گروه : آرشیو

به گزارش همنوا به نقل از ایسنا، در این نشست، رائفیپور گفت: هدف اصلی ما ایجاد سواد رسانهای است که مردم بتوانند از فضای مجازی نهایت بهره و استفاده را ببرند. بحثهای سیاسی نیز در این رابطه اصلاً تأثیری ندارد چرا که ما درصدد هستیم با ایجاد یک فضای رسانهای مناسب افراد نهایت بهره و استفاده را از رسانهها داشته باشد.
وی ادامه داد: سعی کردهایم بازی، قصه، شعر، داستان و… را برای کودکان در کانالها و فضاهای مجازی ارائه بدهیم. حدود ۸۵۰۰ نفر در بحث مهدییاران آموزش دیدهاند که زیر نظر حجتالاسلام والمسلمین قرائتی است. افرادی که در دورههای آموزش مهدویت شرکت میکنند مدرک دریافت میکنند و میتوانند با واسطه در مدارس آموزش بحث مهدویت را داشته باشند. این طرح در ۱۵ استان برگزار شده است و ما درصدد هستیم همان تجربه آموزشی را در بحث سواد رسانهای نیز داشته باشیم.
این استاد حوزه و دانشگاه خاطر نشان کرد: مرکز تخصصی مهدویت در دوره قبل یکی از مؤسساتی بود که تفاهم نامهای با مجموعه سراج امضای کردیم. برای آموزش سواد رسانهای و فضای مجازی نیز ۴ شهر تهران، مشهد، شیراز و اراک را مد نظر داریم و تاکنون ۱۳۰۰ نفر در این طرح ثبت نام کردهاند. خوشبختانه با فعالیتهایی که در عرصه مهدویت رخ داد شاهد یک بحث و منطق صحیح در رابطه با موضوع مهدویت هستیم. برای تخصصی کردن بحث مهدویت فعالیتهای زیادی انجام دادهایم و سعی کردهایم از اساتید با گرایشها و فکرهای مختلف را گرد یکدیگر جمع کنیم و به مردم یک پشتوانه علمی و صحیح از بحث مهدویت ارائه بدهیم.
رائفیپور در ادامه با ارائه سرفصلهای بحث سواد رسانهای و فضای مجازی گفت: اهمیت فضای مجازی و اعتیاد اینترنتی، مخاطبشناسی، ژانرشناسی شبکههای اجتماعی، ارتباط اعتباری، سلامت ذهن و جسم و رژیم مصرف رسانه،میکرولید نویسی از جمله سرفصلهایی است که به آنها میپردازیم و درصدد هستیم که آموزشها برای عموم قابل فهم باشد. پس از برگزاری اولین دوره نیازسنجی داریم و در دورههای بعدی طبق همان فعالیتی که در بنیاد مهدویت داشتیم بر اساس نیازها و آسیبها فعالیت میکنیم. ما در مؤسسه مصاف در حوزه آخرالزمان کار میکنیم و در آخرالزمان با دو جبهه خیر و شر در ارتباط هستیم. اندیشه افق ادیان، فرق و قومیتها در این مؤسسه مورد بحث و بررسی قرار میگیرد و بالای ۳۰۰۰ شبهه را تا کنون جواب دادهایم. برای شناخت مهدویت باید مطالعات میان رشتهای داشته باشیم و اکنون فضای مجازی و سواد رسانهای میتواند یک مطالعات میان رشتهای برای بحث مهدویت باشد. باید با زبان جوانان به آنها سوالات را پاسخ بدهیم. یکی از اهداف ما این است که برای معلمان آموزش و پرورش دورههای پاسخ به شبهات را مبتنی بر نیاز روز برگزار کنیم. کتاب" نگین آفرینش" جلد ۱ و ۲ و "مسیر یاری" در بحث مهدویت جز کتابهایی بوده است که بیشترین کارایی را داشته و تأثیرگذار بوده است. ما درصدد هستیم که در بحث سواد فضای مجازی نیز همین قدر بتوانیم تولید محتوا و ایجاد سواد رسانهای را داشته باشیم.
در ادامه، احمدرضا متینفرد – عضو هیأت علمی دانشگاه با ارائه این مطلب که آسیب شناسی فضای مجازی در مرکز رسانهای سراج مورد بحث و ارزیابی قرار گرفته است گفت: برای مهار آسیبها نیازمند نهضت پیشگیری هستیم. چرا سواد و فضای مجازی و رسانه مهم است؟ چون حوزه جایگاه فضای مجازی جایگاه تفسیر نظام و تفسیر فرد است. و نظام تفسیر فرد فکر او و فکر او ارزشش و ارزشش هنجارش و هنجار فرد تبدیل به سبک زندگی میشود. رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب به بحث سبک زندگی توجه ویژهای داشتهاند. فضای مجازی جایگاه سرگرمی نیست و بلکه جایگاه اثرگذار و داری کنش و واکنش است. اگر در ذهن افراد تغییری ایجاد شود این تغییر تبدیل به رفتار میشود. هدف اصلی ما تربیت دانشجو در حوزه سواد فضای مجازی است. چرا که فضای مجازی یک فرصت کنشگری و اقتدار آفرین برای کشور است. ما پس از برگزاری این کلاسها شاخصهایی را برای افراد ارائه میدهیم و فرد خود را با آن شاخصها میسنجد و میبیند که آیا استفاده صحیح از فضای مجازی دارد یا خیر؟ برخی از افراد متأسفانه در ماه و روز بیشتر از آنچه که باید از اینترنت استفاده میکنند. خیانت سایبری، قمار، قلدری در فضای مجازی و پورن، آسیبهایی هستند که در این دوره به آنها میپردازیم. فیلتر کردن هرگز نمیتواند کارساز باشد اما فیلتر به معنی پالایش اگر در دستور کار دولتها و کشورها باشد یک فرصت بسیار خوبی را فراهم میکند.
https://hamnava.ir/News/Code/26358
0 دیدگاه تایید شده