×

منوی اصلی

اخبار ویژه

امروز : شنبه 8 مهر 1402  .::.   برابر با : Saturday 30 September 2023  .::.  اخبار منتشر شده : 24103 خبر
عمارت تاریخی ساعت بالاخره از تسخیر شورا رها می‌شود؟/تصویب 10 میلیارد اعتبار برای احداث ساختمان جدید شورا

به گزارش همنوا، با آغاز فعالیت شورای چهارم با نظر اعضای شورا مقرر شد که در اسرع وقت ساختمانی برای استقرار شورای شهر تبریز احداث شود که متأسفانه این امر بنا به‌عللی همچون اختلافات بی‌پایان اعضاء سر مکان این ساختمان و مشکلات مالی شهرداری محقق نشد و این مکان تاریخی در شورای پنجم هم همچنان در تسخیر شورانشینان ماند تا اعضای شورای شهر تبریز همچنان به تسخیر عمارت تاریخی شهرداری تبریز خود ادامه دهند و حالا اعضای شورای ششم وعده خروج از این مکان را می‌دهند. 

عمارت تاریخی شهرداری تبریز به‌عنوان یکی از نمادهای تبریز، اصلی‌ترین مقصد گردشگری این شهر به‌شمار می‌رود که متأسفانه از اتاق‌های تاریخی این بنا به‌عنوان دفاتر اعضای شورا استفاده می‌شود همچنین به‌علت برگزاری جلسات شورا، تدابیری اتخاذ شده که گاه بازدیدکنندگان با درب بسته عمارت شهرداری مواجه می‌شوند. 

از سوی دیگر استقرار شورا در این ساختمان باعث تردد بیش از حد اتومبیل‌ها به محوطه ساختمان شده است که این موضوع به ساختمان تاریخی لطمه وارد می‌کند و به نوعی می‌توان گفت، عمارت شهرداری تبریز سیر «مرگ تدریجی» را طی می‌کند! همچنین به سبب استقرار دفاتر شورا، شمار مراجعه‌کنندگان به داخل ساختمان بیشتر از ظرفیت و توان یک بنای تاریخی است. 

این بنا در مرکز شهر قرار دارد که به دلیل نزدیکی آن به آثار تاریخی دیگری همچون خانه حیدرزاده، خانه سلماسی (موزه سنجش)، خانه نیکدل، مجموعه خانه‌های تاریخی دانشکده معماری دانشگاه هنر اسلامی تبریز، خانه استاد شهریار (موزه ادبی استاد شهریار)، حمام تاریخی نوبر، پیاده‌راه تربیت که گفته می‌شود راه ابریشم از این مسیر عبور می‌کند و نیز نزدیکی به موزه آذربایجان، مسجد کبود تبریز و موزه عصر آهن، مجموعه گردشگری بی‌نظیری را برای گردشگران فراهم می‌کند.

در جلسه امروز شورای شهر تبریز ۱۰ میلیارد تومان اعتبار برای احداث ساختمان جدید شورا در یکی از دو مکان اعلام شده اعم از ساختمان نیمه کاره منطقه ۱ و یا عمارت کلاه فرنگی پارک باغشمال در بودجه سال آتی مصوب شد.

علی نوای باغبان رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تبریز در این خصوص اظهار داشت: درباره ساختمان شورا بحثی در بودجه نشده است، در سال‌های گذشته در بودجه آمده و مبلغ پیش‌بینی کرده‌اند ولی حذف شده است.

شهرام دبیری نیز در ادامه خاطرنشان کرد: در مورد ساختمان شورا نیز می‌توان از ساختمان‌های نیمه‌کاره شهرداری استفاده کرد.

او ادامه داد: مثلا ساختمان نیمه‌تمام شهرداری منطقه ۱ در گلکار و یا پارک باغشمال، در هر صورت باید برای تکمیل این ساختمان‌ها اعتباری پیش‌بینی شود.

رئیس کمیسیون عمران، حمل و نقل و ترافیک شورای شهر تبریز هم در این زمینه تصریح کرد: شهرداری در چند منطقه ساختمان‌های نیمه کاره در تمام مناطق دارد که اگر تمام شود، ظرفیتی برای شورا ایجاد می‌شود.

روح الله رشیدی افزود: باید برای اتمام این ساختمان‌ها برنامه‌ای داشته باشیم که ظرفیتی برای شورا است و گرنه احداث ساختمان جدید تبدیل به غصه‌ای دیگر برای شهر خواهد شد.

گفتنی است، در پایان بررسی این موضوع مصوب شد ۱۰ میلیارد تومان اعتبار برای احداث ساختمان جدید شورا در یکی از دو مکان اعلام شده اختصاص یابد.

عمارت شهرداری تبریز، شاهکار معماران آلمانی از جمله آثار باستانی تبریز است که همه ساله توجه گردشگران زیادی را به خود جلب می‌‎کند. معماری بی‌نظیر عمارت شهرداری تبریز همچون عقاب با صلابتی که بال‌های خود را در مرکز شهر گشوده است، سبب می‎‌شود تا گردشگران، بازدید از این عمارت را در برنامه‌ خود قرار دهند.

عمارت شهرداری تبریز در سال 1314 در زمینی به مساحت 9600 متر مربع و زیربنای 6500 متر مربع و در سه طبقه ساخته شده و برج چهار ساعتی آن، سبب شهرت این بنا شده است؛ این ساعت چهار صفحه‌ای در چهار وجه برج، بیش از نیم قرن است که با نواختن زنگ، گذر زمان را به عابران و ساکنین شهر اعلام می‌کند.
 
احداث این عمارت در زمان صدارت شهردار وقت "ارفع‌الملک جلیلی" آغاز شد و نقشه‌ هوایی آن به شکل عقاب در حال پرواز است که جزو نمادهای آلمانی‌ها قبل از جنگ جهانی دوم بود و خود ساختمان نیز به شکل "U" بوده و از سنگ تراشیده شده و وجود چندین ورودی و سنگ‎‌های حجاری شده از ویژگی‌های منحصر به‌فرد این بناست.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.