به گزارش همنوا، سعید همتی در نشست خبری هفته جوان، با ابراز نگرانی از حرکت هرم سنی جمعیت به سمت کهنسالی، گفت: متاسفانه این موضوع زنگ خطری بوده و باید تمهیدات سیاستهایی برای کاهش اثرات این موضوع اندیشیده شود که افزایش ازدواج و فرزندآوری از جمله آن است.
وی با بیان اینکه آمارهای جمعیتی دقیق در سرشماریها دریافت میشود و مابقی آمارها که در سنوات بعدی محاسبه میشود، دقیق نیست، اظهار کرد: طبق سرشماری سال ۹۵ استان ما در رتبه ششم پیرترین استان کشور قرار داشت.
وی با بیان اینکه جمعیت در بازه سنی ۱۵ تا ۶۵ سال تحت عنوان جمعیت فعال نامیده میشود، گفت: طبق سرشماری سال ۹۵ حدود ۷۰ درصد جمعیت استان فعال بود و در حال حاضر نیز فعالترین جمعیت را داریم، اما درصد پیری جمعیت در استان نسبت به سایر استانها بیشتر است.
همتی، با بیان اینکه طی نه ماهه سال جاری ۲۰ هزار و ۵۴۵ ازدواج در استان ثبت شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰ درصد کاهش داشته است، افزود: طی همین مدت، ۷ هزار و ۴۸۲ مورد طلاق نیز ثبت شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش هشت درصدی داشته است.
معاون فناوری اطلاعات و آمار جمعیتی ثبت احوال استان با تاکید بر اینکه میانگین سن ازدواج طی ۹ ماهه سالجاری در استان ۳۰.۶ سال برای مردان و ۲۴.۸ سال برای بانوان بوده است، ادامه داد: میانگین سن ازدواج در شهرستان تبریز نیز ۳۱.۲ سال برای مردان و ۲۶.۱ سال برای بانوان بوده است.
وی با تاکید بر اینکه میانگین سن طلاق در استان ۳۸ سال برای آقایان و ۳۲ سال برای بانوان بوده است، افزود: ۹.۴درصد طلاقهای ۹ ماهه سالجاری مربوط به ازدواجهای کمتر از یک سال بوده و در مجموع حدود ۴۰درصد نیز مربوط به ازدواجهای زیر پنج سال است؛ چهار درصد طلاقها نیز مربوط به زوجهایی با بیش از ۲۹ سال زندگی مشترک بوده است.
معاون فناوری اطلاعات و آمار جمعیتی ثبت احوال آذربایجانشرقی با اشاره به نرخ فرزنداوری نیز گفت: نرخ باروری استان در ۱۴۰۰ برابر با ۱.۵ فرزند به ازای هر مادر بوده است.
https://hamnava.ir/News/Code/9546662
0 دیدگاه تایید شده