گروه : فرهنگی

به گزارش همنوا، حسن اسماعیلی، مدیر پایگاه جهانی بازار تاریخی تبریز در گفتوگوی خبری، در این خصوص اظهار کرد: کشف این سازه تاریخی در اثر گودبرداری پروژهای که شهرداری بدون استعلام از میراث فرهنگی اقدام به صدور پروانه کسب کرده، اتفاق افتاده است.
وی افزود: رئیس گروه باستان شناسی با حضور در محل، وجود لایههای تاریخی را مشاهده و تایید کرده است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه صدور پروانه باعث میشود تا نتوان توقف عملیات پروژه را اعلام کرد، شکایت تنظیم شده و قرار است امروز با حکم دادستانی، این عملیات گوبرداری متوقف شود.
روز گذشته تصاویری از بیرون آمدن آثار یک بنای قدیمی در محدوده بازار تاریخی تبریز در حین گودبرداری در فضای منتشر و به شکل گسترده ای دست به دست شد.
کلان شهر تبریز بزرگ ترین محدوده بافت تاریخی و حریم های آن به وسعت یک هزار و ۳۰۰ هکتار را در کشور دارد که در این میان بازار تاریخی تبریز با یک کیلومتر مربع وسعت جایگاه ویژه ای دارد.
البته بیرون آمدن لایه های تاریخی در محدوده بافت تاریخی تبریز، مسوبق به سابقه است و در دهه های اخیر بارها آثار و بقایای بناهای تاریخی از قبیل سردابه ها و آب انبارها و ساختمان های مختلف در حین انجام گودبرداری برای انجام عملیات عمرانی از دل خاک بیرون آمده است.
با توجه به اینکه تبریز تاکنون پنج بار و به مدت حدود ۵۰۰ سال پایتخت حکومت های ایرانی، علاوه بر حکومت های محلی ، بوده است، همه جای این کهن شهر آکنده از لایه های تاریخی حاوی بناهای قدیمی است و همین امر ضرورت جدی گرفتن حریم تاریخی این شهر از سوی نهادهای مسوول از قبیل شهرداری را ضروری می کند.
تیر ماه ۱۳۹۸ نیز به هنگام گودبرداری در محله «بارون آواک» تبریز آثار و بقایای یک سازه تاریخی بیرون آمد.
https://hamnava.ir/News/Code/4697911
0 دیدگاه تایید شده