×

منوی اصلی

اخبار ویژه

امروز : شنبه 2 فروردین 1404  .::.   برابر با : Saturday 22 March 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 26682 خبر
عضو خبرگان رهبری: آیت الله خسروشاهی ابن بطوطه زمان بود

به گزارش همنوا به نقل از ایرنا، آیت الله محمدتقی پورمحمدی به فعالیت های دیپلماتیک آیت الله خسروشاهی در دهه اول جمهوری اسلامی اشاره و اظهار کرد: ایشان پس از پیروزی انقلاب اسلامی مدت 2 سال به عنوان نماینده امام خمینی(ره) در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعال بود و سپس به عنوان سفیر ایران در واتیکان انتخاب شد و به مدت پنج سال در این سمت به فعالیت پرداخت که در این سال ها تلاش های بسیار وافر و مثبتی برای نزدیکی بین ادیان انجام داد که تاسیس مرکز فرهنگی اسلامی اروپا در رم و چاپ و انتشار ماهنامه انگلیسی زبان اینکوایری (Inquiry)، هفته نامه عربی العالم در لندن از آثار این دوره است.

وی ترجمه، چاپ و نشر قرآن مجید و نهج البلاغه به زبان ایتالیایی را از دیگر آثار بی مانند آیت الله خسروشاهی در زمان سفارت واتیکان یاد کرد و ادامه داد: وی در این سال ها چندین عنوان مقاله به زبان های عربی، انگلیسی، ایتالیایی و فرانسوی منتشر و در سراسر جهان توزیع کرد.

پورمحمدی ارتباط قوی و نزدیک با جامعه مسیحی واتیکان و حتی پاپ را مورد اشاره قرار داد و یادآور شد: در زمان سفارت مصر نیز تلاش های بسیار مهم و مثبت برای نزدیکی بین شیعه و سنی با برقراری روابط حسنه با دانشمندان الازهر ایجاد کرد.

وی آیت الله العظمی بروجرودی را الهام بخش آیت الله خسروشاهی دانست و افزود: او همچون مرادش معتقد به مرجعیت اهل بیت بود و همین رویه را در مواجهه با سایر مذاهب و ادیان پیگیری می کرد که شاید حاصل همین نگرش ها کتاب بسیار قوی و مهم " اهل بیت فی مصر" باشد.

پورمحمدی تلاش برای تقریب ادیان و مذاهب، وحدت مسلمین و توجه به تاریخ و فرهنگی دینی را از جمله ویژگی های آثار و تالیفات آیت الله خسروشاهی بیان کرد و ادامه داد: این متفکر عالی مقام به واقع کلمه اصلاح گر دینی بود.

وی خصوصیات شخصی آیت الله خسروشاهی را در میان علما کم نظیر دانست و با اشاره به مراودت های خود با ایشان، یادآور شد: حدود ۳۰ سال قبل نشریه ای به نام تاریخ و فرهنگ را ایشان انتشار می داد و هر نسخه ای از آن را برایم می فرستاد، اما مدتی ارسال این نشریه وزین متوقف شد، تماس گرفته و علت را جویا شدم که وی پاسخ داد، امکانات مالی اجازه نشر نمی دهد و انتشار آنرا متوقف کرده ام که در جای خود قابل تامل بود.

پورمحمدی تاسیس کتابخانه مرکز بررسی ای اسلامی را از یادگارهای ماندگار آیت الله خسروشاهی برشمرد و گفت: یکی از برنامه‌های اساسی استاد تاسیس همین کتابخانه جامع بود که با هزینه شخصی مرحوم ساخته و در سال ۱۳۹۴ مصادف با عید سعید غدیر افتتاح شد.

وی به خاطره ای از این واقعه نیز اشاره و اضافه کرد: در آن هنگام تلفنی با حضرت ایشان گفت و گو کردم و گفتند برای راه اندازی این کتابخانه باید منزل شخصی ام را بفروشم که من تعجب کرده و خواستم ایشان را پشیمان کنم که اظهار کردند، عمر ما رو به پایان است و خانه به چه دردی می خورد.

برچسب ها : ,

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.