گروه : اجتماعی

به گزارش پایگاه خبری هم نوا، عوارض ماندگار ویروس کرونا بر روی کسانی که به این بیماری مبتلا میشوند و بهبود مییابند، گاها از سمت متخصصین بیان شده است. یکی از این عوارض از دست دادن ماده خاکستری و بافتهای مغزی است که باور برخی میتواند عارضه طولانی مدت ویروس کرونا باشد، یعنی بیمارانی که مبتلا به کرونا میشوند و از آن بهبود پیدا میکنند، به مرور زمان قشر خاکستری مغز خود را از دست میدهند. بنا بر اظهارنظرهای مطالعهکنندگان این عارضه در بیماران کرونا، یافتهها از دست دادن ماده خاکستری را در نواحی قشر لیمبیک نشان میدهد که به طور مستقیم با سیستم بویایی و چشایی اولیه یا مناطق مغزی مرتبط با درک حواس مانند بویایی و چشایی ارتباط دارد.
مسعود مردانی در گفتوگو با خبرنگار آنا ، درباره صحت و اعتبار این مطالعات گفت: این اتفاق برای همه بیماران نمیافتد بلکه درصد بسیار محدودی از افراد ممکن است این علائم را با شدتهای مختلف نشان دهند.
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در ادامه بیان کرد: آن دسته از کسانی که به چنین عارضههائی دچار میشوند نیز ممکن است در طول زمان بهبود پیدا کنند و در تعداد معدودی این عارضهها پایدار میماند.
وی با تاکید بر این موضوع که تعداد کسانی که دچار چنین عوارضی میشوند بسیار محدود است، تشریح کرد: تعداد کسانی که عارضه پایدار خواهند داشت به قدری محدود است که نباید اجازه دهیم این گونه اخبار به پروپاگاندا تبدیل شود و ترویج پیدا کند.
مردانی در همین باره ادامه داد: الآن یک سوم جهان کرونا گرفتهاند و اگر قرار بود هر کسی کرونا بگیرد و قشر خاکستری مغزش از بین برود که تا الآن تمدن بشری فروریخته بود.
این متخصص بیماریهای عفونی به این پرسش که « اگر چنین اظهاراتی تا این حد غیرواقعی هستند چرا محافل علمی آنها را بیان میکنند؟ » پاسخ داد: محافل علمی این گونه بیان نمیکنند؛ این فرایند رسانهای است که خبر را تحریف یا اغراقآمیز میکند، بروید ببینید که مترجم خبر چه کسی بوده و چقدر به خبر پرو بال داده است.
وی افزود: فلان رسانهای که معلوم نیست صاحبش یک کلمه انگلیسی بلد است یا خیر، این خبرها را پیدا میکند و دانسته یا نادانسته از آن محتوا میتراشد و میاندازد بین مردم که نهایتا سودی ندارد الا اینکه تشویش برای مردم ایجاد میشود و این اقدامات به هیچوجه صحیح نیست.
مردانی ضمن تاکید بر اینکه این اقدامات رسانهای به هیچ وجه پسندیده یا صحیح نیستند، بیان کرد: درستش این است که تاثیر کرونا بر سیستم اعصاب مرکزی یک تاثیر شناخته شده است و همانطور که گفته شده است اما کسی نمیتواند بگوید که در ده سال آینده چه اتفاقهائی خواهد افتاد، ما الان نمیدانیم که بتوانیم پاسخ بدهیم اما تغییراتی وجود دارد و برای همه افراد اتفاق نمیافتد.
وی گفت: تنها تعداد محدودی از افراد که درگیری در سیستم اعصاب مرکزی دارند ممکن است عوارضی مشاهده شود که باز نمیدانیم تا یک سال یا ده سال آینده چه خواهد آفرید.
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در پایان گفت: این عوارض اجتنابناپذیر هستند و افراد نمیتوانند با درمان خاصی از این عوارض فارغ شوند.
https://hamnava.ir/News/Code/1288150
0 دیدگاه تایید شده