گروه : سلامت و خانواده
به گزارش همنوا، حسین حقائی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز روز چهارشنبه، ۲۱ اردیبهشت ماه در نشست خبری، در تشریح آخرین وضعیت کرونا در آذربایجانشرقی، اظهار کرد: طی ۲۴ ساعت گذشته، ۳۵ مورد بستری جدید در استان به ثبت رسیده و مجموع بستریهای کرونایی در استان ۱۳۵ بیمار است که ۴۹ بیمار در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند.
به گزارش ایسنا، وی افزود: تعداد فوتیهای ناشی از کرونا در استان طی پنج روز گذشته برابر صفر بوده اما این وضعیت نشان از اتمام بیماری ندارد.
وی ادامه داد: تاکنون ۹۸ درصد جمعیت بالای ۱۲ سال استان، دُز اول و ۸۹ درصد دُز دوم و ۴۸ درصد دُز سوم را دریافت کردهاند که ما در تزریق دُز اول و دوم رتبه سوم کشوری و دُز سوم رتبه دوم کشوری را داریم.
حقائی در ادامه در خصوص توزیع مجدد شیر در مدارس، افزود: گروه بهداشت مدارس و واحد بهبود تغذیه معاونت بهداشت پیگیر موضوع توزیع شیر در مدارس بوده و در این راستا با مسئولان آموزش و پرورش جلساتی را برگزار کردیم اما تاکنون نتوانستیم به تعامل برسیم. آموزش و پرورش بایستی امکانات این طرح را فراهم کند که متاسفانه پیگیریهای ما در این خصوص تاکنون نتیجه نداشته است.
وی در خصوص وضعیت دفع پسماندها در استان نیز ادامه داد: معاون بهداشت نقش نظارتی در امر مدیریت پسماندها داشته و دفن کردن یکی از روشهای مدیریت پسماندها محسوب میشود اما بهتر است که با استفاده از روشهای نوین از مقدار دفن پسماندها کاسته شود.
وی گفت: بحث تفکیک از مبدا میتواند بهترین روش برای مدیریت اصولی پسماندها باشد تا از حجم بالای زبالهها و هزینههای دفن آن که کشور ما یکی از کشورهای دارای بیشترین تولید زباله است، رفته رفته بکاهیم.
تاکنون نمونهای از بیماری سرخک در آذربایجان شرقی دیده نشده است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در ادامه خاطرنشان کرد: یکی از دغدغههای اصلی ما انتشار بیماری سرخک به خصوص در مناطق شرق کشور است. تاکنون نمونهای از این بیماری در استان ما به جهت تکمیل واکسیناسیون و رعایت بهداشت مردم دیده نشده اما از مردم خواستاریم تا در صورت مشاهده هرگونه علائمی به نزدیک مرکز بهداشت و درمان مراجعه کنند.
چاقی کودکان در آذربایجان شرقی بالاتر از میانگین کشوری
وی در ادامه در خصوص وضعیت چاقی کودکان و نوجوانان استان نیز گفت: وضعیت چاقی کودکان استان ما در مقایسه با میانگین کشوری بالا بوده و دوره اپیدمی کرونا نیز این وضعیت را تشدید کرده است.
حقائی در خاتمه با اشاره به نقش گروه بهداشت و سلامت در جامعه امروز، اظهار کرد: تعداد ۱۴ گروه کارشناسی در حوزههای مختلف بهداشت جهت پیشگیری و کنترل بیماریها فعالیت میکنند. وضعیت ارائه خدمات بهداشت دندان، ماما و روانشناسی استان از میانگین کشوری بالاتر بوده و کارشناسان حوزه بهداشت روان، تغذیه، بهداشت محیط و ... در مراکز بهداشتی استان جهت ارائه خدمات مستقر هستند.
تعداد بیماران سرطانی در سالهای آتی افزایش مییابد
در ادامه دکتر جبرئیل شعرباف، رئیس گروه مبارزه با بیماریهای غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز با اشاره به پایش سالانه مردم در حوزه دیابت، بیماریهای قلب و عروق، سیگار و سه نوع سرطان شایع، گفت: وضعیت سرطان در جامعه ما طی سالهای اخیر افزایش چندانی نداشته اما پیش بینی میشود که با توجه به استفاده بیشتر از سموم، مصرف سیگار، چاقی و کم تحرکی و سایر روشهای غلط زندگی، تعداد بیماران سرطانی در سالهای آتی افزایش یابد.
وی با بیان اینکه با پیشرفت تکنولوژی دیگر نمیتوان سرطان را بیماری لاعلاج عنوان کرد، افزود: بیماران مبتلا به انوع مختلف سرطان اگر به موقع به بیمارستان و پزشک مراجعه کنند، بیماری آنها قابل درمان خواهد بود.
دکتر محمد قنبری، رئیس گروه سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز گفت: یکی از اصولی ترین روشهای دفن زباله، دفن بهداشتی است که این مورد در تبریز به شکل اصولی انجام میگیرد اما در سایر نقاط استان با مشکل انتخاب جایگاه دفن رو به رو هستیم.
وی افزود: مکان یابی محل دفن زباله بر عهده محیط زیست بوده و در راستای دفع متفاوت زبالهها به روش سوزاندن نیز تاکنون استعلامی از ما انجام نگرفته است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از ارکان مدیریت پسماند، تفکیک از مبدا است. پسماندها دارای دو بخش فسادپذیر و خشک هستند که ما میتوانیم پسماندهای خشک را در صورت تفکیک، بازیافت کنیم.
سرانه تولید پسماند در کشور ما ۲۴۰ کیلوگرم است
قنبری گفت: سرانه تولید پسماند در کشور ما به ۲۴۰ کیلوگرم در سال میرسد که بایستی با اقداماتی چون فرهنگسازی تفکیک زباله از مبدا با کمک زیرساختهایی که شهرداری آماده میکند، در جهت کاهش پسماندها، کاهش هزینههای دفع پسماند و کمک به بهبود شرایط محیط زیست و بهداشت گام برداریم.
جامعه امروز ما با اختلالات بزرگ روانشناختی رو به رو است
در ادامه وهاب اصل رحیمی، مدیر گروه سلامت روانی اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز با اشاره به گسترش اختلالات روانی در دوران کرونا، اظهار کرد: جامعه امروز ما با اختلالات بزرگ روانشناختی رو به رو بوده و برای مقابله با چنین وضعیتی بایستی دستگاههای مختلف و رسانهها دست در دست هم بدهند و برای امیدآفرینی و رفع این اختلالات تلاش کنند.
وی با اشاره به پایش سلامت روانی این دانشگاه، افزود: نتایج نشان میدهد که افراد نیازمند به مداوای روانپزشک، افراد دارای افسردگی، اضطراب و سایر اختلالها در جامعه افزایش یافته است.
وی با اشاره به اجرای دو پایش توسط این گروه در سطح استان، گفت: در پایان پایش نخست مشخص شد که ۶۳ درصد از جمعیت استان با وجود مشکلات روانی هیچگونه خدمات حمایتی دریافت نمیکردند.
اصل رحیمی خاطرنشان کرد: طرح پایش ملی سلامت روان از اول خرداد ماه در سراسر استان از طریق روانشناسان اجرایی شده و قرار است این متخصصان حوزه روانشناسی با پرسش و پاسخ از مردم، وضعیت تمامی اختلالات ممکن در بین مردم را بررسی خواهند کرد.
https://hamnava.ir/News/Code/4973169
0 دیدگاه تایید شده