلبی اتخاذ کنید؟!

 

جناب آقای دکتر توکلی؛ کمیسیون برنامه و بودجه با بررسی کامل، دو فرد انقلابی و متعهد را یکی از میان مدیران نسل جوان انقلاب، و دیگری از مدیران نسل اول انقلاب برگزیده است. اکنون جای بسی تعجب است که جنابعالی در ابتدای گام دوم انقلاب که بر پایه‌ی جوانگرایی تبیین شده است، علیه یک جوان انقلابی، بسیجی، نخبه و فرزند شهید بیانیه صادر کنید و کار ارزشمند مجلس و کمیسیون برنامه و بودجه را تخطئه نمایید. 

 

از شما که خود از نیروهای انقلابی هستید، انتظار داریم در مسیر وحدت نیروهای انقلاب و در راستای رهنمودهای مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) گام بردارید. والسلام

 

سید محمدرضا میرتاج‌الدینی

نائب‌رئیس کمیسیون برنامه و بودجه

۹۹/۴/۳۱

 

 

 

برچسب ها :

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.