×

منوی اصلی

اخبار ویژه

امروز : جمعه 2 آذر 1403  .::.   برابر با : Friday 22 November 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 26250 خبر
نخستین پیوند کبد از اهدا کننده زنده در تبریز انجام شد

به گزارش همنوا، دکتر فرزاد کاکایی در گفت و گویی با بیان اینکه ۱۰ سال از راه‌اندازی بخش پیوند اعضا در بیمارستان امام رضا می‌گذرد، افزود:  اولین پیوند کبد از اهدا کننده زنده با موفقیت انجام شد و در این عمل پیوند، یک پدر با اهدای بخشی از کبد خود جان فرزند ۹ ساله‌اش را نجات داد.

وی با بیان اینکه در طی سال‌های اخیر و با فرهنگ سازی‌های انجام شده و همکاری مردم ایثارگر، اهدای عضو از بیماران مرگ مغزی روندی افزایشی داشته است، گفت: هنوز تعداد زیادی بیمار چشم انتظار اهدای عضو و پیوند کبد از افراد مرگ مغزی هستند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز خاطرنشان کرد: پیوند تکه‌ای کبد (پارشیال) به عنوان پیوند بخشی از بدن فرد زنده به بیمار است که در این نوع پیوند، بخشی از کبد بستگان درجه یک به بیمار پیوند زده می‌شود و این روش پیوند از اهدا کننده زنده امید تازه‌ای برای بیماران در صف پیوند ایجاد کرده است.

رئیس تیم پیوند کبد بیمارستان امام رضا تبریز با بیان اینکه خوشبختانه دهنده و گیرنده کبد در سلامت کامل هستند، ادامه داد: از اول راه اندازی پیوند کبد، ۸۰ مورد پیوند کبد انجام دادیم که ۷۰ مورد آن مربوط به ۲ سال اخیر است.

وی افزود: در سال جاری انجام پیوند همزمان کبد و پانکرانس و انجام پیوند همزمان کبد و کلیه را در بیمارستان امام رضا انجام دادیم و امروز هم پیوند کبد از اهداکننده زنده را با حضور دکتر نصیر فخار، عضو هیات علمی دانشگاه تهران و دکتر علی شریفی و خانم دکتر مرجان دهدیلانی انجام دادیم.

کاکایی ضمن تقدیر از خیران  و مدیران وقت دانشگاه و تلاش‌های انجام شده در راستای راه اندازی بخش پیوند گفت: حمایت‌های خیران در توسعه و نوسازی تجهیزات بخش پیوند برای ارائه خدمات مطلوب به بیماران قوت قلب تیم تخصصی است.

وی با بیان اینکه امکان رشد و پیشرفت در حوزه پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی تبریز زیاد است، اظهار کرد: فعالیت‌های ما در مسیری است که در آینده نزدیک بتوانیم تربیت متخصصین پیوند و تشکیل آی سی یو پیوند را در این مرکز شاهد باشیم.

دکتر علی شریفی عضو تیم پیوند کبد بیمارستان امام رضا تبریز نیز گفت: بیمار امروز یک پسر ۹ ساله با تومور بدخیم کبدی بود که متاسفانه امکان برداشت نبود.

وی ادامه داد: با توجه به وزن بیمار امکان استفاده از کبد مرگ مغزی هم مقدور نبود تا اینکه پدر بیمار قسمتی از کبد خود را اهدا کرد.

این متخصص جراح پیوند کبد گفت: این عمل پیوند جزو یکی از سخت ترین و پیچیده‌ترین جراحی‌ها محسوب می‌شود که اتاق عمل با تجهیزات خاص، بیهوشی خاص و همچنین مهارت های خاص جراحی را می‌طلبد که خوشبختانه این عمل در مرکز امام رضا تبریز با موفقیت انجام شد.

دکتر نصیر فخار، عضو هیات علمی دانشگاه تهران نیز گفت: بخش پیوند این مرکز یکی از بخش‌های قوی پیوند کشور هست و شرایط خوبی برای توسعه دارد.

وی افزود: این بخش تنها بخش پیوند در شمالغرب کشور است و از نظر تجهیزات و نیروی انسانی و توانمندی‌های علمی در سطح خوبی قرار دارد و می تواند شرایط تربیت نیروی متخصص و فوق تخصصی را فراهم کند.

 تیم پیوند کبد بیمارستان امام رضا تبریز تنها تیم حازق پیوند کبد در شمالغرب کشور و یکی از مهم ترین تیم های پیوند کشور است.

 

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.