×

منوی اصلی

اخبار ویژه

امروز : پنجشنبه 1 آذر 1403  .::.   برابر با : Thursday 21 November 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 26250 خبر
محسنی‌اژه‌ای: مرحوم خلفی تخلفات اکبر طبری را به مسئولان عالی گوشزد کرده بود/ در رسیدگی چند پرونده دیگر به او رسیدیم

به گزارش همنوا به نقل از تسنیم، حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای، در بخشی از نشست خبری امروز خود با طرح این پرسش که میزان نفوذ اکبر طبری در مراجع قضایی و مراکز اداری و ستاد قوه قضاییه چقدر بود؟ گفت: بر اساس تحقیقات صورت گرفته تا به امروز، تعداد کسانی که با اکبر طبری همکاری کرده‌اند بسیار محدود و نادر است. در این باره دو قاضی و همچنین دو قاضی بازنشسته بازداشت شده‌اند. از کارمندان هم تعداد معدودی که در حوزه کاری طبری شاغل بودند و یکی دو نفر هم بیرون از آن حوزه بازداشت شده‌اند و همچنین چند وکیل و دلال که در مجموع شامل 21 متهم می‌شوند.

 

وی ادامه داد: آیا فساد طبری به گونه‌ای بود که روشن و مشخص باشد؟ پاسخ اینجا منفی است. وی در فساد خود بسیار پیچیده عمل می‌کرد و بدون تحقیقات مفصل یک سال اخیر، اقداماتش ظهور و بروز نداشت. البته همیشه شایعاتی مطرح بود اما این شایعات به حدی نبود که مورد قضاوت قرار بگیرد.

 

معاون اول قوه قضائیه سپس اظهار کرد: ریاست وقت قوه قضائیه بارها اعلام کرد که به هیچ وجه موضوع فساد اکبر طبری برای من محرز نشد. حالا برخی از او بد می‌گفتند، اما در مقابل کسانی بودند که به تمجید اقدامات و فعالیت‌ها و خدمات طبری می‌پرداختند. به هر حال این موضوع تخلفات برای آیت‌الله لاریجانی و بسیاری از مدیران و مسئولان قوه قضائیه به جز مرحوم خلفی و یکی دو نفر دیگر از مدیران ارشد محرز نشد.

 

وی در باره چگونگی مشخص شدن تخلفات طبری گفت: در سال 1397 و در حین بررسی چند پرونده فساد اقتصادی به نام اکبر طبری رسیدیم. حالا چون حکم محکومیت صادر شده است از آنها نام می‌برم؛ در پرونده دانیال‌زاده و نیز در پرونده آقای حسین فریدون به نقش طبری رسیدیم. به سرنخ‌هایی رسیدیم و بعد از جمع‌بندی با شایعات قدیمی، قوه به این نتیجه رسید آقای طبری را کنار بگذارد و بعد از تلفیق تحقیقات داخل و خارج قوه، او دستگیر شد.

 

محسنی‌اژه‌ای تأکید کرد: اگر تخلفات طبری پیش از این برای ریاست سابق قوه قضاییه و مدیران عالی قوه و حتی خود آیت‌الله رئیسی که در بیست سال گذشته سمت‌های بالای قضائی داشتند محرز می‌شد، قطعاً اکبر طبری خیلی زودتر دستگیر و تعقیب قضایی می‌شد.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود بند مردمی شدن در سند تحول قوه قضاییه که همچنین توصیه اکید مقام معظم رهبری است را مورد تأکید قرار داد و از مردم خواست تا ضمن بیان مطالبات خود از قوه قضاییه،‌این قوه را در تحقق اهداف آن یاری برسانند.

 

معاون اول قوه قضائیه در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم درباره انجام تغییرات بین مدیران رده بالا و مسئولان ارشد قوه قضاییه، گفت: در گام دوم انقلاب نیازمند این هستیم که نفس‌ها تازه شود. حالا برای این تازه نفس کردن ممکن است با برخی خداحافظی شود یا اینکه جابجایی‌هایی صورت بگیرد. تغییرات در این بازه مورد تأکید بسیاری است و حتی خود من هم بارها درخواست کرده‌ام تا در صورت نیاز جابجا شوم.

 

وی افزود: هنگامی که شخصی بر مدیریت یک سازمان و ارگانی انتخاب می‌شود، سیاست‌هایی دارد و طبیعی است از افرادی استفاده کند که از انگیزه‌های لازم برای اجرای سیاست‌های مدنظر را برخوردارند.

 

محسنی‌اژه‌ای ادامه داد: در چند مورد هم شاهد این بودیم که برخی از مدیران از مدت‌ها قبل درخواست داده بودند که جایگاه آنها تغییر یابد و به این ترتیب برخی از معاونین و رؤسای مراکز عوض شدند. همچنین ممکن است برخی از افراد به لحاظ داشتن کارایی بیشتر از سوی مدیریت جایگاهشان عوض شود و جابجایی برای آنها صورت بگیرد.

 

معاون اول قوه قضاییه همچنین گفت: گاهی بهتر است از نیروهای جوان در امر مدیریت استفاده کرد. بر اساس تغییرات اخیر، ریاست دانشگاه علوم قضایی، پژوهشگاه قوه قضاییه و سازمان زندان‌ها با مدیران جوان و لایق است که به تازگی برای این پست‌ها انتخاب شده‌اند.

 

محسنی‌اژه‌ای درباره امکان تغییرات در سطح بالای مدیریتی در آینده نزدیک در قوه قضاییه گفت: برای برخی از سمت‌ها از زمان ابلاغ، وقت مشخص اعلام می‌شود و در برخی موارد قانون زمان مدیریت را پیش‌بینی کرده است که پس از پایان یافتن زمان یادشده ناگزیر از تغییرات هستیم. علاوه بر این ممکن است به دلایلی مختلف مانند بیماری یا اصرار شخصی و حتی نگاه مدیریتی شاهد تغیرات در قوه قضاییه باشیم که امری طبیعی است.

 

 

برچسب ها :

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.