×

منوی اصلی

اخبار ویژه

امروز : جمعه 14 بهمن 1401  .::.   برابر با : Friday 3 February 2023  .::.  اخبار منتشر شده : 20589 خبر
صادرات مواد غذایی تولیدی آذربایجان‌شرقی به ۴۴ کشور/ کاهش 20 درصدی استفاده از نمک و شکر در پروانه‌های ساخت تولیدات غذایی

به گزارش همنوا، مسلم نجفی به مناسبت روز جهانی غذا اظهار داشت: غذای ایمن و سالم زیربنای سلامتی به عنوان یکی از دو نعمت مغفول در کنار امنیت است و با توجه به شرایط موجود در حوزه‌های مختلف جهانی، تامین غذای مورد نیاز جمعیت دنیا تحت تاثیر مولفه‌هایی از جمله تغییرات اقلیم، جنگ اوکراین و کرونا با چالش های جدی روبروست.

وی ادامه داد: در چنین شرایطی حتی کشورهای پیشرفته نیز در تامین منابع غذایی خود با مشکل مواجه شده‌اند و شاهد هجوم مردم به فروشگاه‌های مواد غذایی در کشورهای اروپایی و آمریکایی هستیم اما در کشور و استان ما با مدیریت درست و ذخیره مناسب منابع استراتژیک مشکلی از نظر تولید و تأمین اقلام حیاتی نداشتیم و حتی با توجه به افزایش تولیدات داخلی و دستیابی به خودکفایی در برخی محصولات، واردات مواد غذایی کشور نسبت به پیش از این دوران نیز کاهش یافته است.

معاون دانشگاه علوم پزشکی تبریز تصریح کرد: ۲۰۰ نوع بیماری از بیماری‌های ساده گوارشی گرفته تا سرطان، ناباروری، دیابت و فشار خون مربوط به تغذیه غذای ناسالم است به گونه‌ای که طبق برآورد سازمان جهانی غذا و دارو سالانه ۶۰۰ میلیون نفر به طور مستقیم به همین واسطه بیمار می‌شوند و ۴۳۰ هزار نفر آنها فوت می‌کنند و موضوع ناباروری یکی از مهمترین بیماری‌هایی است که تاثیر مصرف بیش از اندازه مواد غذایی اشباع شده در بروز آن مشهود و اثبات شده است.

وی با اشاره به شعار امسال سازمان بهداشت جهانی  برای روز جهانی غذا با عنوان «توسعه پایدار جهانی برای دسترسی همگانی به غذای سالم و کافی» گفت: این موضوع یکی از وظایف اصلی دولت‌هاست و از این حیث آذربایجان‌شرقی از قطب های تولید مواد خام و فرآوری نشده غذایی، میوه و محصولات گوشتی است و بیش از یکهزار کارخانه بزرگ و متوسط تولید محصولات غذایی در آن فعالیت می‌کنند و از این نظر جز استان‌های برتر کشور هستیم.

صدور مواد غذایی تولیدی آذربایجان‌شرقی به ۴۴ کشور

مسلمی خاطرنشان کرد: سال گذشته مواد غذایی تولیدی در واحدهای فعال در استان با وجود تمام تحریم‌ها به ۳۴ کشور صادر شده‌اند و در شش ماهه امسال این تعداد به ۴۴ کشور افزایش یافته و صدور پنج هزار و ۳۴۸ گواهی بهداشتی صادرات نیز در معاونت غذا و دارو صورت گرفته و ۸۰۷ پروانه ساخت محصول جدید در کارخانجات و کارگاه‌های مواد خوراکی و آشامیدنی استان صادر و یک‌هزار و ۱۸۸ پروانه ساخت محصول نیز تمدید شده‌اند و از یک هزار و ۵۵۹ کارخانه و کارگاه تولید مواد خوراکی و آشامیدنی که در استان داریم، ۱۳۳ واحد موفق به دریافت گواهی‌های جهانی در بخش غذا و دارو شده اند.

وی، اجرای پنج هزار و ۱۳۰ برنامه نظارتی و بازدیدی، سه هزار و ۷۷۸ مورد نمونه‌برداری از واحدهای تولیدی، ۷۹ مورد معرفی واحد های متخلف به مراجع قضایی و ۳۱ مورد معدوم کردن مواد غذایی ناسالم را از دیگر رئوس عملکردی معاونت غذا و دارو در یک سال گذشته برشمرد و گفت: پایش مستمر ۲۵ محصول پرمصرف غذایی و ۵۰ قلم محصولات آرایشی و بهداشتی در سطح عرضه و اجرای برنامه پایش ایمنی محصولات کشاورزی از نظر باقیمانده سموم و کودها برای حدود ۳۰ محصول پرمصرف با توجه به قطبیت استان در این حوزه نیز در یک سال گذشته صورت گرفته است.

 اجرای طرح پنج ساله کاهش ۲۰ درصدی استفاده از نمک، شکر و اسیدهای چرب ترانس کشور

معاون دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به اجرای طرح پنج ساله کاهش ۲۰ درصدی استفاده از نمک، شکر و اسیدهای چرب ترانس در پروانه‌های ساخت در سطح کشور اظهار داشت: ۸۵ درصد واحدهای تولیدی استان به استانداردهای مورد نظر وزارت بهداشت در مورد نمک دست یافته‌اند و این موضوع در مورد شکر و اسیدهای چرب ترانس نیز همراهی خوبی از سوی واحدهای تولیدی داشته‌ایم.

وی ادامه داد: در همین راستا نشانگر و چراغ راهنمای تغذیه‌ای برای کمک به افراد جامعه در انتخاب ماده غذایی مناسب هر فرد از سال ۹۴ عموما بر روی محصولات تولیدی کارخانه ها الصاق می‌شود تا میزان اجزای تشکیل دهنده هر ماده غذایی و رنگبندی آنها بر اساس کم و زیاد بودن این مواد برای مصرف کننده در دسترس باشد و برنامه غنی سازی صددرصدی آرد با آهن و اسید فولیک و نیز غنی‌سازی شیر و ماست با ویتامین D برای افزایش سلامت تغذیه‌ای به ویژه در بین بانوان و کودکان و با توجه به تغییرات سبک زندگی در جامعه در استان انجام شده هر چند در بخش شیر و ماست تعداد این محصولات کم است.

نجفی از استفاده از سامانه‌ها و بستر خدمات الکترونیک برای سهولت خدمات ارایه شده به ارباب رجوع در مجموعه غذا و دارو خبر داد و گفت: در بحث پیگیری و مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور در سطح استان نیز همکاری داریم و دبیر کارگروه تخصصی کالاهای سلامت محور هستیم و سامانه قدرتمند TTAC نیز برای رهگیری و کنترل اصالت کالاهای دارویی، غذایی، آشامیدنی و بهداشتی مورد استفاده است و مصرف کننده می تواند با مراجعه به این سامانه به نشانیttac.ir و یا استفاده از برنامه آن بر روی گوشی خود شناسنامه کامل محصول را از نظر رهگیری و اصالت و با وارد کردن اطلاعات مندرج روی محصول مشاهده کند.

معاون علوم پزشکی تبریز با اشاره به دریافت نشان ایمنی و سلامت توسط ۲۳ واحد آذربایجان شرقی به عنوان بالاترین نشان این حوزه در کشور اظهار داشت: اجرای برنامه های آموزشی تئوری و عملی برای مسئولان فنی واحدها و نیز عموم مردم با هدف فرهنگسازی تغذیه سالم در دستور کار است و در حوزه آزمایشگاه های کنترل مواد غذایی، دارویی و بهداشتی نیز هشت هزار و ۹۷۸ نمونه به آزمایشگاه های ما وارد شده اند که بیش از هفت هزار مورد در حوزه مواد غذایی و بیش از هزار مورد نیز در حوزه کنترل آفات و سموم بوده و بیش از ۴۰۰ بازدید از آزمایشگاه های واحدهای تولیدی و نیز آزمایشگاه های همکار با معاونت غذا و دارو در سطح استان انجام شده است.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.