گروه : سیاسی
به گزارش همنوا به نقل از تسنیم، سردار ابوالفضل شکارچی سخنگوی ارشد نیروهای مسلح در برنامه گفتگوی ویژه خبری درباره تهدید اخیر ترامپ مبنی بر اینکه در صورت نزدیکی قایقهای ایران به ناوهای آمریکا در منطقه خلیج فارس، به ناوهای این کشور دستور شلیک داده است، اظهار کرد: آقای ترامپ در چارچوب جنگ روانی و وارد کردن خدشه بر افکار عمومی و کسب امتیاز در انتخابات پیشِروی خود و همچنین برای فرار از مسائل داخلی، گاهی اوقات حرفهایی از این دست علیه ما میزنند، اما ما باید به افکار عمومی خود بگوییم که آمریکاییها به هر حال در حال پا گذاشتن روی قوانین بینالمللی و ایجاد مشکل هستند و از آن طرف هم جوسازی میکنند که "حق با ماست"؛ در این شرایط اگر احتمالاً دست به خطایی زدند و سیلیای خوردند، توجیهپذیر باشد که آن سیلی حقشان بوده است.
وی افزود: ما یک انتقاد دائمی به دشمنانمان در رأس آنها آمریکاییها داریم و سؤال ما این است که؛ در آبهای خلیج فارس از جان کشورهای این منطقه چه میخواهید؟ همه کشورهای منطقه سهمی از این منطقه خلیج فارس دارند و توانمندی تأمین 100درصدی امنیت آن را نیز دارند، اما سؤال ما این است که؛ آمریکاییها در این منطقه بهدنبال چه هستند و ناو و هواپیما و یگانهای رزمی آنها در این منطقه چهکار میکنند؟ آمریکاییها نهتنها هیچ پاسخی به این سؤال ما ندارند بلکه مزاحمت هم ایجاد میکنند و قوانین بینالمللی را هم زیر پا میگذارند.
سردار شکارچی تأکید کرد: بر اساس قواعد بینالمللی عبور بیضرر کشتیهای مختلف از این منطقه آزاد است، اما آنها مزاحمت برای ماهیگیران ایجاد میکنند، به مسائل زیستمحیطی توجه نمیکنند و حتی به مراکز نظامی کشورهای این منطقه نزدیک میشوند و از آن طرف نیز آقای ترامپ پیام میدهد که ارتششان با نیروهای مزاحم آنها مقابله کنند.
سخنگوی ارشد نیروهای مسلح خطاب به سران ایالات متحده آمریکا با بیان اینکه "شما در حال ایجاد مزاحمت هستید، دستور دادید که چه بشود؟" گفت: شما دستور دادید و اقدامی هم شد؛ بازتاب این اقدامات چه خواهد بود؟ آمریکاییها حتماً تجربه کردهاند که اگر کوچکترین اقدام و تعرضی علیه آبهای سرزمین جمهوری اسلامی و منافع مردم ما داشته باشند، سیلیای محکمتر از قبل خواهند خورد؛ چراکه ما در بحث دفاع از کشورمان با کسی شوخی نداریم.
سردار شکارچی در ادامه به تشریح عملکرد قرارگاه امام رضا(ع) و اقدامات نیروهای مسلح در خصوص کرونا پرداخت و گفت: نیروهای مسلح با ورود بیماری ویروس کرونا به کشور همزمان با بخش کشوری، پیش از تشکیل قرارگاه امام رضا(ع) با هماهنگی با وزارت بهداشت ستادی تشکیل دادند و به نیازهای ستاد ملی کرونا پاسخ دادند.
وی با اشاره به صدور فرمان تشکیل قرارگاه امام رضا(ع) از سوی فرماندهیکل قوا در تاریخ 22 اسفند 1398 خاطرنشان کرد: تا پیش از تشکیل قرارگاه، بخشی از توان نیروهای مسلح در حوزه مقابله با کرونا بهکار گرفته شده بود، اما بعد از تشکیل قرارگاه، نیروهای مسلح مانند دوران دفاع مقدس با تمام توان و ظرفیت به موضوع کرونا ورود و در هماهنگی با ستاد ملی کرونا اقدامات خود را پیگیری کردند.
سخنگوی ارشد نیروهای مسلح همچنین گزارشی از آخرین وضعیت بیمارستانها و مراکز درمانی نیروهای مسلح ارائه کرد و گفت: در مجموع نیروهای مسلح 58 بیمارستان ثابت دارند که از این تعداد 54 بیمارستان پذیرش بیماران کرونایی داشتهاند؛ همچنین از 6 هزار تخت بیمارستانی نیروهای مسلح، 4200 تخت آمادگی پذیرش بیماران کرونایی را داشتند، علاوه بر این بیمارستانها 13 بیمارستان تخصصی و فوقتخصصی سیار در سراسر کشور برپا شد. تعداد 202 نقاهتگاه با ظرفیت 21 هزار و 700 تخت در سراسر کشور برپا شد که بخش کمی از آنها مورد استفاده قرار گرفت.
سردار شکارچی افزود: در ابتدای تشکیل قرارگاه امام رضا(ع) وعده آمادهسازی 10 هزار تخت نقاهتگاهی دادیم اما این ظرفیت را افزایش دادیم و امروز اعلام میکنیم که نیروهای مسلح در صورت وجود ضرورت ظرفیت افزایش این تختها را دارند.
وی با اعلام اینکه "در نیروهای مسلح در زمینه مقابله با ویروس کرونا 31هزار و 850 نفر از کادر پزشکی، پرستاری و پیراپزشکی را بهکار گرفتیم"، اظهار کرد: با توجه به تخصص کادر پزشکی و درمانی نیروهای مسلح، میانگین تعداد بهبودیافتگان در بیمارستانهای نیروهای مسلح بیشتر از سایر بیمارستانها است. همچنین حدود 6 هزار نفر سرباز پزشک، پیراپزشکی و پرستار بهکار گرفته شدند که از این تعداد برخی زودتر از موعد فراخوانده شدند و بخشی دیگر نیز کاملاً داوطلبانه با وجود پایان دوره خدمتشان، در بیمارستانهای نیروهای مسلح ماندند و به ارائه خدمات به بیماران کرونایی پرداختند.
سخنگوی ارشد نیروهای مسلح با اشاره به تعداد افراد مبتلا به کرونا در نیروهای مسلح گفت: در نیروهای مسلح در حوزه سرباز تلفاتی نداشتیم و تنها 54 نفر از سربازان مبتلا شدند که همه بهبود یافتند. تعداد کمی از بازنشستگان که مجروحیتهای شیمیایی و مشکلات ریوی داشتند فوت کردند و تعداد محدودی از کادر نیروهای مسلح درگیر بیماری شدند. 4 نفر از کادر درمان نیروهای مسلح نیز بهدلیل ابتلا به کرونا فوت شدند.
سردار شکارچی تصریح کرد: یکی از ویژگیهای کار نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران این است که علاوه بر حفظ آمادگی خود برای مقابله با دشمن، در سایر حوزهها نیز برای خدمت به مردم وارد میشود؛ در این راستا باید یادآور شد که کرونا نهتنها کوچکترین خدشهای در آمادگی نیروهای مسلح وارد نکرده است بلکه موجب ارتقای آمادگیهای این نیروها در حوزههای دیگر نیز شده است.
وی اضافه کرد: یکی از کارهای مهمی که انجام دادیم کار آزمایشگاهی بود؛ نیروهای مسلح کنار خدمات درمانی، بهدنبال تولید تجهیزات، انجام تحقیقات آزمایشگاهی و تأمین نیازهای خود و کمک به رفع نیازهای کشور نیز بودند؛ مثلاً در وزارت دفاع ظرف کمتر از 10 روز تحقیقات و تولید کیت آزمایشگاهی انجام شد و در حال حاضر هفتهای 10 هزار کیت تولید میشود؛ این کیتها در ابتدا در اختیار بیمارستانهای نیروهای مسلح قرار گرفت و مازاد تولید نیز در اختیار سایر بیمارستانها قرار میگیرد.
سخنگوی ارشد نیروهای مسلح با اشاره به اقدامات انجامشده توسط نیروهای مسلح در زمینه رفع آلودگیهای محیطی اظهار کرد: در مجموع 37 هزار کیلومترمربع توسط نیروهای مسلح رفع آلودگی و ضدعفونی محیطی انجام شد که کاری بینظیر است؛ در این زمینه از توانمندی ارتش، سپاه، نیروی انتظامی (ناجا) و بسیج بهره گرفته شد. یکی از کارهایی که از شیوع کرونا پیشگیری کرد همین کار ضدعفونی کردن محیطهای عمومی بود که با هماهنگی ستاد ملی کرونا انجام شد.
سردار شکارچی درباره برخی حواشی ایجادشده در زمینه وارد شدن خسارات به دستگاههای عابربانک حین ضدعفونی معابر عمومی توسط نیروهای مسلح گفت: دشمنان ما معمولاً مانند مگس روی زخمها مینشینند؛ طبیعی است که در انجام 37 هزار کیلومترمربع ضدعفونی محیطی ممکن است تعداد کمی از دستگاههای عابربانک آسیب ببیند اما کاری که انجام شده، بسیار عظیم است.
وی درباره ظرفیت تولید ماسک و مواد ضدعفونیکننده در نیروهای مسلح اظهار کرد: 4 هزار و 720 کارگاه و واحد تولیدی محصولات بهداشتی در نیروهای مسلح فعال شدند و روزانه 50 هزار ماسک N95 توسط سپاه تولید میشود و ماسک یونی که برای اولین بار در کشور تحقیق و تولید شد نیز روزانه 20 هزار تولید داریم که توان تولید روزانه صد هزار قطعه از این ماسک در کشور وجود دارد. همچنین روزانه 50 هزار ماسک سهلایه تولید میشود، در مجموع ظرف دو ماه گذشته قریب به 44 میلیون ماسک و 21 میلیون لیتر مواد ضدعفونیکننده و 207 میلیون جفت دستکش، 200 دستگاه تنفس مصنوعی و 22 هزار لباس محافظ در مجموعه نیروهای مسلح تولید شده است.
سردار شکارچی درباره میزان کشفیات انجامشده توسط نیروهای مسلح در موضوع کرونا گفت: تا کنون 18 میلیون و 300 هزار قطعه ماسک، 353میلیون جفت دستکش، 6 میلیون و 500 هزار لیتر مواد ضدعفونیکننده و 82 هزار قطعه ملزومات پزشکی اعم از لباس محافظ توسط سپاه، ناجا و بسیج در سطح کشور کشف و ضبط شده است.
وی با اشاره به آمار تخلفات ثبتشده توسط پلیس فتا در موضوع کرونا در فضای مجازی نیز اظهار کرد: در موضوع کرونا پلیس فتا صددرصد در فضای مجازی فعال است و در این زمینه تاکنون 3 هزار و 600 نفر توسط ناجا و بسیج دستگیر شدهاند و 1136 پرونده قضایی نیز تشکیل شده است.
سردار شکارچی در ادامه تصریح کرد: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران برخلاف نیروهای مسلح کشورهای جهان که کار برخورد با مردم را انجام میدهند، در حوزه مقابله با کرونا در خدمت مردم بودند؛ امروز طلاب بسیجی علاوه بر کارهای فرهنگی و تخصصی خود، کار غسل و دفن بیماران کرونایی را داوطلبانه برعهده گرفتند؛ این درحالی است که در دنیا اینگونه نیست. ما حتی به جانباخته کرونایی در کشورمان احترام میگزاریم.
وی ادامه داد: نیروهای مسلح ایران تمامقد و مجاهدانه وارد موضوع مقابله با کرونا شدند، میتوان گفت که اصلاً آسیب ندیدند؛ ارتشی مثل آمریکا که اصلاً به موضوع کرونا ورود نکرده است، هماکنون با دهها تلفات در این زمینه مواجه هستند و با مشکلاتی مواجه شدهاند و عملاً برخی از کادرهای تخصصیشان از رده خارج شدهاند، اما جمهوری اسلامی ایران بهویژه نیروهای مسلح علاوه بر مراقبت از خود و حفظ آمادگی دفاعی و رزمی، تمامقد در میدان مقابله با ویروس کرونا رفتند و کمترین آسیبی هم نمیبینند.
سردار شکارچی با تأکید بر اینکه طرحهای غربالگری یکی از عوامل مؤثر در جلوگیری از گسترش شیوع کرونا بوده است، ابراز کرد: یکی از حوزههایی که نیروهای مسلح حضور مؤثری داشتند، طرح غربالگری بود؛ غربالگری باعث شد جلوی شیوع گسترده کرونا گرفته شود. غربالگری باعث شد که تختهای بیمارستانی هوشمندانه پر شوند. همچنین علاوه بر حضور بسیج، ایستگاههای سیار زیادی توسط نیروهای مسلح در این زمینه فعالیت کردند. تولید و نصب دوربینهای حرارتی توسط نیروهای مسلح در برخی اماکن حساس و ورودی برخی شهرها از دیگر اقدامات انجامشده در زمینه غربالگری بود.
سخنگوی ارشد نیروهای مسلح درباره ظرفیتهایی که قرار است در آینده توسط نیروهای مسلح در حوزه مقابله با کرونا بهکار گرفته شود، خاطرنشان کرد: این موضوع بستگی به تصمیم ستاد ملی و نیاز وزارت بهداشت دارد. ما نیروهای مسلح کمککننده به دولت هستیم و مسئولیت مستقیم با ستاد کرونا و وزارت بهداشت است؛ قرارگاه امام رضا(ع) و قرارگاههای نیروهای 4گانه ارتش، سپاه، وزارت دفاع و ناجا بنا به نیاز ستاد ملی کرونا وارد عرصه میشوند اما برای تأمین نیازهای نیروهای مسلح تجربیات خوبی کسب کردهایم و آمادگی خود را برای وضعیتهای بدتر از وضع موجود ارتقا میدهیم.
سردار شکارچی با تأکید بر اینکه نیروهای مسلح نمیگذارند در هیچ شرایطی تجهیزاتشان در گوشه انبارها خاک بخورد، خاطر نشان کرد: نیروهای مسلح همیشه آمادگی بالایی دارند؛ در این ایام تجربه بسیار ارزشمندی برای زمانی با جنگی نوینی بهعنوان جنگ بیولوژیک مواجه شدیم؛ تجهیزات بِروزرسانی شد و آمادگیها برای مواجهه با شرایط سختتر ارتقا یافت. همچنین کنار خدماتی که ارائه شد، نیروهای مسلح رزمایشی برگزار کردند و در همه حوزها خود را محک زدند.
وی تصریح کرد: نیروهای مسلح خود را برای یک دفاع همهجانبه آماده میکنند نهفقط دفاع نظامی؛ سیل و زلزله کشور را تهدید میکند، مقابله با این بلایا در دستور ما قرار میگیرد؛ روزی فلج اطفال بود، نیروهای مسلح برای مقابله با این بیماری وارد کار شدند. نیروهای مسلح ما نیروهایی خاص هستند که در تمام صحنهها میتوانند خودنمایی کنند و پیروزی بیافرینند؛ چراکه اساس نیروهای مسلح جمهوری اسلامی این است که اعتقادی و بر اساس تکلیف وارد عرصه میشوند. مشابه این نیروهای مسلح امروز در جبهه مقاومت عراق، سوریه، لبنان و فلسطین وجود دارد.
سخنگوی ارشد نیروهای مسلح در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به آخرین مواجهه نیروهای مسلح با نیروهای آمریکایی در آبهای جنوبی کشور اظهار کرد: اگر آمریکاییها کوچکترین اقدام و تعرضی علیه آبهای سرزمین جمهوری اسلامی داشته باشند، سیلیای محکمتر از قبل خواهند خورد؛ چراکه ما در بحث دفاع از کشورمان با کسی شوخی نداریم.
https://hamnava.ir/News/Code/9020102
0 دیدگاه تایید شده