×

منوی اصلی

اخبار ویژه

امروز : دوشنبه 10 مهر 1402  .::.   برابر با : Monday 2 October 2023  .::.  اخبار منتشر شده : 24143 خبر
جشنواره کشوری فانوس در آذربایجان‌شرقی برگزار می‌شود

به گزارش همنوا، امیر عباسی با بیان اینکه جشنواره فانوس در حوزه هنری و سینمایی است، توضیح داد: این جشنواره در بخش دفاع مقدس و مقاومت یکی از جشنواره‌های بسیار مهم در کشور محسوب می‌شود و همه استان‌ها تلاش دارند تا میزبانی این جشنواره را بر عهده بگیرند. 

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خاطرنشان کرد: طبق رایزنی انجام گرفته، آذربایجان‌شرقی میزبان هفتمین جشنواره ملی فانوس خواهد بود. 

وی با اشاره بر جایگاه ویژه هنری استان در عرصه‌های مختلف، گفت: قطعا با این سبقه هم از نظر کیفی و هم از نظر کمی می توانیم میزبان خوبی برای این جشنواره باشیم. 

عباسی با تاکید بر جایگاه ویژه هنر و رسانه، گفت: قبلا می‌گفتند که رسانه ابزاری از قدرت است ولی امروز می‌بینید که رسانه عین قدرت است و اتفاقات اخیر کشور و حوادث تلخ به وجود آمده برگرفته از کم کاری ما در رسانه و هنر است. 

وی ادامه داد: البته در بخش دفاع مقدس هم تا قبل از فیلم موقعیت مهدی اثر شاخصی نداشتیم در حالیکه همیشه می‌گوییم که دفاع مقدس بهترین حوزه برای انتقال فرهنگ است و فیلم موقعیت مهدی هم گواه این موضوع می‌باشد. 

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان با تاکید بر اینکه حفظ ارزش‌های دفاع مقدس نیازمند به حضور هنرمندان است، گفت: امروز دیگر سخنرانی و مقاله تاثیر آنچنانی ندارد بلکه هنر حرف اول را می‌زند و الان برنامه‌ریزی‌های ما برای انتقال فرهنگ از باب هنر است. 

وی یادآور شد: هنر جایگاه خود را از دست نداده است و کسی که اهل کتاب خواندن است در همه حال کتاب خواهد خواند ولی یک موضوع مهم به حیطه تصویر و دیداری وارد می‌شود بهترین اثر را خواهد داشت. 

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب در دیدار با یک میلیون پیشکسوت دفاع مقدس مبنی بر اینکه از همان زاویه‌ای که جنگ را دیده‌اید به نسل جدید معرفی کنید، افزود: بهترین زاویه همان زاویه هنر است و امروز موشن، مستند و فیلم فاخر است که می‌تواند اثرگذار باشد. 

وی ادامه داد: باید در روزهای آتی یک فضایی ایجاد کنیم که همه پای کار بیایند؛ حتی آنهایی که با هنر قهر کرده‌اند چراکه باور کنید که دفاع مقدس به قدری سوژه برای کار دارد که تمامی ندارد. 

عباسی گفت: روزی بیش از ۲۰ رزمنده به مجموعه حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس می‌آیند و خاطره‌گویی می‌کنند. 

وی اضافه کرد: جای تاسف است که هنوز برای حادثه بزرگی مثل سوسنگرد یک اثر فاخری وجود ندارد. 

 مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان یادآور شد: در خود سوسنگرد باید نشان داده شود که نیروهای محاصره شده ما چطور از گشنگی لب باز نکرده و سراغ مغازه‌ای نرفتند که یک بیسکوییت بردارند ولی الان بیت‌المال غارت می‌شود. 

عباسی متذکر شد: قبول داریم که عرصه هنر بودجه و حمایت می‌خواهد ولی افرادی هستند که اصلا پول نمی‌خواهند و فقط می‌گویند به ما ارزش دهید. هنر یک دلسوختگی و عاشقی می‌خواهد که الحمدالله این افراد در استان ما کم نیستند. 

وی ادامه داد: الان به دنبال حذف اجرا و ساخت برنامه‌های تصنعی هستیم که این هدف با کمک مردم و ورود هنرمندان به میدان محقق می‌شود. 

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان بیان داشت: در موضوع سوسنگرد به حیطه مدرسه و دانش‌آموزی وارد شده‌ایم که تعدادی از هنرمندان نیز ما را همراهی می‌کنند. 

دبیر اجرایی استانی ششمین جشنواره ملی تولیدات هنری فانوس در اختتامیه جشنواره استانی با بیان این‌که ۳۶۰ اثر به دبیرخانه جشنواره فانوس راه یافتند، اظهار کرد: تعدادی از این آثار به دلیل کیفیت پایین و غیرمرتبط بودن با حوزه فراخوان از جمله آسیب‌های اجتماعی از مرحله رقابت حذف شدند و در نهایت ۳۳۹ اثر داوری شدند.

سعید قمیان افزود: ششمین جشنواره ملی تولیدات هنری فانوس ویژه آثار هنری حوزه دفاع مقدس و مقاومت در پنج بخش هنری «هنرهای نمایشی»، «هنرهای تجسمی»، «موسیقی و سرود»، «بخش رادیویی»، «بخش تلویزیونی و سینمایی» برگزار و برترین‌های استانهای مختلف در مرحله کشوری به رقابت پرداختند.

دبیر اجرایی استانی ششمین جشنواره ملی تولیدات هنری فانوس، بیان کرد: آثار ارسال شده به دبیرخانه جشنواره در بخش‌های مختلف شامل عکس ۵۰ قطعه، بیلبورد ۲۰ اثر، نقاشی و طراحی ۲۷ اثر، نقاشی دیجیتال ۱۰ اثر، پوستر ۵۰ اثر، پنج اثر حجمی، پنج اثر خوشنویسی، موسیقی (باکلام و بی کلام) ۵۲ اثر، یک سرود، ۱۵ اثر رادیویی و پادکست، هفت نمایشنامه و تئاتر صحنه ای بودند.

وی افزود: آثار داوری شده در بخش هنرهای نمایشی ۹ اثر، بخش موسیقی و سرود ۵۳ اثر، هنرهای تجسمی ۱۶۷ اثر، ۱۵ اثر بخش رادیویی، ۵۶ اثر تلویزیونی و سینمایی و ۳۹ اثر در بخش آزاد بودند.

وی ادامه داد: ۳۰ اثر منتخب برای نمایش در بخش نمایشگاهی هنرهای تجسمی تعیین شده اند.

قمیان با تأکید بر اینکه رویکرد این جشنواره با تمرکز بر آثار هنری تولیدات اداره های کل حفظ آثار استانهای مختلف کشور اختصاص داشت، گفت: در بخش آزاد با جذب همکاری دیگر هنرمندان ۱۰ اثر انتخاب شد، و ۲۳ اثر در بخش تولیدات اداره های حفظ آثار در پنج بخش تفکیک شده انتخاب شده اند.

وی با اشاره به اعضای هیئت انتخاب و داوری، افزود: کریم متقی، مهداد کرباسی، نادر فرجی، مینا اکبری ناصر، وحید منافی، محمود فیضی، فرید اسلامی، صابر بقال اصغری، عبدالحسین امیرخیزی، اعضای هیئت انتخاب و داوران این جشنواره را تشکیل می دادند.

 گزارش همنوا حاکی از آن است که مرحله استانی جشنواره فانوس در شهریورماه ماه به پایان رسید و از برگزیدگان استانی در ۱۸ آبانماه تجلیل به عمل آمد. همچنین آثار برگزیده استانی برای انتخاب به جشنواره کشوری فانوس به میزبانی استان اصفهان ارسال شد؛ جشنواره کشوری فانوس در اواخر آبان سال جاری در شهر اصفهان برگزار خواهد شد.

برچسب ها :

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.