گروه : آرشیو
ایلنا نوشت: معاون امور بینالملل و حقوق بشردوستانه جمعیت هلالاحمر با اعلام اینکه وکلایی از سوی فدراسیون صلیب سرخ به منظور بازگشایی حسابهای مسدود ایران تعیین شدهاند، گفت: رایزنیها و پیگیریهایی در این زمینه در حال انجام است تا بتوانند کمکهای نقدی سایر کشورها را به طرق مختلف به دست ما برسانند.
زهرا فلاحت (معاون امور بینالملل و حقوق بشردوستانه جمعیت هلالاحمر) با اشاره به کمکهای غیرنقدی کشورها به مناطق سیلزده گفت: کشورهایی از جمله ترکیه، آلمان، کویت، ژاپن، روسیه، ارمنستان، فرانسه، دولت آذربایجان، عمان، گرجستان، هندوستان، جمهوری چک، ایتالیا، هلالاحمر امارات متحده عربی و عربستان و دولت اتریش از طریق کمیسیون اروپا و دولت انگلیس از طریق سازمان برنامه جهانی غذا و فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ به ایران کمک کردهاند. البته چین هم کمکهای غیرنقدی به ایران داشته، اما هنوز وارد کشور نشده است. ما قدردان جمعیتهای ملی و دولتهایی هستیم که در این برهه از عملیات ما پشتیبانی کردند و امیدواریم این روند ادامه پیدا کند. هنوز نتوانستهایم کمکهای نقدی کشورها را دریافت کنیم معاون امور بینالملل و حقوق بشردوستانه جمعیت هلالاحمر خاطرنشان کرد: استمدادی که از طریق فدراسیون صلیب سرخ جهانی منتشر شده، کمک خوبی خواهد بود تا بعد از اینکه وضعیت اضطراری سرو سامان گرفت، بتوانیم خدمات بهتری را به مردم آسیبدیده از سیل در این مناطق ارائه دهیم.تحریمها اثر مستقیمی بر عدم دریافت کمکهای نقدی از سوی دیگر کشورها داشته است.فلاحت در ادامه به تحریمهای آمریکا اشاره کرد و گفت: تحریمهای آمریکا متاسفانه باعث شده تا حسابهای ما در خارج از کشور مسدود شود و نتوانیم کمکهای نقدی را دریافت کنیم. به این ترتیب تحریمها اثر مستقیمی بر عدم دریافت کمکهای نقدی از سوی دیگر کشورها داشته است. تلاش فدراسیون صلیب سرخ جهانی برای بازگشاییهای حسابهای مسدود ایران وی با اشاره به تلاشهای فدراسیون صلیب سرخ جهانی در خصوص باز شدن حسابهای ایران گفت: آنطور که از سوی فدراسیون به ما اعلام شده، وکلایی از سوی فدراسیون تعیین شدهاند و رایزنیها و پیگیریهایی در حال انجام است تا بتوانند این پولها را به طرق مختلف به دست ما برسانند. ما نیز از طریق کمیته صلیب سرخ و فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ تلاش میکنیم تا این کمکهای نقدی سریعتر به ایران برسد، چراکه مکلف هستیم، گزارشی از هزینه پولهای اهدایی به کشورهای کمک کننده ارائه بدهیم و قطعا با این وضعیت در این بخش نیز با مشکل مواجه خواهیم شد، از همینرو ما تلاش میکنیم تا این اتفاق سریعتر بیفتد. به نیروهای امدادگر سایر کشورها نیازی نداریم او در پاسخ به این سوال که آیا در خواست کمک نیروی انسانی نیز از دیگر کشورها داشتهایم، تصریح کرد: جمعیت هلال احمر به دلیل اینکه از لحاظ توان نیروی انسانی اعم از امدادگر و داوطلب بسیار قوی است، اعلام کرده که به نیروی امدادگر نیازی ندارد، اما برخی از کشورهایی که قصد کمک داشتند یا کمک فرستادند، تیمهایی نیز با این کمکها اعزام کردند و تمایل داشتند که از نزدیک وضعیت را مشاهده کنند تا بتوانند در صورت نیاز کمکهای بیشتری را به ما ارسال کنند یا به صورت نمادین بخشی از کمکها را در بین سیلزدگان توزیع کنند.
برخی از آژانسهای سازمان ملل از مناطق آسیبدیده بازدید کردند تا ارزیابی کنند، در چه زمینههایی باید به ایران کمک شود.معاون امور بینالملل و حقوق بشردوستانه جمعیت هلالاحمر خاطرنشان کرد: برخی از کشورهای علاقهمند به کمک در مناطق سیلزده حاضر شدند و بازدیدی از آنجا داشتند، برخی از آژانسهای سازمان ملل نیز از مناطق آسیبدیده بازدید کردند تا ارزیابی کنند که در چه زمینههایی چه در حوزه امداد و نجات و چه در مرحله بازسازی میتوانند به ما کمک کنند، البته ممکن است تیمهایی بیایند و فقط بازدید کنند و در مرحله بعدی براساس ارزیابیهایشان در حوزههایی که تمایل به کمک دارند، در آینده کمکهایشان را برای ما ارسال کنند. کمک سازمانهای بینالمللی در بازسازی مناطق سیلزده فلاحت در پاسخ به این سوال که آیا کشورهای کمککننده تمایلی به کمک در حوزه بازسازی مناطق سیلزده نیز دارند، خاطرنشان کرد: گاهی اوقات اهداکنندگان تمایل دارند در همان مرحله امداد و نجات به ما کمک کنند و گاهی اوقات تمایل دارند که در مرحله بازسازی نیز به ما کمک کنند و به طور مثال تمایل دارند، مدرسه بسازند. این بستگی به نیت اهداکننده دارند، اما قطعا سازمان بینالملل و آژانسهای این سازمان فعالیت بیشتری در خصوص بازسازی خواهند داشت.
در حال حاضر کشور کویت با خرید از شرکتهای داخلی کشورمان به ما کمک کرده است و احتمالا هلالاحمر قطر نیز چنین نظری دارد و قصد دارد، برای کمک به ما از شرکتهای داخلی کشورمان خرید کنند.وی در خصوص اقدام کویت در خرید از شرکتهای ایرانی برای کمک به سیلزدگان کشور گفت: کشورهای کمک کننده چنانچه اقلام اهدایی را از کشور خود تهیه کنند و سپس به ایران بیاورند، علاوه بر هزینه اقلام باید هزینه زیادی برای حمل و نقل نیز بپردازند، اما چنانچه کشورهای کمککننده از شرکتهای داخلی خرید کنند هم به اقتصاد داخلی ما کمک کردهاند و هم هزینه بار پرداخت نکردهاند و این اقدام از نظر ما بسیار باارزش است. او افزود: در حال حاضر کشور کویت با خرید از شرکتهای داخلی کشورمان به ما کمک کرده است و احتمالا هلالاحمر قطر نیز چنین نظری دارد و قصد دارد، برای کمک به ما از شرکتهای داخلی کشورمان خرید کنند، البته این منوط به بازدید آنها از منطقه است که در حال حاضر در منطقه نیز حضور دارند. البته ما به کشورهای کمککننده اعلام کردهایم که میتوانند اقلامی را که در ایران موجود است از شرکتهای داخلی خریداری کنند.
https://hamnava.ir/News/Code/22091
0 دیدگاه تایید شده