×

منوی اصلی

اخبار ویژه

امروز : جمعه 2 آذر 1403  .::.   برابر با : Friday 22 November 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 26250 خبر
جامعه امروز ما با بحران «ملت ماندن» مواجه است


به گزارش همنوا، پیام فضلی‌نژاد، مدیرمسئول مجله نقد اندیشه و سردبیر برنامه شوکران، در  «نشست فقدان رویای ایرانی و بایسته‌های احیای ایران فرهنگی در قرن جدید» در تبریز، خاطرنشان کرد: امروزه ما بیش از هر زمان دیگری نیاز به شناخت ایران فرهنگی داریم.
وی اضافه کرد: در ایران امروز، برون‌رفت از وضعیت انسداد، درگرو راهکار فرهنگی است که باید در کنار سایر راهکارها، مورد توجه قرار گیرد.
سردبیر برنامه شوکران، با بیان اینکه هیچ ملتی بدون داشتن رویای ملی، روح فرهنگی و آرمان جهانی، نمی‌تواند زنده بماند، تصریح کرد: این رویای ایرانی است که آرمان‌‌ها و اهداف اسلامیت و ایرانیت را در گستره فرهنگی ایران معلوم می‌کند؛ گستره‌ای که در طول تاریخ، روح یک ملت را می‌سازد.
فضلی‌نژاد وحدت علوم و هنرها را اولین نیرویی خواند که در طول تاریخ ایران را تبدیل به ایران‌فرهنگی کرد.
وی تصریح کرد: همین نیرو بود که از ریاضیات گرفته تا فقه و پزشکی و موسیقی و نجوم و هنرهای سنتی را به صورت ترکیبی و یکپارچه، در بر می‌گرفت، اما متاسفانه امروز شاهدیم که بسیاری از دانشگاه‌ها ما اصلاً چنین وحدتی را به جا نمی‌آورند. 
مدیرمسئول مجله نقد اندیشه، بیان کرد: مسلمانان همزمان با سال‌های قرون وسطی حدود 160 شاخه علمی را ثبت کرده و علم و دانش را به نقاط دوردست جهان غرب صادر کردند و حتی در هویت عربی نیز تاثیرگذاشتند.
فضلی‌نژاد تاکید کرد: امروز بیش از پیش باید نگران تجزیه ایران فرهنگی و مصادره میراث ملموس و ناملموس ایرانیان و اقوام مختلف ایرانی باشیم.
وی با بیان اینکه تمدن ایران فرهنگی، ضامن آزادی عقیده است، اظهار کرد: همین تمدن بود که به خصوص از زمان پیوستگی ایران و اسلام، باعث رشد آگاهی، رشد سفر و افزایش گفتگو و مناظره‌‌ها بین تمدن‌ها شد و از رهگذر همان آزادی بود که حکومت آل‌بویه که مایه فخر ما در سده‌های سوم و چهارم است، شکل گرفت.
به گفته این پژوهشگر، ایران فرهنگی، جمهوریِ فرهنگیِ بدون مرزی است که تحقق آن، نیازمند یک هدایت فرهنگی قوی است که در طول دوره‌های مختلف، دچار گسست شده‌است و باید احیا شود و البته توان احیای آن، از عهده بروکراسی موجود، خارج است.
فضلی‌نژاد تصریح کرد: روزگاری تمدن ایرانی اسلامی 300 سال از غرب جلو بود و امروز، ایران فرهنگی مد نظر ما سده‌ها از غرب، عقب افتاده و خود ایران فرهنگی، که قرار بود رویاساز باشد، تبدیل به یک رویا شده‌است.
وی خطر تجدید تحجر را اولین نیروی مخرب ایران فرهنگی خواند که هدایت قدرت نرم جمهوری‌اسلامی را در جهان، دچار مشکل کرده‌‌است است.
این فعال رسانه‌ای، یادآور شد: به یاد بیاوریم که در دوره ظهور پدیده‌ها، صنایع و فناوری‌های خاص، بخش قابل‌توجهی از روحانیت، مقاومت نشان داد، اما در مقابل، چهره‌های روشنی نظیر امام خمینی(ره) در برابر این موج تحجر ایستاد.
فضلی‌نژاد افزود: این تجدید تحجر هنوز هم محسوس است و بیم آن می‌رود، نیرویی حاکم شود که در صدد تخریب فناوری‌ فرهنگ باشد.
به گفته این محقق، نه تضعیف تجدد باعث سر بر آوردن ایران فرهنگی خواهد شد و نه از بین رفتن ایران فرهنگی، باعث تقویت تجدد خواهد شد و چه بسی نیروی سومی بین این دو باشدکه ظهور کند.
وی با اشاره به تاثیرگذاری فرهنگ غرب در گفتمان فرهنگی ایران گفت: بسیاری از آثاری که در گستره فرهنگی ایران، ملهم از مدرنیته ناقص غرب به وجود آمد، شاید در گالری‌ها و حراجی‌ها طرفدارهایی داشته باشد، اما در عرصه عمومی زندگی مردم، جایی پیدا نکرده‌است.
فضلی‌نژاد، تاکید کرد: تجدد امروز در ایران، یک سرمایه‌گذاری رانتیِ افسارگسیخته‌‌یِ رفاقتی است که خون ملت رامی‌مکد؛ بر این اساس، امروزه ما با نیروهای مخربِ از دورن، بیشتر مواجهیم تا نیروهای ویرانگر از بیرون.
وی اظهار کرد: یک نیروی ایران‌ستیز با نقاب ایران‌پرستی، از بیرون، ایران فرهنگی را تهدید می‌کند که مصداق آشکار آن، شبکه ایران‌اینترنشنال است؛ فعالیت این شبکه، تجاوز به روح یک ملت است.
فضلی‌نژاد با بیان اینکه قدرت ایران چه در پهنه تاریخ و چه در پهنه انقلاب اسلامی، اصالتاً یک قدرت فرهنگی است، تصریح کرد: بر این اساس، ما آثار شهید مطهری را به عنوان «نظریه اصالت فرهنگی» در انقلاب اسلامی می‌شناسیم، نه نظریه اصالت سیاسی و اقتصادی.
نشست «فقدان رویای ایرانی» بایسته‌های احیای ایران فرهنگی در قرن جدید به میزبانی حوزه هنری انقلاب اسلامی آذربایجان‌شرقی در سینما آزادی تبریز برگزار شد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.